Як Татаров і «Малыш» пролізли в заголовки українських сайтів

Як Татаров і «Малыш» пролізли в заголовки українських сайтів

І це точно не про чеченців.
Як Татаров і «Малыш» пролізли в заголовки українських сайтів
Як Татаров і «Малыш» пролізли в заголовки українських сайтів
28 Серп 2024
1
1321

Усі ми знаємо та навіть остерігаємося страшної ситуації — помилитися чатиками. А у медійників є ще одна — кинути щось у гугл-перекладач і закопіпастити якусь бздуру. З іншого боку, чого тут боятися — зазвичай після такого всім весело. Ну, майже всім.

Після пресухи Зеленського понеслося ціле цунамі мемів та жартів про те, «як Малюк з Татаровим убивали чеченців у Києві на початку повномасштабного вторгнення». 

«Про це знають Сполучені Штати та всі. Олег Татаров разом із Василем Малюком вбивали чеченців в Україні, у Києві. Замало? Вигнати його? Щоб його вбили рускі?»роздратовано відповів президент на запитання Романа Кравця з «УП». Розуміємо пана Зеленського. Скільки можна вже це запитувати?

Запитання звучало так: «Ефективність ваших людей як ви оцінюєте, за якими критеріями? Це особиста лояльність чи це результативність? Якщо результативність, то оцініть діяльність Олега Татарова, Ростислава Шурми, Олексія Кулеби та Андрія Єрмака».

Так ось, про копіпаст і гугл-перекладач. У російськомовних версіях сайтів почали з'являтися заголовки про «Татарова і Малыша». Один із них помітила і запостила наша колега Тетяна Трощинська. 

А ось і інші.

ТСН помилку швидко виправила. Але в коментарях у Трощинської медійники почали згадувати інші історії з життя. 

Також прийшла й журналістка ТСН Наталя Нагорна, в якої явно є почуття гумору.

Тепер, як потрапимо в редакцію «плюсівських» новин, то не будемо дивуватися.  

А взагалі багато медійників, аналізуючи цю пресконференцію, написали, що ось цей прикол з героїчними Татаровим і Малюком затулив собою справді важливі теми. Надто  питання енергетики, які й без того досі кепсько проговорені.

Ось як міркує Тетяна Ніколаєнко з «Цензор.НЕТ»:

«Жаль, що всі сьогоднішні меми і жарти про Татарова не можна перетворити на кВт електроенергії. Нам би це було корисніше. 

Жаль, що інші, важливіші новини втонуть за цією, яка по суті ніяк не відповідає на питання оцінки ефективності менеджерів, подальшу долю Кабміну, створення ще одного міністерства та корупційні скандали. Навіть те, що ВАКС переносить на 4 засідання питання арешту голови АМКУ, вже ніхто не помітить». 

Тетяна Трощинська: 

«Вийти на пресконференцію на хвилі Курської операції і лишити головним заголовком Татарова — це треба вміти. 

Дуже важливо все ж нормалізувати ставлення президента Зеленського до українських журналістів. Бо і він буде, і вони будуть. Ми нікуди одне від одного не подінемось, але вороги президента точно не журналісти, щоб там йому не говорило його оточення. 

Бо те, що відбувається усі ці роки, це презирство, це неприйняття жодного некомпліментарного запитання, просто шкодить країні».

 

 

«Антоніна»
Теги
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ХЗ
14 дн. тому
Не знаю, може тре було його ще більше соплею обзивати, як робили деякі медийники. А то спершу де-хто його мішав з брудом, а тепер дивуєтесь що він всіх вас так сприймає.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Ігор Калинець, Віталій Портников, Святослав Вакарчук, Сергій Жадан, Влад Троїцький, Сергій Буковський, — всі ці люди у різні роки тримали в руках цю нагороду. Нині до їхньої когорти долучилося ще одне ім’я: Тетяна Пилипчук.
11 Вер 2024 17:00
514
Пилип Зконопель
«Антоніна»
Антоніні до такого солідного віку ще далеко, але обмінятися досвідом з колегами ніколи не завадить.
10 Вер 2024 19:03
2 358
Катерина Городнича
«Антоніна»
Анджеліна Джолі написала передмову до проєкту Amnesty International — дитячої книжки «Ці права — ваші права».
04 Вер 2024 12:30
779
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Якщо ви думали, що все погано, то так. Усе погано.
01 Вер 2024 15:30
24 531
Надія Заварова
«Антоніна»
І «оживлює» навіть ритуальні послуги.
28 Серп 2024 18:00
3 136
Катерина Городнича
«Антоніна»
Ірина Славінська відтепер виходитиме в ранковий ефір французького радіо із замальовками з життя українців.
27 Серп 2024 17:40
570
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду