«Лаша Тумбай» зазвучала по-новому. Фінал «Євробачення» відкрили українські музиканти

«Лаша Тумбай» зазвучала по-новому. Фінал «Євробачення» відкрили українські музиканти

Організатори пісенного конкурсу обіцяли, що виступ українських учасників минулих років буде надзвичайно яскравим. Судячи з перших коментарів у соцмережах і публіки в залі — їм це вдалося.
«Лаша Тумбай» зазвучала по-новому. Фінал «Євробачення» відкрили українські музиканти
«Лаша Тумбай» зазвучала по-новому. Фінал «Євробачення» відкрили українські музиканти
13 Трав 2023
0
4126

Почалося шоу з оновленої та масштабної версії «Стефанії» Kalush Orchestra. Точніше, з кадру з чашкою, до якої підходить фронтмен Олег Псюк, забирає і йде у бік Майдану. 

Далі глядачам пропонують чергову версію об’єднання України та Британії: учасники Kalush Orchestra співають у метро, а їм підспівують зірки Туманного Альбіону. Навіть сама принцеса Уельська Кейт Міддлтон — вона зіграла на роялі.

Проте вже дуже скоро українські музиканти з’являються на сцені і продовжують співати з великою командою балету.

Після цього під британські хіти штибу «Sweet Dreams» від Eurythmics та «Hey Boy Hey Girl» Chemical Brothers почали одне за одним виходити учасники. Але цей процес час від часу переривали інші українські музиканти і співали маленькі уривки зі своїх пісень. Спочатку Go-A — фронтвумен Катерина Павленко цього разу замість зеленої шуби обмежилася зеленою накидкою. 

Потім на сцені з’явилася Джамала в костюмі, дуже подібному на той, у якому виграла конкурс у 2016 році. У кінці свого виступу співачка промовила: «Слава Україні! Героям Слава!». 

Тіна Кароль, вся у червоному, співала «Show Me Your Love». Наприкінці номера танцівники балету перевернули співачку догори дриґом. 

Ну а закінчився цей український блок виходом Вєрки Сердючки. У 2007 році, коли Вєрка поїхала на «Євробачення», росіяни були обурені назвою її пісні «Лаша Тумбай», адже вона їм звучала як «Раша гудбай».

Цьогоріч цей суперхіт конкурсу точно звучить саме так, і не лише для росіян. Наприкінці виступу Вєрка довше, ніж зазвичай, після фрази «OK Happy And» показувала характерні та не дуже пристойні рухи. Настільки активно, що жбурнула взуття в натовп. 

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Воював в «Азові». Шукав стосунків у «Коханні наосліп». Звинувачують у сексуальному насильстві.
22 Жов 2024 19:30
21 648
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Усе — для сатисфакції своїх глядачок. Бодай через екран телевізора.
27 Вер 2024 16:00
2 697
Катерина Городнича
«Антоніна»
Тут одне з двох: або Антоніна після перегляду серіалів та шоу нарешті остаточно деградувала, або «Дизелі» знайшли додаткових сценаристів. Нам місцями навіть було смішно!
11 Вер 2024 12:00
7 444
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Хоча історія показує, що іноді краще, аби ці хіти не поверталися.
04 Вер 2024 13:30
1 766
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Хтозна, скільки списів за тридцять три роки української незалежності зламали диванні критики у дискусіях про Будапештський меморандум.
02 Вер 2024 17:04
873
Катерина Городнича
«Антоніна»
Колишній учасник американського шоу «Холостячка» здійснив камінгаут. Тепер він ідентифікує себе як жінку і вимагає, щоб зняли сезон «Холостячки» з трансгендерною персоною. Але є одне але.
23 Серп 2024 13:00
5 270
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду