Мірошниченка турнули з ICTV. Я пропоную йому іншу посаду

Мірошниченка турнули з ICTV. Я пропоную йому іншу посаду

Фото Сергея Бечко
Мірошниченка турнули з ICTV. Я пропоную йому іншу посаду
Мірошниченка турнули з ICTV. Я пропоную йому іншу посаду
3 Вер 2008
0
12427

Вчора ваша Дуся з’ясувала вражаючу штуку: аксакала спортивного життя ICTV Ігоря Мирошниченка вигнали з каналу із причини «дістав». «Ну як можна!» – подумала ваша Дуся. «І гарний, як бог, і…» Далі мене злегка гальмануло, і я вирішила з’ясувати ситуацію в самого її винуватця. Тому що просто не повірила власному джерелу. І от що я дізналася:

- До мене потрапила інформація, що ви вже не працюєте на ICTV. Це правда?

- А хто вам дав таку інформацію?

- На жаль, цього я не можу вам сказати.

- Ну, як вам сказати?! Теоретично, так.

- А практично?

- А практично я зараз оформлюю собі відпустку. Бо за вісім років на ICTV у мене накопилося дуже багато днів відпустки.

- За вісім років ви жодного разу не були у відпустці?

- Ні, я був у відпустках, але не використовував їх повністю за весь час. У мене два з половиною місяці відпустки.

- Тобто ви використаєте всю відпустку, а потім підете з ICTV?

- Скоріш за все, що так, тому що ситуація, яка в нас на каналі складається, не сприяє нормальній роботі.

- Тобто ви це зробили за власним бажанням?

- Звичайно, так. Ну, а взагалі ж, ви знаєте, що успішних людей не дуже люблять. Люблять людей, яких можна тримати на короткому прив’язку і казати, що треба робити. Щоби всі ходили, просили зарплату і все таке інше. А якщо для людини спорт і, передусім, спортивна журналістика – хобі, то на нього дуже складно впливати. Це моя версія, тому що інших версій керівництво каналу мені не запропонувало. Мій дуже гарний друг, один із найкращих моїх товаришів, який працював у нас у редакції, Олександр Бутирський, був змушений піти приблизно рік тому з каналу без ніяких пояснень. Серйозних якихось закидів у його роботі не змогли знайти, тому так сталося. Але я пов’язую це з тим, що він досить успішна людина, він ще нормально займається бізнесом, окрім телевізійної журналістки, в якій був років десять. Знаєте, коли у людини нормальна машина, живе у своєму будинку і все гаразд, то не все так просто. Здається, що журналісти мають бути такими завжди голодними і бігати зазирати в очі керівництву.

- Які плани у вас на майбутнє? Чим плануєте займатися?

- Не знаю, будемо пробувати реалізувати свої творчі ідеї не лише в новинах і на іншому каналі. У принципі, я співпрацюю із «Спорт-1», коментую матчі. І це для мене дуже великий позитив, тому що свого часу я йшов тільки для того, щоби бути коментатором. Я себе не уявляв у кадрі, навіть не думав про це. Але так сталося, що я сів у кадр і мені це сподобалося. Тому реалізувати свої творчі плани в коментаторстві мені є де. Хоча це канал кабельний, але це канал, де не треба пояснювати, що спорт – це важливо, що спорту три хвилини недостатньо, щоби люди дізналися, що відбувається в світі спорту. Про спорт на всіх каналах згадують тільки тоді, коли є Олімпіада або чемпіонат світу з футболу, і там наша збірна виступає. Тоді всім цікаво, тоді це все йде у основні випуски. До речі, під час Олімпіади іноді рейтинги спортивних новин випереджають рейтинги звичайних новин. Виходить, що спортивні новини на каналах як бідні родичі, їх там тримають тому, що ніби треба, і керуються рейтингами.

- Керівництво каналу знає про ваше рішення, що ви йдете у відпустку, а потім звільняєтесь?

- Авжеж. Їм і комфортніше, звичайно. Навіщо їм такі люди, які постійно щось вимагають – не в плані зарплати, а в плані збільшення ефіру, – які намагаються висловлювати свою думку в ефірі. На мою думку, новини мають бути авторськими. А у нас на телебаченні аналітичних програм майже немає. Для мене спортивна журналістика – це справа мого життя. Ще працюючи на СТБ, я мав можливість перейти у новини. Мені новини і політика так само цікаві, я розумів, що там більша перспектива, більше грошей, кар’єра, але мені це не дуже цікаво.

- Після звільнення ви збираєтесь тільки на спортивний канал чи, може, ще є якісь плани?

- Насправді, все якось несподівано. Є якісь плани. Але з журналістикою прощатися не хочеться. Хоча, якби я не працював у журналістиці, то у мене було би більше часу для реалізації бізнес-ідей і не мати проблем у цьому житті.

- Де і яким чином плануєте проводити відпустку?

- Цього року ми з дружиною нікуди не збираємося, бо донька народилася (Любава, 22 серпня. – «Дуся»).

«Нє, ну я що, не знаю про журналістські стандарти? – запитала саму себе ваша Дуся. – «Мають бути, як мінімум, дві точки зору». Тому, як свідомий журналіст, я набрала своїм бездоганно наманікюреним пальчиком прес-службу ICTV. Їхня відповідь на моє запитання була значно коротшою за Мірошниченкову. Ось вона:

- К нам поступила информация, что у вас больше не работает Игорь Мирошниченко. Это правда или нет?

- Дорогая Дуся! Всю информацию мы «оприлюднюємо» с помощью сайта ictv.ua. Релиз на сайте и будет официальным заявлением канала. К сожалению, по телефону мы никогда комментариев не даем. У нас уже был опыт общения с журналистами (странно- «Дуся»). Так что пока без комментариев.

От так, порозмовлявши з прес-службою, я раптово народила пропозицію для Ігора.

Слухай, Ігорю, а як ти відносишся до того, щоби прийти до мене сьогодні ввечері на чайок? Це ділова розмова, а не безкоштовні понти. Подумай.

Я так і бачу, як ти розпускаєш волосся, одним рухом зриваєш із себе джинси і залишаєшся у стрінгах. І непогане прізвисько для тебе вже маю напоготові – Тарзан! Маякни, якщо надумаєш. :)

Фото Сергея Бечко

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
ДУСЯ
Совсем скоро, дорогие мои, наступит светлый праздник Пасхи. Я уже накупила корзинок, яйца вечерами крашу, тесто для пасочек замесила, а Муся даже рушник красными нитками вышила: ждем не дождемся воскресенья. Для тех из вас, кто только собирается гото
14 Квіт 2012 10:35
17 159
ДУСЯ
Не зря говорят, что многие латиноамериканские бальные танцы - вертикальное воплощение горизонтальных желаний. Поэтому пара Лилии Ребрик и Андрея Дикого на проекте «Танці з зірками» на СТБ сразу навеяла мысли: то ли еще будет... Потом Лиля стала п
23 Груд 2011 15:14
14 754
ДУСЯ
Только вчера мы с Мусей написали о том, что журнал «Блик Секрет» опубликовал якобы краденые фотографии Тины Кароль, как сегодня от подружек из «Телекритики» узнала, что ООО «Фри Медиа Украина ГмбХ» закрывает свои печатные издания, в частности «Бли
22 Груд 2011 15:25
21 702
ДУСЯ
После того как мы с Мусей написали о том, что в газете «Теленеделя» вышел «пророческий» анонс, поклонники выбывших участников «Х-фактора» пишут мне гневные письма с просьбой разобраться, что к чему. 
22 Груд 2011 14:33
150 726
ДУСЯ
Дело идет к Новому году, и Филипп Киркоров снова треплет нервы и себе, и людям. Недавно он пригрозил судом телеведущему Алексею Дивееву-Церковному за неосторожную шутку, а тем временем адвокаты певца занимаются иском против газеты «Сегодня». Суд
22 Груд 2011 10:28
8 974
ДУСЯ
Красота, как известно, требует жертв. И только от женщины зависит, насколько значительными будут эти жертвы. Вот, например, ведущая на канале «Украина» ток-шоу «Замуж за моего сына» Лена Ленина, чтобы не портить свои платья и не цеплять к ним на п
21 Груд 2011 17:49
15 062
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду