Видання NV знову пісочать у соцмережах. Тепер — за зрадницький заголовок про олімпійську збірну

Видання NV знову пісочать у соцмережах. Тепер — за зрадницький заголовок про олімпійську збірну

І не просто пісочать, а звинувачують у підіграванні російським вкидам.
Видання NV знову пісочать у соцмережах. Тепер — за зрадницький заголовок про олімпійську збірну
Видання NV знову пісочать у соцмережах. Тепер — за зрадницький заголовок про олімпійську збірну
12 Серп 2024
1
1424

А ось і заголовок. Так журналіст видання Дмитро Данець вирішив підсумувати результати нашої збірної. 

Матеріал виклали в соцмережі — й одразу понеслося. Спочатку в коментарях. Прийшли як медійники, так і лідери думок з різних сфер. Бачачи, яка насувається катавасія, СММ-ники NV почали додавати вибачення.

Зрозуміло, що заг швидко змінили. На ось такий. 

Але, як ви розумієте, це не допомогло. Різні медійні люди почали постити дописи у фейсбуці, а інші — коментувати. На щастя для NV, срач не перекинувся у твітер, він же Х, бо була б зовсім біда. 

Швидко затихнути скандалу не дала антифейкова ініціатива «Нота Єнота», бо там з'явився допис із іншими заголовками від NV про нашу збірну.  

 

У процесі вираження претензій перенеслися і на «Радіо NV». Багато коментаторів почали писати, що вони обурені присутністю в ефірі Івана Яковини, російського журналіста, який давно живе в Україні та займається міжнародкою. Він страшно популярний, на ютубі радіо в нього, напевне, найбільше переглядів. Але Івана підозрюють щонайменше у балабольстві, а щонайбільше — в обережному просуванні російських повісток. 

Антоніна, яка колись досліджувала його ефіри, скаже так. Що Яковина точно робить, так це сипле однозначними прогнозами (не сценаріями розвитку подій, а саме прогнозами), які ніфіга не збуваються. Але вони такі приємні, що аудиторія однаково слухає. Пам’ятаю, як він зуб давав, що режим Лукашенки ось-ось впаде внаслідок протестів у Мінську. Було діло три роки тому.

Також уже згадали й інвестбанкіра Сергія Фурсу, який разом із головредом медіадому NV Віталієм Сичем ведуть на «Радіо NV» програму «Фурсич». Фурса на початку ефірів постійно повторює оці слова, що «всі ми супротив, навіть ті, хто тримає свою бабцю за руку». 

Зрештою, допис зробила головна редакторка сайту Юлія Мак-Гаффі. Нам в «Антоніні» здається, що допис хороший. Бо зазвичай починають виправдовуватися допомогою Силам оборони, писати про хейтерів, «мочіння своїх» і світ, сповнений жорстокості. Тут нічого такого немає. 

 

Шефредакторка «Детектора медіа» Наталія Лигачова теж вважає, що вибачення — цілком норм.

Частина коментаторів підтримала Юлію в такій формі визнання помилки. Навіть серденька ставлять. 

Але не всі такі добрі!

А Антоніна вам, любі друзі, нагадає, що NV (що сайт, що радіо) постійно критикують за клікбейтні чи недоречні заголовки. Ну, наприклад:

Він, до речі, досі висить.

Журналу ж діставалося за обкладинку. Ось таку. Публіка не зрозуміла, чому саме ці люди наближають перемогу. І де інші.  

Обкладинку змінили, а Віталій Сич мусив теж писати цілу колонку з поясненнями та вибаченнями. 

Заради справедливості треба сказати, що жага клікбейту — це проблема не лише цього видання, а й багатьох інших. Про блогерів я навіть не говорю. Цілий ряд вітчизняних ЗМІ, навіть із білого списку, регулярно фігачать собі на сайти і ютуби якусь неймовірну дичину. І якби ж то тільки проблема була у скандальності чи невідповідності змісту матеріалу. Йдеться про те, що аудиторію постійно чимось залякують, обіцяють кінець світу, падіння і страшний суд. У соцмережах регулярно звертають на це увагу, ми теж намагаємося моніторити, але результату — нуль. 

Ось недавно ми писали про 24 канал, або згадайте страшні борди від Яніни Соколової. 

Тому вибачення від NV — це вже неабиякий прогрес. 

Фото: соцмережі, кадр із серіалу «Сімпсони»

«Антоніна»
Теги
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Локі
29 дн. тому
На YT - здається, вже певний час триває жорстка війна за увагу глядача... Дійсно, контенту забагато. Навіть якісного, навіть у своїй бульбашці. Пропозиція більша попиту, навіть при щирому бажанні причаститися до ласомих тем та спікерів. Смердючі заголовки - найпростіший спосіб навернути перегляди, які піднімають відео в тренди, що дає ще більше уваги. Десь на фініші маячить або монетизація або пропаганда - як головна мета цього двіжу. Соколову колись питала Емма стосовно заголовків. На що була відповідь, що цей СММ-ник шарашить ще на декілька каналів. Сподіваюсь, всі зрозуміли яких...) Але справжній портал у пекло - це глянути потік назв на каналах типу шелеста/політеки/романенка і т.д. Локі, як поцінувач яскравих матерій, навіть робив скріни - на добру пам'ять.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Ясна річ, колеги вже катаються шакалячим експресом у твітері.
04 Вер 2024 20:30
2 094
Катерина Городнича
«Антоніна»
Сідайте рядочком — підвезли кейс, на якому можна ілюструвати відмінність хейту від критики.
02 Вер 2024 18:25
12 459
Катерина Городнича
«Антоніна»
Коли публічно сваряться між собою стендапери, ми чекаємо дотепних випадів. Отже, огляд срачу!
29 Серп 2024 14:31
1 551
Катерина Городнича
«Антоніна»
Переклад лише одного слова «underground» спричинив скандал навколо матеріалу BBC Ukraine про чоловіка, який не хоче мобілізуватися.
22 Серп 2024 20:20
2 524
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Книжковий кенселінг триває. Хоча це слово ще досі треба ставити в лапки – тому «кенселінг».
15 Серп 2024 14:22
1 883
Катерина Городнича
«Антоніна»
«Кіберпереслідування з обтяжливими обставинами» — предмет позову спортсменки.
14 Серп 2024 16:00
3 870
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду