Нам все пояснили на котиках. Чому всім є діло до того, за кого голосуватиме Тейлор Свіфт

Нам все пояснили на котиках. Чому всім є діло до того, за кого голосуватиме Тейлор Свіфт

Дуже мало таких медіа, які не звернули би увагу на інстаграм-пост Тейлор Свіфт на підтримку Камали Гарріс. Чому?
Нам все пояснили на котиках. Чому всім є діло до того, за кого голосуватиме Тейлор Свіфт
Нам все пояснили на котиках. Чому всім є діло до того, за кого голосуватиме Тейлор Свіфт
11 Вер 2024
0
1044

Колись люди, далекі від попкультури, дивувалися: чому ця Тейлор Свіфт така популярна? Спеціально для них випустили кілька документальних проєктів, які пояснюють її феномен.

Настала черга питання: чому пост співачки в інстаграмі викликав таку масову реакцію в медіа — соціальних і класичних?

Стрічка Антоніни у фейсбуку, наприклад, відсотків на 50 складається з думок медійників про пост Тейлор Свіфт. Оскільки в нашій редакції багато «Cat ladies», то окреме задоволення від того, що вся стрічка в котиках.

Тепер по порядку.

От сам пост зірки:

«Як і багато хто з вас, я дивилася сьогоднішні дебати. Якщо ви ще цього не зробили, зараз чудовий час дослідити актуальні проблеми та позиції кандидатів щодо найважливіших для вас тем. Як виборниця, я обов’язково дивлюсь і читаю все, що можу, про їхню політику та плани щодо цієї країни.

Нещодавно мені стало відомо, що “я”, створена штучним інтелектом, нібито схвалюю кандидатуру Дональда Трампа в президенти, і це було розміщено на його сайті. Це справді викликало в мене страхи щодо ШІ та небезпеки поширення дезінформації. Це привело мене до висновку, що я повинна бути дуже прозорою щодо своїх фактичних планів на ці вибори. Найпростіший спосіб боротьби з дезінформацією — правда.

Я буду голосувати за Камалу Гарріс і Тіма Волза на президентських виборах 2024 року. Я голосую за @kamalaharris, тому що вона бореться за права, і тому, що, на мою думку, нам потрібен воїн, щоб їх відстоювати. Я вважаю, що вона тверда, талановита лідерка, і я вірю, що ми можемо досягти набагато більшого в цій країні, якщо нами керуватиме спокій, а не хаос. Мене дуже підбадьорив і вразив її вибір напарника @timwalz, який десятиліттями відстоював права ЛГБТК+, штучне запліднення і право жінки на власне тіло.

Я все дослідила та зробила свій вибір. Ваші дослідження — це все, що ви можете зробити, і вибір — за вами. Я також хочу сказати, особливо тим, хто голосує вперше: пам’ятайте, що для того, щоб голосувати, ви повинні бути зареєстрованими! Я також вважаю, що набагато легше проголосувати достроково. Я дам посилання, де можна зареєструватися, а також дати дострокового голосування та інформацію в моїй історії.

З любов'ю і надією,

Тейлор Свіфт,

бездітна котолюбка»

 

Отже, чому цей допис став таким резонансним.

По-перше, в інстаграмі в Тейлор Свіфт 283 млн підписників. 333 млн — офіційна цифра населення Сполучених Штатів. За кількістю авдиторії вона може посперечатися навіть з кількістю глядачів, які подивились передвиборчі дебати Дональда Трампа і Камали Гарріс. Ми свідомі того, що на співачку підписані не лише громадяни США. Але й виборців в Америці менше, ніж 333 млн.

По-друге, її ім'я і так не сходило з язиків під час обговорення цих президентських перегонів:

І тут нам стає в пригоді спогад про ще один нещодавній пост:

Визначитися публічно Тейлор змусили фейкові картинки штучного інтелекту, які використовувалися в кампанії Дональда Трампа. На них Тейлор підтримує саме його кандидатуру.

Чим думали в штабі у Трампа, коли робили такі картинки, — питання. Адже будь-які фанати Тейлор Свіфт мають інтернет і доступ до інстаграму. Спростувати цю маніпуляцію було елементарно. Що і зробила Тейлор. При тому, що картинки «на підтримку» Трампа побачила значно менша частина потенційних виборців, ніж спростування від Свіфт.

Світові ЗМІ написали про цей пост Тейлор. Нам же в Україні давно відомий вплив попкультури на вибори. Можна сказати, що ми взагалі написали для світу підручник з цієї дисципліни. Тому наші медійники, блогери та експерти свідомі важливості цієї події:

До того, як у пресу потрапив пост Тейлор Свіфт, багато хто говорив про статус-кво в дебатах Трампа з Гарріс, але якщо роздивитися ближче, то очевидно, що Камала робила правильні акценти й ефектно ловила супротивника.

Зрозуміло, що вихід Свіфт із заявою — це цвях у труну кампанії Трампа. Якщо вже навіть у найвідомішого його прихильника, Ілона Маска, підгоріло, то що там і казати:

«Добре, Тейлор, ти перемогла. Я дам тобі дитину і життя покладу, щоб охороняти твоїх котів», — написав Маск.

Доволі агресивно та образливо. Але показово. 

Ще раз нагадаємо, до чого тут коти:

Як редакція з переважною більшістю «Cat ladies», ми вважаємо, що в Олівії, Мередіт і Бенджаміна теж мають бути виборчі права. Тому що в цих дівчат і хлопця такий особистий дохід, що їхні податки становлять немаленьку суму в бюджеті США.

Олівія і Мередіт проти Трампа. Це читається в їхніх очах. Хіба ні?

Бенджамін і окремо може нанявкати, що не треба дипфейки робити:

Він усім передає привіт:

А Олівія, до речі, незадоволена, що саме пацана (Бенджаміна) взяли «мордою перемоги». Вона теж за Камалу!

 

Не забуваймо, що виборці США діляться не на трампістів і демократів, а як і всі люди світу, на котолюбів і собачників. Ну і який котолюб чи котолюбка встоїть?

Тому, очевидно, розходимось. Камала переможе. 

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Законна дружина Ницо Потворно не проти.
12 Вер 2024 21:40
1 394
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Валерій Залужний – постать, про яку потрібно писати книжки. Але, можливо, не такі.
05 Вер 2024 22:15
1 025
Катерина Городнича
«Антоніна»
В інстаграмі телеканалу «1+1» в перший день нового навчального року смм-ники запостили шкільні фотографії своїх ведучих. Одного в коментарях і досі не впізнали.
04 Вер 2024 11:30
1 369
Катерина Городнича
«Антоніна»
Восени люди ходять у ліс по гриби, а ми — в соцмережі по дотепні дописи про актуальне.
03 Вер 2024 20:50
4 187
Пилип Зконопель
«Антоніна»
І куди він передасть гонорар.
27 Серп 2024 16:30
1 115
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Точніше — телеграм-канал. Свій.
26 Серп 2024 17:40
4 722
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду