Острівець стабільності британської політики. Що постить кіт Ларрі з Даунінг-стріт, 10

Острівець стабільності британської політики. Що постить кіт Ларрі з Даунінг-стріт, 10

Британські прем'єр-міністри приходять і йдуть. А Ларрі — незамінний кіт. Чотирнадцять років на службі.
Острівець стабільності британської політики. Що постить кіт Ларрі з Даунінг-стріт, 10
Острівець стабільності британської політики. Що постить кіт Ларрі з Даунінг-стріт, 10
10 Лип 2024
0
2551

Його вкотовили в 2011 році за каденції Девіда Кемерона. Sky news зробили рилз із головними віхами кар'єри Ларрі.

Пізніше, в 2016-му на Даунінг-стріт заявили, що технічно Ларрі виконує посадові обов'язки, тому в нього має бути офіційна посада та зарплатня. Відтоді кіт — держслужбовець. Завідуючий мишами. По факту ж він на роботі з першого дня прибуття в свій новий дім. Він кризовий менеджер, адже запросили його саме через пацюкову кризу в 2010-2011 роках.

Але тоді Британія запереживала, щоб Ларрі ще й любили. Довелося прем'єр-міністру виправдовуватися під час виступу в парламенті.

«Чомусь люди кажуть, що я не люблю Ларрі. А я люблю! І ось я приніс фотодоказ. На жаль, я не можу взяти його з собою сюди, він на службі в будинку, і персонал його дуже любить. Як і я!»

Кір Стармер — шостий прем'єр-міністр, із яким працюватиме Ларрі, і перший — лейборист.

Втім, схоже, що Ларрі теж голосував за лейбористів цього разу:

«Нахезав у туфель Сунаку на згадку про старі часи»

Претензії у Ларрі до Ріші були через те, що він навіщось привіз із собою на Даунінг-стріт свого собаку. Це серйозне місце, люди працюють, а він — собаку. Не склалися у шефа відділу мишознавства стосунки з ретривером-мажором. Собака частенько був битий.

Перед тим, як Кір Стармер заселився до резиденції, британська преса переживала за Ларрі. Новий прем'єр, на відміну від попереднього, — кошатник. І повідомив, що привезе з собою свого кота Джо-Джо:

«Джо-Джо в нашій родині поважають значно більше, ніж мене. Що б він не захотів, всі його забаганки виконуються».

З Ларрі такий номер не проходить. Він Сунаківського ретривера на місце поставив та пережив іспанський сором за поведінку собаки Бориса Джонсона (його джек-рассел намагався вступити у статевий зв'язок із ногами всіх поважних гостей на Даунінг-стріт, 10).

Врешті-решт Ларрі переміг у багаторічній ворожнечі зі своїм колегою — шефом відділу мишознавства міністерства закордонних справ Палмерстоном.

Британія чекає, як новий прем'єр-міністр упорається зі своїм першим дипломатичним завданням — примирити двох котів. Але на цьому проблеми не закінчаться, бо з ними ще й хом'ячок заїхав на нову адресу. Його й так у родині насилу вберегли від Джо-Джо, а тепер ще й Ларрі?!

Втім, твітер кота з найкращою в світі кар'єрою сповнений оптимізму:

«З нетерпінням чекаю моменту, коли зможу привітати у своїй команді Джо-Джо, родинного кота Стармерів. Той факт, що нові мешканці вже натреновані для служіння коту, є великою перевагою».

Ми підозрюємо, що, напевно ж, Х (екствітер) за Ларрі веде його піарслужба (бо в нього лапки!), а коли Джо-Джо реально заїде в резиденцію, Ларрі навряд чи згадає, що він має привітати новачка у своїй команді.

У коментарях Ларрі підтримують, визнають перевагу котів над людством.

Ще до того, як родина Стармерів заїхала на Даунінг-стріт, 10, а родина Ріші Сунака вже виїхала, Ларрі залишився біля керма:

«Сунак уже подав свою заяву на звільнення Королю, а Стармера ще не призначили. То хто тут головний? Я».

Але щоб бути головним, Ларрі не потрібна чужа посада. Кіт має стабільну роботу, і посадові інструкції кожного прем'єр-міністра мають пункт про виконання забаганок Ларрі. У самого Ларрі при цьому лише два обов'язки — менеджерити мишей і тестувати меблі на предмет «подрімати». Свою перевагу кіт визнає, тому вже видав список вимог до Кіра Стармера:

«Вітаю із заслуженою перемогою. А тепер до важливих справ. Розклад мого харчування. Я снідаю в 10, обідаю в 11, вечеряю в 3. І в 5. І в 7. У проміжках — обов'язкові перекуси. Багато. Головне впоратись із цим, а решта твоїх обов'язків — то таке, неробство одне».

Коментатори в один голос заволали, що коточок недоїдає, адже за власним досвідом знають, що будь-який кіт снідає не о 10-й, а о 5-й ранку.

В день, коли сер Стармер заїхав до резиденції з речами, ВВС на своїй платформі вело трансляцію. Просто встановили камери і чотири години показували двері Даунінг-стріт, 10. Щоби впіймати процес заселення і, звісно, вихід на брифінг до преси. Розважав британців на цьому відео переважно саме Ларрі. Періодично створював динаміку в кадрі, прогулюючись перед дверима.

До преси й уваги при такій посаді Ларрі звик швидко. Коли тебе постійно знімають для топових медіа, то що ж — робота така.

Не встиг Стармер заселитися, як вже поїхав у відрядження. А Ларрі вже за нього хвилюється:

«Стармер полетів на саміт НАТО до Вашингтону. Сподіваюсь, Байден пам'ятає, що запросив його».

Загалом кіт Ларрі багато пише про політику й новини (не так багато, звісно, як про себе, свою чарівність, свою перевагу, свою медійність і популярність, але все ж).

Ну і до того ж Ларрі має власну дипломатичну історію. ВВС зібрало декілька епізодів.

«Коли приїжджав Байден, перед дверима розгорнули червону доріжку. Ларрі всівся чекати президента, але охорона вимушена була його забрати. Коли приїхав Трамп, то мало не стався дипломатичний скандал — Ларрі заліз під машину Трампа і не хотів вилізати. Також Ларрі не був привітним до боса "Міцубіші" і до ірландського прем'єр-міністра. Незручна ситуація. Зате коли він зустрівся з українським послом (Вадимом Пристайком. — Ред.), то поводився якнайкраще».

З новим послом України Валерієм Залужним у Ларрі історії ще немає, а от до України в цілому він своє ставлення має.

У понеділок кіт із Даунінг-стріт опублікував два твіта про обстріл Росією України, зокрема дитячої лікарні.

 

У кота Ларрі трохи менше мільйона підписників в Х (екствітер). А це вже само по собі як аудиторія деяких медіа. Тож не можна недооцінювати такий майданчик. Тим більше, що коти керують світом.

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Валерій Залужний – постать, про яку потрібно писати книжки. Але, можливо, не такі.
05 Вер 2024 22:15
689
Катерина Городнича
«Антоніна»
В інстаграмі телеканалу «1+1» в перший день нового навчального року смм-ники запостили шкільні фотографії своїх ведучих. Одного в коментарях і досі не впізнали.
04 Вер 2024 11:30
1 266
Катерина Городнича
«Антоніна»
Восени люди ходять у ліс по гриби, а ми — в соцмережі по дотепні дописи про актуальне.
03 Вер 2024 20:50
2 665
Пилип Зконопель
«Антоніна»
І куди він передасть гонорар.
27 Серп 2024 16:30
1 062
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Точніше — телеграм-канал. Свій.
26 Серп 2024 17:40
4 644
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
З такими темпами він вже і до виступів перейде.
24 Серп 2024 07:00
1 191
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду