Скільки Гордон не хвалитиме, «Слідство.Інфо» наздожене. Як Артем Колюбаєв став зіркою медіа останнього місяця

Скільки Гордон не хвалитиме, «Слідство.Інфо» наздожене. Як Артем Колюбаєв став зіркою медіа останнього місяця

Ви ж уже, напевно, прочитали розслідування журналістів «Слідства.Інфо». Або подивились їхнє відео. Тож нумо разом злословити.
Скільки Гордон не хвалитиме, «Слідство.Інфо» наздожене. Як Артем Колюбаєв став зіркою медіа останнього місяця
Скільки Гордон не хвалитиме, «Слідство.Інфо» наздожене. Як Артем Колюбаєв став зіркою медіа останнього місяця
23 Лип 2024
0
991

Якщо ви ще не подивились або не почитали, то зробіть це, щоб ми зайвий раз не переказували ці феєричні відмазки та не переповідали, який будинок і за скільки сотень тисяч доларів купила дружина вже колишнього голови Ради з держпідтримки кіно. А також у яких росіян вона позичила гроші на цю нерухомість, і як кредитори родини Артема Колюбаєва просувають «русскій мір» у США.

Також радимо нагадати собі, як буквально за декілька днів до публікації розслідування «Слідства.Інфо» у виданні «Гордон» вийшов панегірик на честь того ж таки Колюбаєва, де бізнес-партнер голови ОП Андрія Єрмака (а ми так давно на світі живем, що пам'ятаємо їх обох як простих українських кінопродюсерів) описаний як людина, завдяки якій живе українська культура. Ба більше — майже ідентичні тексти вийшли і в інших виданнях. Приміром на Oboz.ua та «Фокусі». 

І от на цю святу людину вже вкотре нападають журналісти-розслідувачі (нічого святого!). Як не «Bihus.Info», так «Слідство.Інфо».

Він, можна сказать, перемогу наближає, а вони не дають йому спокійно жити. Неможливо в такій ситуації не згадати класика української мемотворчості — Віктора Федоровича.

Втім, у цьому випадку Артем Олексійович Колюбаєв з чистою совістю може сказати: «я — не я, і хата не моя». Тому що хату, тобто будинок, про який ідеться в розслідуванні, купила його дружина, а не він сам. Чи й не родичка, правда? 

Журналістам «Слідства.Інфо» продюсер все ж таки розповів, звідки гроші і чому вони дарма його зачіпають. Виявляється, в них з дружиною окремі бюджети. На купівлю нерухомості в передмісті Вашингтона Катерина Колюбаєва збирала самостійно. Розпродала все, що могла: столична квартира — 2 шт, автомобіль Mercedes — 2 шт. Ну а те, чого не вистачало, позичила в росіян.

Компанія A&D MTG LLC з офісами в Маямі (США) та Санкт-Петербурзі (РФ) щедро несе «русскій мір» туди, куди може дотягтися. Переважно дотягується до Флориди, де влаштовує Дні російської культури з кокошниками та георгіївськими стрічками.

Здавалося б, до чого тут Артем Колюбаєв та Офіс Президента України? Потерпіть, зараз пояснимо «на котиках». 

По-перше, Антоніна не розраховує на свої юридичні знання і ходить консультуватися до адвокатів. От вони Антоніні й повідомили, що хоч би якими були бюджети в чоловіка і дружини (окремими, чи в сім'ї хтось живе за рахунок іншого), а куплене в офіційному шлюбі майно є спільним за законом. Тому кілька спалень та пів кухні колишньому голові ради таки належать (співчуваємо Катерині, якщо їй довелось розпродати все своє і за свої ж виплачувати кредит росіянам, а будинком доведеться ділитися).

По-друге, ми переживаємо за щастя родини Колюбаєвих. Адже журналістам «Слідства.Інфо» Артем повідомив, що як фізична особа-підприємець він заробив за останні роки близько мільйона доларів. І дружині позичити 250 тисяч з них не зміг. А було б репутаційно дешевше. Хоча Колюбаєв вважає, що гроші в росіян брати не так уже й зашкварно, якщо в них американські документи. Це скрин його відповіді журналістам.

Ми в захваті від того, наскільки іноді людям здається, що вони стають невидимими, якщо просто закриють очі. І якщо вже хтось носить почесне звання й репутацію «бізнес-партнера голови Офісу президента», то не можна думати, що журналісти-розслідувачі не розглядатимуть його під лупою. Навіть навпаки. Тому чекаємо від колег на нові історії. 

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Анджеліна Джолі написала передмову до проєкту Amnesty International — дитячої книжки «Ці права — ваші права».
04 Вер 2024 12:30
672
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Якщо ви думали, що все погано, то так. Усе погано.
01 Вер 2024 15:30
23 796
Надія Заварова
«Антоніна»
І «оживлює» навіть ритуальні послуги.
28 Серп 2024 18:00
3 062
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
І це точно не про чеченців.
28 Серп 2024 12:20
1 260
Катерина Городнича
«Антоніна»
Ірина Славінська відтепер виходитиме в ранковий ефір французького радіо із замальовками з життя українців.
27 Серп 2024 17:40
539
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Антоніна від посилу роботи в захваті. Як і багато користувачів соцмереж.
26 Серп 2024 15:15
1 138
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду