Мізогінний зашквар на Netflix. Комік образив Кім Кардаш'ян жартом про «вагіну кита»

Мізогінний зашквар на Netflix. Комік образив Кім Кардаш'ян жартом про «вагіну кита»

Після «просмаження» коміком Тоні Хінчкліффом зірки реаліті Кім Кардаш'ян на Netflix у соцмережах кілька днів поспіль «смажать» самого Хінчкліффа. І є за що.
Мізогінний зашквар на Netflix. Комік образив Кім Кардаш'ян жартом про «вагіну кита»
Мізогінний зашквар на Netflix. Комік образив Кім Кардаш'ян жартом про «вагіну кита»
9 Трав 2024
1
1085

Формат «просмаження» (коли збираються коміки та інші селебритіз та жорстко жартують про когось, хто погоджується бути об’єктом жартів), загалом, на мій погляд, дуже спірна ідея. Межа між жартами і прямими образами та моральним знущанням дуже тонка. На щастя, в українському стендапі «просмажка» досі не прижилася.

У США ж це доволі поширений формат. Днями на Netflix вийшла «всім просмажкам просмажка» — три години трансляції в прямому ефірі, зірки в залі, зірки на сцені, шоу зі спецефектами і багатотисячна аудиторія в спортивній арені Лос-Анджелеса, де й проходило дійство. «Смажили» Тома Брейді, суперзірку американського футболу.

Нам це ім’я мало про що говорить, але якщо зайти з іншого боку, то стане зрозуміліше. Це колишній чоловік супермоделі Жизель Бюндхен, з яким вони разом прожили тринадцять років. У них двоє дітей. Розлучилися в 2022 році. Тепер Брейді холостякує, а Жизель зустрічається зі своїм тренером з джиу-джитсу. До речі, займатися бойовим мистецтвом бразильська модель почала ще будучи в шлюбі з Брейді. 

Усе це я вам розповідаю не заради того, щоб попліткувати (хоча це ми дуже любимо), а щоб дати контекст. Коміки, колишні колеги-спортсмени, інші зірки по черзі виходили до мікрофона і «смажили» начебто Тома Брейді, але чомусь виходило більше про Жизель.

Стендапер Кевін Харт, який був ведучим тригодинного шоу, відкрив тему прямим текстом:

«Знаєте, хто тра*нув свого тренера? Жизель! Том, як ти міг це допустити? Який же ідіот! Один з найрозумніших квотербеків в історії футболу. Як ти не второпав, що там відбувається? Вісім уроків карате на день?! І в неї досі білий пояс! Єдині синці після тренувань в неї на дупі! Ти мав би зрозуміти, що відбувається».

Том Брейді приклеїв посмішку на обличчя і демонстрував свої ідеально білі зуби під час найобразливіших жартів, але на темі Жизель і бойових мистецтв став нервово посьорбувати зі склянки. Оскільки тему потім тягав не один спікер біля мікрофона, інколи доводилося пити зразу з двох.

Але колупання в найболючіших особистих темах — це частина формату «просмажки», цим нікого не шокуєш. А от прямі образи нижче пояса вже не сходять з рук комікам.

За традицією, дістається не тільки головному об’єкту просмажки, а й гостям, іншим просмажникам та ведучому. Одним із «просмажників» на святі Тома Брейді був стендапер Тоні Хінчкліфф. Він уже потрапляв у скандали через свої расистські жарти. Тепер же він став антигероєм у пресі останніх днів за мізогінні жарти.

Хоча жартом це назвати важко. Це скоріше булінг. Об’єктом стала Кім Кардаш’ян:

«Вагіна кита — це те, що нагадує мені, що тут присутня Кім Кардаш’ян. У неї було багато темношкірих чоловіків. Кім, порада, зсунь ноги».

Камера показала Кардаш’ян, яка посміхнулася і кивнула.

Соцмережі вибухнули обуренням. 

«Ганьбити жінок перед натовпом людей і робити жінок предметом жартів без будь-якої причини — це так зневажливо», — написав один глядач, а інший додав: «А в чому суть?… Просто в мізогінії?»

Водночас деякі глядачі зауважили, що жарт просто «був не смішним».

«Це низько», — додав інший.

«Ганьба та мізогінія — це зовсім не смішно».

«Чому ми даємо чоловікам платформу робити найбільш нелюдяні та сексистські жарти про жінку? Подобається вона вам чи ні, ми всі бачили, як ці “жарти” змусили її почуватися незручно».

Однак не факт, що масова негативна реакція змусить Тоні Хінчкліффа зробити хоч якісь висновки. За свої попередні расистські зашквари він так і не перепросив.

«Антоніна»
Теги
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Любомир
9 дн. тому
Які герої, такі й жарти.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
Дмитро Гордон розхвалював Джері Хейл та Альону Альону («великі молодці, прекрасний номер») і вітав їх з «бронзою» на «Євробаченні». А тоді раптом згадав про Наталію Мосейчук. Якщо ви не зрозуміли стрибок цієї логіки, то зараз поясню.
16 Трав 2024 16:45
284 109
Катерина Городнича
«Антоніна»
Те, що небінарні особи, які не ідентифікують себе ні як чоловіка, ні як жінку, просять звертатися до них «вони/їх», багато журналістів знали й раніше. Знали, але користуватися цим знанням майже не доводилось. Аж тут трапилося «Євробачення» і перемога Nemo. І понеслось.
13 Трав 2024 15:45
3 879
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Але він таки скопійований з американської реклами.
11 Трав 2024 23:07
28 273
Катерина Городнича
«Антоніна»
У британській та американській пресі знов полощуть ім’я Джоан Роулінг. Деніел Редкліфф, зірка фільмів про «Гаррі Поттера», заявив, що нічого їй не винен. І хоч завдяки письменниці він став відомим на весь світ, це не означає, що він має погоджуватись із нею у всьому. Це, в свою чергу, було реакцією на заяви Роулінг, що вона розчарована позицією Деніела, Емми Вотсон та Руперта Грінта — центрального тріо всесвіту чарівника з Гоґвордсу.
06 Трав 2024 16:20
10 695
Марина Крижня
«Антоніна»
Видання «Новинарня» опублікувало колонку Лесі Башич. У ній вона розповідає, чому не можна порівнювати досвід Балканських країн з українським, та згадує про «експертність» Бабкіної.
02 Трав 2024 09:00
3 295
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
1 534
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду