Як фанати Влади та Костянтина Ліберових атакували журналістку Камілу Грабчук через анонс до інтерв'ю

Як фанати Влади та Костянтина Ліберових атакували журналістку Камілу Грабчук через анонс до інтерв'ю

Ваша Антоніна просто мріє про таких фанатів! Щоб вони десятками, ба навіть сотнями пішли в атаку на тих, хто скаже чи напише про вашу Антоніну щось не те. Але переходимо до самої історії.
Як фанати Влади та Костянтина Ліберових атакували журналістку Камілу Грабчук через анонс до інтерв'ю
Як фанати Влади та Костянтина Ліберових атакували журналістку Камілу Грабчук через анонс до інтерв'ю
1 Жов 2024
1
521

Один із найпопулярніших прийомів, які юзають наші інтерв’юери на ютубі, — короткі анонси розмови, в яких фрази нарубані по кілька секунд і все це має створити ефект інтриги. Часом вони є маніпулятивними, і коли дивишся саме інтерв'ю, з'ясовується, що люди говорять зовсім не те, що ми очікували. 

І ось ми, нарешті, дочекалися, коли навколо одного з таких анонсів зчиниться срач. Тому будь ласка. На ютуб-каналі «Інтерв'ю | ЛЮДИ | Каміла Грабчук» виходить розмова з колишнім пресофіцером 10-ї гірської штурмової бригади «Едельвейс» та воєнним фотографом Микитою Шандибою. 

І анонс там ось такий. Точніше, частина анонсу, навколо якого зчинилася катавасія.

У середовищі журналістів та фотокорів доволі часто обговорюють роботу Влади та Костянтина Ліберових і, скажімо так, не завжди компліментарно. То, бачте, фото вони роблять постановочні, то занадто маніпулюють емоціями, то взагалі займаються пропагандою. Звісно, все це через заздрість, іншого пояснення бути не може.

Ваша Антоніна ніц не розуміється на таких складних речах, тому лише констатує, що бачить: фотографи Ліберови належать до того яскравого типу людей, які або дратують, або викликають захват. 

І ось, вони побачили цей анонс, дуже ним обурилися та запостили частину з нього в себе в інстаграмі. А Влада записала одразу кілька сториз, в яких пояснює, чому, на її погляд, така нарізка не є ок.

Тут ваша Антоніна зверне увагу на своє улюблене — на «хейт». Нещодавно я писала, як наші медійники використовують це слово на всі випадки життя. Владу я розумію — курвить всоте чути про всі ці «постановочні кадри». Проте на початку вона говорить про хейт з боку Каміли Грабчук, хоча навряд анонс, нехай і на чиюсь думку невдалий, можна називати таким гучним словом. 

А ось в кінці цієї серії сториз Ліберова прямо натякає своїм шанувальникам, що потрібно піти на сторіночку до журналістки і побажати їй усього найкращого. Що негайно і було зроблено. Не можу тільки зрозуміти — це вже хейт чи ще ні?

Подивімось тепер, а що ж Микита Шандиба каже Камілі безпосередньо в розмові. Ось цей уривок. Бачимо, що він справді каже, що постановочні фото були, маючи на увазі постановку не як маніпуляцію чи брехню, а як нормальну практику фотографів.

Залежно від того, як саме ви розумієте поняття постановочних фото, ви матимете різне враження від анонсу. Влада Ліберова вважає, що він небезпечний тим, що російська пропаганда кинеться його використовувати.

Я негайно побігла в той тікток перевірити, чи нічого не віруситься. Фух, здається, ні. Зрештою, якби воно все й почало шеритися, то найімовірніше, що саме через розголос, який створили фотографи і запостили цей анонс собі в інстаграм на величезну аудиторію. Бо на каналі «Інтерв'ю | ЛЮДИ | Каміла Грабчук» розмова з Микитою Шандибою на цей момент набрала всього три тисячі переглядів. Про ту кляту нарізку взагалі ніхто й не знав би. 

Сама ж журналістка не вважає цей анонс зашкварним. І пояснює чому. Теж у сториз. Оскільки Влада аргументувала свою точку зору аж три хвилини, думку Каміли теж подаємо довгим списком.

І справді, анонсу в цьому в'ю вже немає. Я написала Камілі, щоб уточнити, чому саме вона його видалила, і вона відповіла, що позиції своєї не змінила і далі вважає питання дискусійним. І додає: «Анонс як окреме відео я видалила після зідзвону з Микитою і ДО сторіс Ліберових. Бо просто не хотіла срачу. Але, видно, хтось хотів».

Мда, що тут і казати. Ми в «Антоніні», звісно, срачі підтримуємо. Ми ж таблоїд! Тому побігли шукати для вас, наші любі читачі та читачки, щось свіже. Не сумніваємося, що знайдеться воно дуже швидко. 

«Антоніна»
Теги
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Локі
2 год. тому
Боженьки, які страсті... Сторіз-буйоріз, лідерови-лібералі... Цікаво, якщо хотіли б закинути в їх город гнилий гарбуз - то є більш вагомі аргументи. І не безпідставно. Але - шо б шо ? (с) Ну най собі кльоцають-хайпують, якщо вже піпл хаває. Профі - і так все бачать. Але, перефразуючи відоме: любов до Рідненької - це не об'єктиви один на одного, а об'єктиви - в одну сторону...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Кейт Вінслет вибухнула тирадою проти компліментів на кшталт «Ти така смілива! Не побоялася показати небездоганну фігуру на екрані».
20 Вер 2024 12:30
1 926
Катерина Городнича
«Антоніна»
Щоправда, «дуелянт» Сидоренко на місце «розбірки» не приходить. Переважно здалеку обзивається.
11 Вер 2024 21:20
1 011
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Ясна річ, колеги вже катаються шакалячим експресом у твітері.
04 Вер 2024 20:30
2 380
Катерина Городнича
«Антоніна»
Сідайте рядочком — підвезли кейс, на якому можна ілюструвати відмінність хейту від критики.
02 Вер 2024 18:25
13 120
Катерина Городнича
«Антоніна»
Коли публічно сваряться між собою стендапери, ми чекаємо дотепних випадів. Отже, огляд срачу!
29 Серп 2024 14:31
1 661
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду