Як Дуся зі Сміяном українських народних витинала

Як Дуся зі Сміяном українських народних витинала

«Суперзірка» закінчилась, на «Фабриці зірок» своє відспівали, а моя жага до музики не дає спокійно всидіти дома. Тож я вирушила на зйомки програми з гучними народними піснями й танцями «Фольк music» (Перший національний), подивитись, як співают
Як Дуся зі Сміяном українських народних витинала
Як Дуся зі Сміяном українських народних витинала
11 Черв 2010
0
20578

«Суперзірка» закінчилась, на «Фабриці зірок» своє відспівали, а моя жага до музики не дає спокійно всидіти дома. Тож я вирушила на зйомки програми з гучними народними піснями й танцями «Фольк music» (Перший національний), подивитись, як співають мої колеги - ведучий «Підсумків тижня» Андрій Сміян і старший редактор «Муз.UA» Марина Коломієць.

Перший канал зустрів дивовижним поєднанням великих приміщень і домашньої атмосфери. На зйомках «Фольк music» змішалось, як то кажуть, усе: коні, люди, оператори в домашніх капцях, ведуча у вечірній сукні, бабусі-дідусі на фоні плетеного паркану і у національних костюмах, дівчата-гримери, котрі робили одна одній масаж, жіночки, які, судячи з одягу, працюють у буфеті, й інші не менш колоритні персонажі.

Целевая аудитория "Фольк music"

Щойно я віднайшла собі зручний стільчик і усілася, розпочалися зйомки. На сцені з''явилась Марина Коломієць у довгій вишиваній сорочці, з чорними косами, й затягнула тужливу пісню. Шкода, що під фонограму. Хоча видно було, що й Марина, й дівчата у підтанцьовці стараються ‑ так емоції показували. Співала Марина аж три дублі, а потім записала бліц із ведучою Оксаною Пекун, в якому розповіла, чому вирішила заспівати українську народну. Мені такої короткої відповіді було мало, тож я віднайшла Марину в коридорі й розпитала:

- На сцені ти сказала, що для того, аби заспівати у «Фольк music», у тебе було дві причини: нещасливе кохання і бажання подивитись на шоу-бізнес з іншого боку екрану...

- Я забула ще третю і найпершу причину - це моя мрія з дитинства. У дитинстві я сказала: «буду Софією Ротару». Звісно, переплюнути таку зірку неможливо, але протягом шістнадцяти років я співала у хорі. Усе те, що ви чули, це не комп''ютерний голос. Що може надихнути молоду дівчину на такий різкий крок? Це кохання, нещасливе, про яке хочеться співати і кричати.

- Ти задоволена своїм виступом?

- Чесно кажучи, я була впевнена, що вже на першому дублі, якщо не на репетиції, розплачуся. Мені завжди казали, що у мене близькі сльози. Що сталося зі мною на сцені - я не знаю. Можливо, я нервувала і зжалася, просто як клубок нервів.

Наостанок Марина додала: «Ні для кого не секрет, що зарплати Першого національного суттєво відрізняються від зарплат на інших каналах. Тому тут працюють професіонали своєї справи. Ви не думайте, що якщо я працюю на Першому національному уже десять років, то я нічого не варта. Це перший канал, на який я прийшла, який мене прийняв, і звідси я нікуди не піду».


Марино, повір, більшість твоїх колег із майже 2000 співробітників НТКУ теж кажуть: «Я звідси нікуди не піду».

Тим часом зйомки продовжувались: на сцені виступили, заспівавши вживу, вагітна співачка Таня Брянцева і якийсь український народний гурт із чотирьох дівчат і одного парубка. Парубок, певно, був для краси, бо його голосу у фонограмі я не розчула. Перед зйомками ведуча програми репетирувала з усіма, хто й що відповідатиме на її питання під час бліцу. А ще робила компліменти: Тані Брянцевій сказала, що їй дуже личить вагітність, а гурту, оцінивши їхні червоні костюми: «Багатенько так, гламурненько». Я погоджуюсь лише з першим.

Далі на сцену вийшли ведучий «Підсумків тижня» Андрій Сміян і його колега по гурту й по роботі Олександр Буланий. Мені вони сподобались найбільше. Під дві гітари скромно і красиво заспівали веселу пісню. Дочекавшись, поки запишуть п''ять дублів бліцу із хлопцями, я підійшла побалакати з ними:



- Андрій, а чому ви погодилися взяти участь у «Фольк music»? Теж нещасливе кохання, як у Марини?

- Нас просто запросили. Ми ніколи не співали народних пісень, от і погодились. У нас, у мене і Сані, кохання щасливе. Тобто не у нас разом (підозріло сміються. - «Дуся».), а у кожного окремо. Хіба не видно, що ми не разом?!

Наостанок я вирішила поцікавитись у хлопців, що змінилось на Першому національному з приходом Бенкендорфа й Арфуша. Першим відповів Андрій: «Усе змінилось. Я перейшов на «Подробиці тижня». Це керівництво, першими за ті три керівництва, що я вже пережив на каналі, додумалися зробити підсумковий випуск новин. Програму, яка, на мій погляд, є обличчям каналу. Її зробити не так легко, для неї потрібно багато грошей і розумних журналістів. От це керівництво знайшло сили, щойно прийшовши, зробити цю передачу».

Олександр розповів про особливості національної реструктуризації: «За два місяці нас мають звільнити. Ну а потім знову взяти на роботу. Ну, кого візьмуть. От я написав особисто заяву і чекаю, коли мене візьмуть назад. 30 червня ліквідується цій тип підприємства, а потім першого числа створюють нове. І набирають людей на роботу знову».

Андрій подивився на годинник і сказав, що йому вже час повертатись до буденного журналістського життя, тож попрощавшись з «Горішньою брамою» ‑ так називається гурт Андрія і Олександра, ‑ я поспішила додому до Мусі.

Хлопці, «Горішня брама», я пам''ятаю про ваш концерт, чекаю на голуба із запрошенням.

А ви ще фото перегляньте:

Навіть вагітність не завадила Тані Брянцевій заспівати від душі

За освітлення на Першому національному відповідають дуже сексуальні хлопці

От так на "Фольк music" зажигають

Йому б гітару до рук!

Дівчатка-гримери ніяк не вгомоняться

Хто нудьгує на роботі...

... а хто - ні

Оксана Пекун ніяк не могла запам''ятати й вимовити ім''я Олександра Буланого

"Бряц-Band", є й такі

Цілую. Дуся.


Фото Сергія Бечко

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
ДУСЯ
В декабрьском номере «Эсквайр-Украина», посвященном "Героям и злодеям" этого года, среди прочего отмечено, что из-за поведения модели, то есть Романа Скрыпина, впервые была отменена фотосессия в журнале. Я, разумеется, решила разузнать, что
24 Лист 2014 13:40
4 713
ДУСЯ
Как вы уже знаете, редакция «Эха Москвы» встречалась вчера с акционером, главой «Газпром-медиа холдинга», владеющим 66% акций радиостанции, Михаилом Лесиным в связи с конфликтом, развернувшимся вокрут твита ведущего радиостанции Александра Плющева. К
19 Лист 2014 17:05
3 728
ДУСЯ
Новости канала ICTV «Факты» отметили свое 14-летие, и похвалили себя в эфире как могли: показали сюжет о том, как менялась программа за это время, а коллеги, бывшие и настоящие, расточали комплименты команде. Особенно впечатляющей была похвала Але
19 Вер 2014 13:51
2 948
ДУСЯ
Как уже писала Дуся на прошлой неделе, с 3 сентября под слоганом «Проверка на совесть» на телеканале «1+1» стартует авторский проект Ольги Фреймут. В новом реалити-шоу, которое называется «Инспектор Фреймут», ведущая будет инспектировать всевозможн
06 Серп 2014 09:11
16 401
ДУСЯ
В воскресенье вечером, сразу после выпуска итогового выпуска новостей «Подробности недели» на телеканале «Интер» состоится премьера авторского телепроекта Евгения Киселева «Диалоги». Об этом Дусе рассказал замдиректора по развитию новостийного про
05 Лип 2014 17:09
4 641
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду