Як Оля Полякова доводила ведучій ВВС, що українці – не гомофоби

Як Оля Полякова доводила ведучій ВВС, що українці – не гомофоби

У цьому інтерв’ю співачці випала важлива місія – відстоювати імідж країни. Адже ведуча Ненсі Качунгіра називала Україну «усе ще консервативною» і запитувала, чому на київських прайдах було так багато поліції.
Як Оля Полякова доводила ведучій ВВС, що українці – не гомофоби
Як Оля Полякова доводила ведучій ВВС, що українці – не гомофоби
3 Лип 2023
0
2069

Оля Полякова поїхала до Лондона, щоб очолити українську колону на ЛГБТ-прайді. Її слоган звучав так: «Дайте нам крила — ми захистимо нашу веселку». Співачці випало дати невеличке інтерв’ю для ВВС, в якому вона показала відносно непогане знання англійської. Хоча, як завжди, не всі оцінили і нарікали на Олин акцент. 

Розмова з ведучою була доброзичливою, але геть не такою компліментарною, як до цього звикли українські зірки. Качунгіра почала з такого питання: «Як це, представляти країну, яка усе ще доволі консервативна у цьому питанні?» 

«Як артистка із 15-річним досвідом роботи в українському шоубізнесі, я маю величезну аудиторію. І ніколи не ділила її на групи: ЛГБТ чи інших. Я люблю та ціную усіх однаково…. Україна усе ще дуже недосліджена в очах західного світу. Але можу запевнити вас, що ми — дуже толерантні та привітні люди», відповіла Полякова. 

Після цього ведуча запитала, а що там в Україні з перспективою одностатевих шлюбів? На що Полякова сказала, що українці до цього ближчі, ніж комусь може здаватися: «Всі українські артисти і зокрема, я сподіваюся, представники ЛГБТ-спільноти, використовуватимуть свій вплив і все, що в їхній силі, щоб захистити права та свободи кожного». 

Також співачка наголосила, що Україна бореться проти рашизму (так цей термін і вжила). І серед військових є також квір-люди, чиї права поки не враховано. Але йде боротьба за це, і вона теж наближає нас до перемоги. Бо ми боремося із жорстокою диктатурою за любов, життя та свободу.  

Але, схоже, Ненсі Качунгіра не надто задовільнилась такою відповіддю і запитала, чому прайди у Києві доводиться охороняти, бо в Лондоні такої кількості копів не було. Ну і нагадала про постійні конфлікти, які супроводжували наші марші рівності. Це ілюструвалося кадрами, на яких були не тільки правоохоронці, але і люди, які прийшли з плакатами та гучномовцями захищати «традиційні цінності, бо бог створив чоловіка і жінку, аби вони парувалися між собою, а не оце ось усе». 

«Просто зараз Україна проходить через період викликів, політичну та культурну трансформацію. Ми здобуваємо свою справжню свободу. І я вірю, що той самий дух, який ми бачимо на вулицях Лондона, ми побачимо і на вулицях Києва вже дуже скоро», — зауважила Оля. 

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Оля Полякова (@polyakovamusic)

Тут хочеться підтримати співачку усе сказала по ділу і на неприємні запитання реагувала з усмішкою. Проте її слова проявляють одну проблему, яка все ще є не вирішеною для наших знаменитостей. Багато з них так довго не цікавилися політикою, що в ось таких ситуаціях позбавляють себе серйозних аргументів. Наприклад, Полякова могла б сказати, що активно і агресивно (аж так, щоб прийти на прайд з протестом і насильницькими намірами) проти ЛГБТКІАплюс-людей часто виступають представники ультраправих рухів (які Росія щедро спонсорує по всьому світу), а також священники та парафіяни російської церкви в Україні. 

І наголосити, що ультраправих наше суспільство ніколи не підтримувало, це неодноразово доводили президентські та парламентські вибори. Але все це Олі та іншим артистам на майбутнє. Сподіваємося, прайд у Лондоні стане не останньою подією, завдяки якій українські знаменитості зможуть підтримати права людей і стати культурними дипломатами. 

Що ж до нашої внутрішньої ситуації, то тут, попри оптимістичні прогнози, є і купа проблем. Якщо зайти під дописи Полякової в інстаграмі, то побачимо якийсь шквал гомофобних коментарів. Звісно, велика кількість ботів та просто підозрілих акаунтів. Але є немало реальних людей, які пишуть з Берліна чи Каліфорнії, що абсолютно не приймають ані одностатевих шлюбів, ані видимості квір-спільноти. Не кажу вже про прямі образи. 

Продюсер співачки Михайло Ясинський мені в коментарі написав, що вони не Олині фанати. А знає він це напевне, бо витрачає достатньо грошей, щоби бути в курсі. Хочеться, звісно, вірити. Бо принаймні вподобань на цих дописах доволі багато. Та правда й у тім, що співачка раніше не була активною борчинею за права ЛГБТКІА-людей. А, наприклад, у її популярному блозі з Машою Єфросиніною «Дорослі дівчата» можна почути достатньо стереотипів та застарілих уявлень. Хоча вони здебільшого стосуються прав жінок. І натяку на гомофобію особисто я від ведучих не чула — навіть навпаки. 

Тому чекаємо і від Полякової, і від інших артистів усе більшої підтримки рівних прав громадян загалом. А публічні квір-люди не боятимуться робити камінаути, бо це все ще відбувається нечасто. А оптимізму нам можуть надавати такі випадки, як недавній з Melovin. Коли співак прийшов на комедійне шоу, почув сумнівні жарти та пішов геть. І в результаті одержав неймовірну підтримку. 

«Medialife»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
На ютуб-каналі «У ліжку» Олег Скрипка вкотре прокоментував питання мобілізації та звинуватив журналістів у тому, що вони розганяють хейт. За словами музиканта, з інтерв'ю вирізають частини. Отож він — жертва ЗМІ.
22 Квіт 2024 20:30
638
Катерина Городнича
«Антоніна»
Музикант і телеведучий Мирослав Кувалдін спільно з «Культурним десантом» випустив музичне відео «Шо будемо дуть?»
16 Квіт 2024 18:20
938
Марина Крижня
«Антоніна»
У цьому проєкті співачка планує їздити на військові позиції та готувати разом з бійцями.
16 Квіт 2024 17:15
568
Марина Крижня
«Антоніна»
Якби не сториз Тіни Кароль і Меловіна, ми б і не знали, що сьогодні святкує свій день народження Алла Пугачова.
15 Квіт 2024 22:20
1 228
Катерина Городнича
«Антоніна»
Зростає список світових суперзірок, яким зняла музичне відео режисерка Таню Муїньо. В компанію до Гаррі Стайлса, Кеті Перрі, Сема Сміта, Джей Ло та інших додалась тепер і Дуа Ліпа.
12 Квіт 2024 18:00
701
Марина Крижня
«Детектор медіа»
Низка російських медіа повідомляє, що колишня українська телеведуча Регіна Тодоренко, батьки якої проживають в Одесі, отримала російський паспорт.
19 Бер 2024 21:00
9 137
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду