Як дніпропетровська «Зоря» городян «киданула»

Як дніпропетровська «Зоря» городян «киданула»

Газета "Зоря-город" № 23/12(412/12) від 5 червня, на 3-й шпальті в рубриці "Панорама города" сповістила про відключення води: "В областном центре отключат воду Как сообщили в Днепропетровском горсовете, в целях профилак
Як дніпропетровська «Зоря» городян «киданула»
20 Черв 2013
0
2188

Газета "Зоря-город" № 23/12(412/12) від 5 червня, на 3-й сторінці в рубриці "Панорама города" сповістила про відключення води:Megaphone

"В областном центре отключат воду
Как сообщили в Днепропетровском горсовете, в целях профилактики Кайдакская насосно-фильтрационная станция будет отключена. Потребители правого берега Днепропетровска останутся без воды с 8:00 18 июня до 8:00 20 июня". 

Читачі, які повірили написаному - а знайшлися й такі - зробили необхідні запаси, наповнили ванни. Одначе у зазначений термін анонсованого відключення води не сталося.

У приймальні Дніпроводоканала сказали, що цими днями відключення не буде , але воно орієнтовно заплановане на 2-4 липня.

В «службі 05»  міськвиконкому  назвали інформацію про відключення води з 18 по 20 червня "газетною качкою". To tease

Перший заступник головного редактора "Зорі" Таїсія Кузьменко повідала, що вони взяли новину з "міського сайту", щоправда не уточнила, з якого саме.

Проте в повідомленні, надрукованому в газеті, не було посилання на жоден з сайтів, натомість там чітко зазначалося: "Как сообщили в Днепропетровском горсовете".

В електронному листі до прес-службі міськради я запитав:

1. Чи було розміщене повідомлення про відключення водопостачання на офіційному сайті міськради? Якщо так, то яким чином воно там з'явилося і хто несе відповідальність? Чи збирається прес-служба вибачатися за дезінформацію?

2. Якщо Дніпропетровська міськрада не має ніякого відношення до цього оголошення, то чи не бажає прес-служба з'ясувати, чому і на яких підставах в газеті "Зоря-город" з'явилася дезінформація з посиланням на Дніпропетровську міськраду?

Запитання лишилися без відповіді.

Між тим, звістка про відключення води - далеко не перший випадок введення в оману «Зорею» своїх читачів. Колись газета в одній із заміток агітувала населення встановлювати газові лічильники за... 300-500 гривень. Насправді ж, реальна ціна, як роз'яснювали споживачам в "Дніпрогазі", сягає від 2000 до 3000 грн.Написане в газеті - нісенітниця.

«Зоря» є виданням дніпропетровської облради.worthy Це, сказати б, "газета вілкулів для вілкулів і про вілкулів на пару з удодами». Зазвичай перші три, а то й більше сторінок кожного номера присвячені детальному висвітленню подій, пов'язаних з діяльністю колишнього голови облдержадміністрації, а нині віце-прем'єра Олександра Вілкула та голови обради Євгена Удода.

За змістом і духом публікацій газета більше нагадує радянську «Правду»pion, де замість КПСС - Партія регіонів. "Зоря вілкулізму"...

sps

Читай також:

Губернатор Вілкул - ..."золоте дівча" Дніпропетровщини? Газета облради представила читачам голову ОДА в новій якості

Голова ОДА Олександр Вілкул зірка дніпропетровського телеефіру!

«Вілкул» - молоде ігристе старого розливу

Олександр Вілкул - совковий русифікатор-українофоб, узурпатор і нарцис

Дніпропетровські походеньки Соломії Вітвіцької

Я вийшов з НСЖУ

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Олексій Мазур
В числі багатьох інших у телемарафоні 112-го каналу на захист "свободи слова" і проти "цензури" відзначився й ведучий "Свободи слова" на ІСTV Андрій Куликов.
27 Лют 2015 15:18
3 029
Олексій Мазур
У середу, 25 лютого, на 112-ому гостював колишній міністр закордонних справ України, депутат від "Батьківщини" Борис Тарасюк.
26 Лют 2015 12:11
3 200
Олексій Мазур
Співробітник медіа-холдингу Ігоря Гужви, ведучий телеканалу UBR, громадянин РФ Іскандер Хісамов розтлумачив поняття "братніх народів" у передачі "Точка зрения" з Юлією Литвиненко:
25 Лют 2015 18:11
2 095
Олексій Мазур
За право рашистів паплюжити Україну в українському ефірі!
25 Лют 2015 12:15
2 654
Олексій Мазур
Обидва Шевченки, але один - рашист-московит, інший - український патріот. Наш воює на фронті, захищаючи Україну від російських окупантів, а московський – називає українську армію «карателями».
24 Лют 2015 12:43
2 956
Олексій Мазур
Нацрада винесла попередження мовнику лише і виключно через участь на «Шустер-live» путінського яструба, україноненависника максима шевченка. Виявляється, це цензура і "наїзд" на свободу слова.
23 Лют 2015 18:05
2 563
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду