Хто зупинить Ганну Маляр?

Хто зупинить Ганну Маляр?

Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
Хто зупинить Ганну Маляр?
Хто зупинить Ганну Маляр?
13 Квіт 2024
1
3382

Пані Ганна на шоу «Новий відлік» на Першому довела депутатку від «Голосу» Інну Совсун до сліз. У програмі обговорювали те, що із закону про мобілізацію прибрали норму про демобілізацію. У студію запросили депутатку від «ЄС» Ірину Геращенко, її колегу зі «Слуги народу» Сергія Демченка і вже згаданих Совсун та Маляр (яка з'явилася трохи згодом). Також в ефір включався військовий Юрій Федоренко. 

Звучали дві різні думки. Перша: скасування норми про демобілізацію — несправедливе. Друга: якщо досвідчені військові будуть йти з армії — вона стане менш ефективною. Загалом до 34-ї хвилини дискусія була доволі спокійною і гості вже почали обговорювати шляхи вирішення цієї ситуації. Аж поки не трапилося спілкування між Маляр та Совсун. 

Нагадаю, що чоловік пані Інни нині у війську. Отже вона погоджується, що заміна військових — тривалий процес. Термін навчання — довгий, і чим раніше він почнеться, тим швидше завершиться. Тому рішення потрібно ухвалювати вже. 

Їй почала опонувати Маляр. Совсун відповідає, що її чоловік пішов в армію 24 лютого 2022 року і досі там. І ось тут пані Ганна каже таке:

«А коли йшов, то ж знав норму Конституції, що демобілізація неможлива завчасно?»

Совсун просить її не перебивати і дати договорити. Але ні. Маляр продовжує: «А як ви це з Конституцією суміщаєте?». Совсун намагається завершити свою думку і каже: «Ви не будете мене перебивати». Але пані Ганна буде. І перебиває. Втручається Гаращенко, яка закликає мати повагу до колеги і дружини військового. 

Совсун продовжує: «Коли люди пішли 24 лютого, то їм треба не закидати тим, що вони не дочитали щось у Конституції, а подякувати. Подякувати їхнім родинам, які їх чекають більше як два роки».

Ганна Маляр, яку попросили не перебивати, перебиває і каже, що ніяких закидів не робила і говорить з Інною Совсун, як з депутаткою. При цьому постійно посміхається.

І далі продовжує вклинюватися ледь не в кожне речення колеги по ефіру, не даючи їй завершити почате. Вона знову з посмішкою запитує, чи була у чоловіка Совсун ротація за ці два роки. У  розмову врешті-решт вклинюється вже й ведуча Власта Лазур, яка теж просить гостю дати людині договорити.

Але пані Маляр ігнорує ці прохання. Щось вдіяти намагається ведучий Андрій Діхтяренко, але Маляр перебиває і його. 

Ірина Геращенко каже: «Це чудовіщно, що зараз у нас військовослужбовців роблять винними, що вони недочитали Конституцію. Ви просто поводитесь по-хамськи, пані Ганно, вибачте, будь ласка».

Все перетворюється на ще більший балаган, Маляр не замовкає, продовжуючи посміхатися, Совсун не витримує і починає плакати. Ведучі намагаються щось вдіяти, але колишня заступниця міністра оборони перебиває і їх. Зупинити цей потік неможливо. 

Інні Совсун, якій уже важко говорити, таки дають черговий шанс висловитися. І вгадайте що робить Маляр? Знову перебиває.

Не знаю, можливо, вона по старій пам'яті думає, що у токшоу потрібно влаштовувати гармидер і срач.

Нагадаю, вона впродовж багатьох років була експерткою на шоу Олексія Суханова «Говорить Україна», яке виходило на ТРК «Україна», царство небесне. На нього запрошували, приміром, якусь пані, яка починала кричати, що її невістка — шльондра, а потім у студію заходила сама невістка і кричала, що шльондра — сама її свекруха. 

Ясна річ, така поведінка не могла не обурити глядачів і в соцмережах понеслося. Одним із перших про це написав журналіст і військовий Сергій Гнезділов:

«Може хтось бачив: Маляр довела депутатку Інну Совсун [у якої чоловік воює] до сліз своєю тупістю і невгамовністю, і її присутністю в медіапросторі зараз багато хто обурюється. Тут бачу дуже позитивний момент: цього динозавра Битви Екстрасенсів [медіаекспертку, вхахахах] випустили як провладного спікера з питання "чому ми не хочемо вас демобілізувати".
Армія абсолютно не сприймає того, що говорить ця пані».

Колега з BIHUS.info Ан Жюлак висловлюється ще емоційніше. І, як багато інших людей, не може зрозуміти, навіщо її покликали у «Новий відлік»:

Військовий та письменник Артем Чех, який зазвичай доволі стриманий, пише наступне:

«Я бачив сльози пані Інни. І я дуже добре розумію ці сльози. Бо це образа. І образа ця сильна. Найгірше, що можна сказати — не так важливо якими словами — ми тебе туди не посилали. Це виглядає навіть як насмішка. Ха-ха, ви ж знали на що ви йшли у ці перші дні широкомасштабного вторгнення! Ну то терпіть».

Нардеп Олексій Гончаренко взагалі розійшовся:

«Я б її головою колхозних вістей не призначив. Як так особу можна допускати до медіа у воюючій країні у мене питання». 

Ірина Геращенко запостила відео з усім цим перформенсом і написала:

«Нуль емпатії, нуль поваги до воїна і їх родин, нуль людяності. Каліброване хамство. Це не просто провал комунікації. Це усвідомлена позиція, коли на військових вже зараз перекладають відповідальність. За все».

Сама наша героїня, вочевидь, свою поведінку вважає нормальною, бо згодом написала у фейсбуці ось що: «Якщо у таких умовах, як склались зараз, ми зробимо демобілізацію, то ми просто втратимо боєздатну армію.

З позитивного — нарешті, вперше за два роки повномасштабного вторгнення, почалась системна ротація підрозділів, які знаходяться в районах бойових дій».

Функція коментування — відключена. 

Ну і поціновувачам кіно теж не варто розслаблятися. Ганна Маляр нагадує про те, що долучилася до зйомок серіалу про війну. Господи допоможи. 

Фото: «Зворотній відлік»
Теги
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Антоніна
15 дн. тому
Статєйка авторства пані Чичеіної дуже підходить під відоме висловлювання :ТАСКАТИ КАШТАНИ З БАГАТТЯ ЧУЖИМИ РУКАМИ. Жодної авторської оціночної думки! Тупо, саме ТУПО і БОЯГУЗЛИВО передано перебіг подій в студіїї і радісно скопійовано обурливі думки інших людей. НАЙВИЩИЙ ВІРТУОЗНИЙ СУЧАСНИЙ ЖУРНАЛІСТСЬКИЙ СТАНДАРТ імені ДЕТЕКТОРА!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
887
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 402
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 124
Катерина Городнича
«Антоніна»
А от і не припиняємо обговорювати Линів, як ми сподівалися ще напередодні через новий срач навколо Сергія Лозниці.
12 Квіт 2024 10:00
488
Катерина Городнича
«Антоніна»
Хореограф дав інтерв’ю проєкту «Плюсів» «Наодинці», де пояснив, чому, живучи в Україні 18 років, досі не говорить українською.
11 Квіт 2024 22:20
744
Марина Крижня
«Антоніна»
І вчергове звинуватив генпродюсера каналу Володимира Завадюка.
11 Квіт 2024 12:00
9 881
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду