Люди святкують, споживачі «опіуму для народу» тужать за дилером. Реакція на голосування по РПЦ

Люди святкують, споживачі «опіуму для народу» тужать за дилером. Реакція на голосування по РПЦ

Верховна Рада нарешті ухвалила закон проти діяльності російської церкви в Україні. У соцмережах — хресна хода і карнавал одночасно.
Люди святкують, споживачі «опіуму для народу» тужать за дилером. Реакція на голосування по РПЦ
Люди святкують, споживачі «опіуму для народу» тужать за дилером. Реакція на голосування по РПЦ
20 Серп 2024
0
1216

Про деталі і подробиці можна почитати тут.

А ми розпочинаємо церемонію прощання:

Журналістська спільнота, яка як ніхто доклалася до викриття діяльності однієї з російських спецслужб (а саме Російської православної церкви) в Україні, обережно святкує перемогу.

Шефредакторка LB.ua Соня Кошкіна, у якої є персональна «рубрика» — «про попів», роками займається темою української церкви. Після голосування взяла всіх, хто не дав голосів за заборону, «на олівець»:

Особливий день — у журналістів-розслідувачів. Анна Бабінець зі «Слідства.Інфо» пригадує, скільки в них було «хрестових походів» проти РПЦ і як «божі люди» намагалися закрити їм рота:

Відповідь на слова Анни «сподіваюся, за роки повномасштабної війни вже всі зрозуміли, що російська церква не має нічого спільного з вірою та Богом», буде коротка: ні, не всі.

Амбасадори московських попів в Україні давно відомі. Серед них — боксер Василь Ломаченко. Засновник проєкту The Ukraїner Богдан Логвиненко серйозно поставився до погроз Василя — розмірковує над «наслідками»:

Про наслідки задумалась і «Рагулівна» Тетяна Микитенко. Отак топиш-топиш за якесь рішення, а потім по тобі ж воно і прилітає. Хоча нам здається, що «Рагулі» — це слово питомо українське, а оте, що на фото, мало би звучати трохи з московським говором з нарочитою «ґ» і з наголосом на «у» — РаґУлі. І звучить противно, і бренд не зачіпає.

Заборони наших «Рагулів» ми не переживемо, вимагаємо окремої поправки, щоб убезпечити ядучий блог за справедливість і здоровий глузд проти рагулізму. 

Але це не все, за що ми переживаємо. Журналіст і військовий Євген Спірін звернув нашу увагу, що є й інші постраждалі:

Кокосіка треба врятувати. Просимо вважати його ще однією викраденою з України дитиною. Його власниця, «паломниця» Оксана Марченко, в хусточці пише свої програми в Москві. То як вона там голосить за колегами свого чоловіка, «посланниками Путіна на землі», ми не бачимо. Але впевнені, що добрі люди ще донесуть.

Зате тепер додалось і радості, і клопоту попередньому Президенту України. Бо так вийшло, що його передвиборча програма вже виконана. Потрібні нові слогани.

Народна творчість і дотепність тільки набирає обертів, тож ми обіцяємо поповнювати цю добірку, бо ми їсти не можем — так любимо іронію і меми.

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Дуже мало таких медіа, які не звернули би увагу на інстаграм-пост Тейлор Свіфт на підтримку Камали Гарріс. Чому?
11 Вер 2024 16:20
683
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Валерій Залужний – постать, про яку потрібно писати книжки. Але, можливо, не такі.
05 Вер 2024 22:15
976
Катерина Городнича
«Антоніна»
В інстаграмі телеканалу «1+1» в перший день нового навчального року смм-ники запостили шкільні фотографії своїх ведучих. Одного в коментарях і досі не впізнали.
04 Вер 2024 11:30
1 351
Катерина Городнича
«Антоніна»
Восени люди ходять у ліс по гриби, а ми — в соцмережі по дотепні дописи про актуальне.
03 Вер 2024 20:50
4 144
Пилип Зконопель
«Антоніна»
І куди він передасть гонорар.
27 Серп 2024 16:30
1 096
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Точніше — телеграм-канал. Свій.
26 Серп 2024 17:40
4 696
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду