«Держава робить все для того, щоб ти передумав». Тімур Мірошниченко розповів про труднощі з усиновленням дітей в Україні

«Держава робить все для того, щоб ти передумав». Тімур Мірошниченко розповів про труднощі з усиновленням дітей в Україні

Телеведучий разом із дружиною Інною з’явилися на диджитал-обкладинці видання Viva разом з уже трьома дітьми. Зовсім недавно сім’я усиновила хлопчика Марселя, і в інтерв’ю Мірошниченко розповів про те, чому цей процес в Україні настільки складний.
«Держава робить все для того, щоб ти передумав». Тімур Мірошниченко розповів про труднощі з усиновленням дітей в Україні
«Держава робить все для того, щоб ти передумав». Тімур Мірошниченко розповів про труднощі з усиновленням дітей в Україні
1 Серп 2023
0
4535

Він стверджує, що на це в них з дружиною пішло півтора року. Впродовж усього інтерв’ю телеведучий наголошував, що якби не наполегливість Інни — усе затяглося б на довше. У подружжя вже є двоє дітей — Мія та Марк. Марсель народився на Житомирщині, і рідні від нього одразу відмовилися. У хлопчика були серйозні проблеми зі здоров’ям — довелося робити операцію та впродовж чотирьох місяців проводити інтенсивну терапію. 

Лише у півтора року Марсель отримав статус на всиновлення. Мірошниченко пояснює: «Тобто півтора року не позбавляли батьківських прав людей, які від нього при народженні відмовилися. Вони жодного разу не поцікавилися, як їхня дитина. Може, вони чекали, що ці люди виправляться? Ні, цього не сталося».

І додає, що, на його думку, навколо теми дитячих будинків є багато популізму, зокрема від депутатів, які переконують, що ці заклади не можна закривати: «Вони навіть якщо і прийдуть в цей будинок — побудуть там 10 хвилин і підуть. Їм покажуть ігрову кімнату з купою іграшок, вони пересвідчаться, що наче всі умови для дітей є. Але як там насправді все відбувається, про це ніхто з них ніколи не дізнається». 

Тімур розповів про труднощі, з якими він із дружиною зіткнувся під час пошуку дитини. Ведучий вважає, що всі процеси максимально затягуються — від збору документів до формування черги: «Сьогодні тобі кажуть, що ти 60-й у черзі, а завтра виявляється, що ти вже 120-й. А потім ти пишеш адвокатський запит з конкретним питанням — можете роз’яснити принцип формування цієї черги? І тут ти виявляєшся в 10-ці і вже в тебе починаються курси (посміхається). Ми теж, як і багато потенційних усиновлювачів, чекали б місяцями на ці курси, якби не наполегливість Інни.

А ще у мене виникло багато питань до навчального матеріалу — коли тобі дають домашнє завдання подивитися відео, ти вмикаєш, а там російські правоохоронці, російська служба у справах дітей… Коли я питав, що це взагалі таке і чому я маю це дивитися, мені відповіли — україномовних відповідників по цій темі не існує. І це коли в країні вже 9 років йде війна!»

Зараз, розповідає Мірошниченко, Марсель проходить адаптацію в сім’ї. Привчається чистити зуби, проявляти емоції, гратися іграшками тощо. Телеведучий упевнений, що дитячих будинків у нашій країні бути не повинно. Навіть якщо в закладі працюють порядні та професійні люди — вони однаково не можуть дати належної уваги такій кількості дітей та забезпечити індивідуальний підхід, як це відбувається у сім’ях. Ну а людям, які планують усиновити дитину, Тімур радить запастися терпінням та бути наполегливими. 

Фото: Олександр Демиденко @alex_demydenko / Viva

«MediaLife»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
За неї проголосували глядачі. Проте її місце посів наступний у списку кандидат — Максим Нагорняк. Усе це щоб дотриматися гендерного балансу.
13 Трав 2024 18:20
112
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Подейкують, що його знімала контора Кирила Тимошенка.
11 Трав 2024 12:35
5 153
Марина Крижня
«Антоніна»
Наприкінці березня комік, колишній учасник «Ліги сміху», який воював у складі 3-ї окремої штурмової бригади, Віктор Розовий отримав осколкове поранення голови.
30 Квіт 2024 18:40
2 284
«Антоніна»
Подія трапилася 28 квітня біля Українського дому, в якому проходили виставка Алли Горської «Боривітер» та показ фільму Ірини Цілик «Я і Фелікс».
29 Квіт 2024 17:00
1 686
Лєна Чиченіна
Сподіваюся, ця розмова дасть відповідь на багато питань, які активно обговорюються серед представників кіно- та серіальної індустрії.
28 Квіт 2024 13:00
6 363
Катерина Городнича
«Антоніна»
У світі, де люди дізнались, що таке сексизм і об’єктивація, конкурси краси поступово втрачають актуальність. А от для штучного інтелекту все тільки починається.
27 Квіт 2024 13:40
978
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду