«Вибачся, а то будуть проблеми». Військовому і журналісту Сергію Гнезділову погрожують начебто через образу Євгена Карася

«Вибачся, а то будуть проблеми». Військовому і журналісту Сергію Гнезділову погрожують начебто через образу Євгена Карася

Подія трапилася 28 квітня біля Українського дому, в якому проходили виставка Алли Горської «Боривітер» та показ фільму Ірини Цілик «Я і Фелікс».
«Вибачся, а то будуть проблеми». Військовому і журналісту Сергію Гнезділову погрожують начебто через образу Євгена Карася
«Вибачся, а то будуть проблеми». Військовому і журналісту Сергію Гнезділову погрожують начебто через образу Євгена Карася
29 Квіт 2024
0
1705

Про інцидент написали на своїх сторінках у фейсбуці режисерка та поетка Ірина Цілик, сам військовослужбовець і журналіст Сергій Гнезділов та культурна менеджерка й ведуча Софія Челяк.

«Оберемок пахучого бузку в руках, купа емоцій, ми вже сідаємо в таксі, щоб їхати на концерт "Пиріг і Батіг", аж раптом до нашої компанії (один військовий у відпустці, один кінорежисер, я і ще одна тоненька жінка) кидаються троє міцних хлопців і силою відтісняються нас від машини. Точніше, кидаються не до всіх нас, а лише до одного — військового», — написала Ірина Цілик.

Цілик не називала імені військового, але написала причину, чому намагалися на нього напасти: «За те, що він в одному зі своїх постів назвав Євгена Карася довбо*обом». 

А потім Сергій Гнезділов написав пост про інцидент (і з цього ми зрозуміли, що саме він є тим військовим, про якого згадує Ірина Цілик): «Уявіть просто комічність всієї ситуації: виходимо з виставки дисидентки Алли Горської, де всюди бачимо чіткі асоціації з сьогоденням, і одразу біля Українського Дому мені кажуть "вибачся, дон, а то будуть проблеми". 

Сьогодні написали, що я “проросійський організатор гей-парадів, який розгулює по виставках під час війни”. Зазначити, що я чинний військовослужбовець, а єдиний “гей-парад”, який я міг організувати, це фестиваль української культури виделкаfest на півдні Одещини, — не змогли.

Пів ночі говорили про демократію і поствійну. Про те, що нам робити, щоб не було повторів, погромів, розстрілів. Влада самоусунулася. Ми знову в серйозній кризі, на порозі глобального шухєру, та ще й наодинці з усіма проблемами».

Софія Челяк побачила дещо кінематографічне та навіть виклала фото. Вона пише: 

«Словом, то була сцена, як з "Бачення Метелика", сценаристами якого були Ірина Цілик та Максим Наконечний. І це ми дивимося фото і відео з події, і ржемо, що ще, окрім "Бачення Метелика", у нас була ще одна мистецька паралель. 

З іншою, не менш прекрасною компанією я на 4 години зависла вчора на виставці Горської. І ми обговорювали жінок в роботах пані Алли. Що її жінки, як правило, дебелі і суворі, оці брови-пташка, словом, ви розумієте напрям думки. Дивимося на фото з події, а там це. Сергій ржав, що я би могла позувати для Горської.

Але історія така собі, добре ми стресанули, бо дві тоненькі дівчини, два хлопці на трьох дебелих чоловіків — то були зовсім не рівні сили. Але слово “поліція” нас береже».

«Бачення метелика» — це фільм Максима Наконечного (який теж був у компанії Гнезділова, Цілик і Челяк), що розповідає про аеророзвідницю, яка повернулася з полону вагітною. Її бойфренд, теж колишній військовослужбовець, має праворадикальні погляди і разом з друзями робить дуже сумнівні вчинки, приміром, нападає на ромські табори.

Історія має продовження. Журналістка Надія Суха у мережі Х написала допис. 
 

У коменти прийшов Євген Карась і, схоже, вдався не лише до образ, але й до погроз.

Нагадаю, що Євген Карась — військовослужбовець та лідер ультраправого руху С14. У 2021 році він був фігурантом справи про напад російського неонациста на фотокореспондента видання «Букви» Олександра Кужельного, а потім сам Карась писав погрози власнику цього видання Петру Терентьєву. Також у листопаді 2021 року ультраправі радикали розгромили бар «Хвильовий», а коли нападників затримала поліція, до Подільського районного відділку поліції під’їхав Євген Карась. І це був не єдиний заклад, який атакували ультраправі сили (вони називали це «хрестовим походом проти наркоманів»). 

Також видання «Великий Київ» робило розслідування про те, що Євген Карась на чолі праворадикальних активістів вимагав гроші у власників будівельної техніки. У 2018 році організація С14 громила ромські табори

Сам же Сергій Гнезділов розповів «Антоніні», що прямує до поліції писати заяву. Так що продовження буде.  

Фото: фейсбук-сторінки Сергія Гнезділова, Ірини Цілик, Софії Челяк


«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
Спершу вона не зізнавалася, що вагітна. Навіть коли підписники почали підозрювати про її стан. А на вечірці, де мали дізнатися стать дитини, заплутували гостей.
14 Трав 2024 16:30
169
Марина Крижня
«Антоніна»
За неї проголосували глядачі. Проте її місце посів наступний у списку кандидат — Максим Нагорняк. Усе це щоб дотриматися гендерного балансу.
13 Трав 2024 18:20
211
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Подейкують, що його знімала контора Кирила Тимошенка.
11 Трав 2024 12:35
5 347
Марина Крижня
«Антоніна»
Наприкінці березня комік, колишній учасник «Ліги сміху», який воював у складі 3-ї окремої штурмової бригади, Віктор Розовий отримав осколкове поранення голови.
30 Квіт 2024 18:40
2 285
Лєна Чиченіна
Сподіваюся, ця розмова дасть відповідь на багато питань, які активно обговорюються серед представників кіно- та серіальної індустрії.
28 Квіт 2024 13:00
6 378
Катерина Городнича
«Антоніна»
У світі, де люди дізнались, що таке сексизм і об’єктивація, конкурси краси поступово втрачають актуальність. А от для штучного інтелекту все тільки починається.
27 Квіт 2024 13:40
979
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду