Виктор Ющенко: «Путин бьет там, где мы недостостаточно украинцы»

Виктор Ющенко: «Путин бьет там, где мы недостостаточно украинцы»

Вчера я побывала на концерте легендарного Мимино – Вахтанга Кикабидзе,  который состоялся во «Дворце Украина». О самом концерте я вам расскажу чуть позже, а сначала про то, что встретила в зале экс-президента Украины Виктора Ющенко. Виктор Андреевич
Виктор Ющенко: «Путин бьет там, где мы недостостаточно украинцы»
Виктор Ющенко: «Путин бьет там, где мы недостостаточно украинцы»
20 Бер 2015
0
2210

Вчера я побывала на концерте Вахтанга Кикабидзе, который состоялся во «Дворце Украина». Пока зрители ожидали начала концерта, я заметила в зале экс-президента Украины Виктора Ющенко.

Виктор Андреевич был без супруги и детей. Сидел не в ВИП-ложе, а в 17-ом ряду партера, сразу возле прохода. И, раз уж он присуствовал на концерте как обычный зритель, я не упустила возможности пообщаться с экс-президентом Украины.

 

- Вікторе Андрійовичу, чому ви вирішили прийти на цей концерт?

- Перш за все тому, що це велика людина, великій друг моїй країни і моєї нації. Тому, що ця людина в своєму житті багато зробила не як актор, не як соліст, на мій погляд. У Вахтанга велике грузинське серце і любов до своєї країни. Він часто робить вчинки, яким хочеться аплодувати. Вчинки великого виміру. І те, що останні сім років він себе позиціонує і в грузинському питанні, і в українському питанні, як мало хто з аналогічних зірок, - в цьому є якісь повчальний приклад.

Знаєте, коли частина українських зірок стоїть в черзі біля Червоної площі, цей великий грузин вже сім років туди ногою не ступав - за те, що зробив Путін і його політика з Грузією. Доки Грузія не отримає від Путіна вибачення, за те, що він зробив, він туди і не поїде.

- Ви особисто знайомі?

- Знайомі. Спілкуємося. Дуже гарно спілкуємося. Він скоро буде у мене у гостях. У нас була пару місяців тому гарна зустріч, гарна вечеря. Все проговорили. Те, що актуально для мене, для нього. Це дуже гарна людина.

- Бачу, ви прийшли не один?

- Це мої сусіди. Всіх циган забрав у селі…

- Коли Вахтанг Константинович прийде до вас у гості – чим будете пригощати?

- Він, до речі, любить просту кухню. Це теж його характеризує. Він любить просту українську кухню, хоча, звичайно пропагує і прославляє свою національну, і це йому легко вдається. Але в Україні він любить їсти наш борщ, смажену рибу, картоплю, капусту квашену.

- Вікторе Андрійовичу, непросте питання, але як ви бачите майбутнє України?

- Я думаю, що відповідь теж нелегка. Те, що зараз відбувається в Україні, наповнює всіх нас великим сумом. І не тільки від того, що довгі роки так званий друг і сусід став лютим ворогом. Якого, до речі, ще не навчилася ненавидіти Україна.

Як сказав великий гуманіст Ілля Оренбург, «щоб побороти ворога, ви повинні його зненавидіти». Так він вчив перемагати. Я думаю, що ми пройдемо великі уроки, ми будемо сильнішими, але ми дорого платимо за це.

Найбільша, мені здається, наша проблема - це наша слабка ідентичність. І Путін б’є там, де ми найменше українці. Він це добре розуміє. Де тонко, там і рветься.

Росія закінчується там, де закінчується російська мова.

Для того, щоб ми реально стали сильніші і перемогли Путіна – а я вірю в це абсолютно, бо на нашій стороні правда і на нашій стороні Бог – треба розуміти, що відповідь знаходиться в нас. В нас самих. Чи зрозуміємо ми як нація, що в нас один ворог, що ми не ділимось в думках, хто такій Путін, що таке Росія і як перемагати ворога? Коли ми дійдемо до спільного знаменника, я переконаний, що ми не тільки Путіна переможемо. Ми будь-якого ворога переможемо. Але вийти на це поняття сьогодні нам дуже важко. Ми говоримо про будь-що – комуналку, тарифи, курс валют. Але майте на увазі - нам силу дає інше. А ми його губимо, ми на нього не звертаємо уваги і говоримо, що це другорядне. Насправді ні. Насправді ні…

Я бы и еще пообщалась с Виктором Ющенко, но в зале начали гасить свет. Кстати, Ющенко оказался галантным собеседником - и на прощанье Ющенко поцеловал мне руку.

Ваша Дуся

Фото: Максим Лисовой

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
ДУСЯ
Недавно в оккупированном Донецке  запустилось  новое онлайн-СМИ «Афиша Новороссии». Как нетрудно догадаться из названия, формат скопировали у российской  «Афиши». Довольно познавательное издание - один  обзор «9 стартапов ДНР&raqu
25 Вер 2015 16:39
1 524
ДУСЯ
На днях "Радио Свобода" выпустило замечательное интервью с телеведущей Светланой Курицыной, более известной как Света из Иванова - активисткой прокремлевского движения "Наши", которую случайнопрославил корреспондент "Московск
22 Вер 2015 10:03
1 650
ДУСЯ
Расскажите, пожалуйста, о предстоящем ребрендинге журнала: что изменится в журнале и почему вы приняли решение менять что-либо вообще? - Во-первых, это связано это с тем, что мы отказались от лицензионного соглашения с русским «Репортером» и должны
04 Вер 2015 18:07
7 548
ДУСЯ
Дворец «Украина» – одна из крупнейших концертных площадок страны. Как и все площадки за последние почти два года, она тоже оказалась втянутой в политические скандалы: на должность директора предприятия год назад назначили кума Порошенко; затем на кон
02 Вер 2015 11:35
7 711
ДУСЯ
Первого сентября на телеканале «1+1» стартует новый сезон утреннего шоу «Сніданок з 1+1». Отличный повод, чтобы пообщаться с создателями проекта и расспросить о наболевшем. Как полюбить зрителя, чем привлечь мужскую аудиторию, какие неудачи переживал
28 Серп 2015 10:42
9 005
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду