«Залізти в душу Мейхер і в труси Фаготу». Режисер Олег Боднарчук описав свою версію «тупої» глядачки «1+1»

«Залізти в душу Мейхер і в труси Фаготу». Режисер Олег Боднарчук описав свою версію «тупої» глядачки «1+1»

І вчергове звинуватив генпродюсера каналу Володимира Завадюка.
«Залізти в душу Мейхер і в труси Фаготу». Режисер Олег Боднарчук описав свою версію «тупої» глядачки «1+1»
«Залізти в душу Мейхер і в труси Фаготу». Режисер Олег Боднарчук описав свою версію «тупої» глядачки «1+1»
11 Квіт 2024
0
9877

Олег Боднарчук повідомив свою аудиторію про запуск нашого медіатаблоїду «Антоніна». Дякуємо за рекламу. Але, схоже, це слугувало лиш приводом черговий раз пошпетити колегу Володимира Завадюка. Вже й не знаємо, що там у них за стосунки, але стежимо з цікавістю. Пан Олег узагалі в нас любить пройтися з критикою, за що ми його і не думаємо засуджувати. Але повернімося до «Антоніни». 

 

«Ця назва — іронія над створеною генеральним продюсером розважальних програм на “1+1” Володимиром Завадюком жінкою, яка втілює усю аудиторію каналу», — пише Олег Боднарчук. Ну і додає, що на каналі свою типову глядачку бачили, м’яко кажучи, не надто розумною. 

 

«Антоніна — невишукана, недалека, забіткана проблемами життя в Україні жінка з золотим зубом, перепаленим волоссям, але зі своїм контейнером на базарі, де виставлене зимове взуття на цегейці турецького виробництва. У Антоніни є трохи грошей, вона є потенційним споживачем кока-коли, прокладок, еспумізану і мілки, тому вона є об’єктом реклами у програмах, які виробляє її творець Завадюк».

 

Одна підписниця так прокоментувала цей допис Боднарчука: «Можливо, я помиляюсь, але це не Завадюк створив. Антоніна це зі “Сніданок 1+1”. І придумала її Юля Жмакіна з командою. І потім вона розлетілася по продакшену)».

Олег цілковито має рацію. Назва нашого медіатаблоїду базується на доволі відомому серед телевізійників мемі про «домогосподарку Антоніну». Він народився чотири роки тому після того, як керівники «1+1» заявили, що свою глядачку називають Антоніною. І що «“Плюси” — це і є її чоловік, від якого вона хоче дітей». У цьому мені типова аудиторія каналу описувалася приблизно так, як і пише Боднарчук. Просто режисер це перетворив на справжню історію. Можливо, відштовхуючись від історії, яку придумали ми.  

 

Антоніна стане персонажкою нашого видання і писатиме огляди серіалів та шоу. Вона — колишня медійниця, яка давно покинула цю роботу, але пам'ятає про всі її тонкощі. Антоніна дивиться телевізор разом зі своєю свекрухою, але в нас вона зовсім не тупа, а дуже навіть навпаки. Ось вона сама розповідає у своїй невеличкій біографії:  «Мене ж бісить, що кілька років тому моє ім’я для колишніх колег перетворилося на мем. “Тупі серіали для антонін”, “антоніни це схавають”, “антоніни зараз вам наголосують”. 

 

Однак про Завадюка в нашій історії мова не йшла. Ми взагалі достеменно не знаємо, хто саме на «Плюсах» вигадав цю Антоніну. Але Боднарчук — знає. І показує пальцем на Завадюка. Хоча й робить це, все ж, іронічно.  

 

«На Антоніну завжди потрібно було молитися, щоб вона у прайм-тайм увімкнула саме “1+1” і окрім незамисловатого контенту наїлася ще й реклами усіх товарів і послуг і щоб усі зароблені на цегейці гроші витратила на бігмак-меню і солпадеїн. Хоча сам Завадюк по ночах молився іншим богам, оскільки він зовсім не схожий, скажімо, на чоловіка Антоніни — таксиста у кожзамі, що полюбляв носити шкарпетки під сандалями — продюсер продакшну харчується не в Макдональдсі, носить одяг модних брендів, їздить не на “дев’ятці”, а на сучасному “мерседесі”, який ще пам’ятає мазню ще колись трендової подруги Соні Морозюк, тобто абсолютно далекий від того комбікорму, яким кормив Антоніну. В цьому, напевне, є велика драма і трагедія, яку Володимир переживає: прірва між тим, що роблю, і що насправді люблю».

Також Боднарчук доволі цікаво описує зміни української телевізійної аудиторії після повномасштабного вторгнення. Бо вони справді серйозні: загалом глядачі вже не хочуть дивитися російськомовні серіали, зацікавилися документальною публіцистикою і прагнуть нових сенсів. А телевізійники мають під це підлаштовуватися.

 

«Так сталося, що війна поранила Антоніну, і з кожною ракетою чи дроном-камікадзе вона втрачала цікавість як до легковажного контенту, так і до солпадеїну, розуміючи, що біль втамувати — це не вилікувати причину хворобу. Антоніна вперше за багато років задумалась, і це стало крахом для бездумного контенту на “1+1”, а “думаючий” продукт цей продакшн виготовляти не вміє.

 

Свята Антоніна деякий час хворіла від ожиріння і сильно горювала та в кінці кінців вмерла. Місце Антоніни біля теледивайсу зайняла її краща подруга — Марина, що вже не така дурна і поверхнева: їй не цікавий ні Винник, ні Полякова, ні Дзідзьо, ні танці, ні голос на “Плюсах”. Вона пішла в театр, в ютуб, в кіно… Там більше осмислених відповідей на проблеми сьогодення», — пише Боднарчук.

Що ж, доволі цікава інтерпретація подій на нашому телебаченні. 

Фото: телеграм-канал «Територія Б»

«Антоніна»
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
887
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 402
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 124
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 381
Катерина Городнича
«Антоніна»
А от і не припиняємо обговорювати Линів, як ми сподівалися ще напередодні через новий срач навколо Сергія Лозниці.
12 Квіт 2024 10:00
488
Катерина Городнича
«Антоніна»
Хореограф дав інтерв’ю проєкту «Плюсів» «Наодинці», де пояснив, чому, живучи в Україні 18 років, досі не говорить українською.
11 Квіт 2024 22:20
744
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду