Притула розповів про ставлення до телемарафону і пояснив, чому команда Зеленського на нього молиться

Притула розповів про ставлення до телемарафону і пояснив, чому команда Зеленського на нього молиться

З цього інтерв’ю «Українській правді» ми точно зрозуміли одне: день, коли Сергія Притулу припинять запитувати про стосунки з Ольгою Фреймут, не настане ніколи. Просто змирімося всі з цим.
Притула розповів про ставлення до телемарафону і пояснив, чому команда Зеленського на нього молиться
Притула розповів про ставлення до телемарафону і пояснив, чому команда Зеленського на нього молиться
4 Лип 2023
0
2164

Однак Роман Кравець запитував і про інших колег. Наприклад, про Андрія Молочного. Ця історія, судячи з усього, теж вічна і переслідуватиме Притулу до кінця його життя. Нагадаємо, що вони спільно колись робили дуже успішний комедійний проєкт «Файна Юкрайна», який, за словами Притули, був «віддзеркаленням недоліків українського суспільства». Працювалося, каже Сергій, добре, бо Андрій був і талановитим, і з почуттям гумору. 

Але поза знімальним майданчиком усе було не так райдужно, тому шляхи їхні розійшлися влітку 2010 року. Могли зійтися назад через рік, але Притула з’ясував, що більше не має юридичного стосунку до проєкту «Файна Юкрайна». А далі Молочний почав продукувати шок-контент про «фашистів у Києві», і питання закрилося саме собою. Де нині Молочний — Притула не знає. Принаймні, так каже.  

Згадали про образ Антона, який жив у Жашкові, торгував курми гриль, їздив на Chevrolet Aveo та читав вірші своїй коханій Марічці. Його «не треба було вигадувати, його треба було просто побачити, від’їхавши 40 кілометрів від Києва». 

І розповів історію, яка трапилася після зйомок: «Я побачив на автобусній зупинці прекрасну картину: чувак в маєчці, в кепочці, в спортивних штанах, на картах такий сидить. І поряд з ним стоїть така дівчина, в платті в квітку і тримає мішок з картоплею. Очевидно, що вони разом, але тримати мішок з картоплею має вона. Бо він хоче розслабитися і сидить на картах. І я кажу: будь ласка, ось тобі чистої води Антон і Марічка, new edition».

Тепер інформація для всіх, хто чекає, що Притула знову стане ведучим. Не чекайте. Це, каже Сергій, «давно перегорнута сторінка». І взагалі, колись казав дружині та дітям, що не збирається у 40 років бігати з мікрофоном по корпоративах. А телевізійну кар’єру планував закінчувати у 2022 році, але не через війну, а тому що «всього досяг». Це мало бути шоу «Форт Буаяр», зйомки якого довго відкладалися через пандемію. «Це мала бути моя лебедина пісня». 

Улюблених телевізійних проєкти у Притули є два. І це не «Підйом», як хтось міг би подумати, а «Вар’яти-шоу» (Сергій вважає, що він вплинув на теперішніх стендаперів. Тепер страшенно хочеться почути реакцію стендаперів, немало з яких вважають «вар’ятів» олдскульним зашкваром та українськомовним «кварталом») і «Хто зверху?».

А успіх «Підйому» він бачить у тому, що «телеведучі діляться на дві категорії. Одна категорія — це люди, які говорять те, що їм пишуть редактори. Друга категорія — це та, яка каже редакторам, що треба написати. Заруба, яка була на нашому каналі, коли наша трійка вперлася рогом і воювала з редакторськими групами, була страшна. Я ще такого не бачив». 

Телевізійного досвіду у ведучих не було, а в редакторів був. Тому рівень заруби можна собі уявити. Але програли редактори. Притула каже, що за кілька місяців звільнили дві редакторські групи. І лише з приходом третьої відбулася синергія і понеслися рейтинги.  

З Фреймут не спілкується. Абсолютно. Взагалі. Брейкінг ньюз просто. 

Улюблена партнерка — Нікітюк. Бо «людина була собою, а не вигаданим кимось».

Телемарафон, вважає Притула, телек не вбив, але себе вичерпав. «Я розумію, для чого він був створений на початках повномасштабного вторгнення, але чим дальше в ліс, тим виглядає, що це вже телемарафон, який не є інструментом боротьби з російською пропагандою, а радше інструментом просування певних політик та наративів окремою групою осіб». 

Про команду Зеленського: «Вони як раніше молилися на нього, так і зараз продовжують». Роман Кравець перепитав: «Що значить — молилися?». Тоді Притула згадав часи, коли «Барін покликав Зєльоного», тобто Масляков покликав Зеленського в Москву, але без колективу. Зеленський відмовився, і «Квартал» «вилетів» з КВК. Але на телебаченні якраз був гумористичний вакуум, який колектив заповнив собою. Притула вважає, що це позитивно. Я час від часу мушу дивитися кварталівські шоу і, оскільки після них довго смикається око, дозволю собі не погодитися. 

А, ну і ще Сергій згадав, як «його завжди харило, що сюди приїжджають якісь русаки і вивозять звідси просто сумками грошей. Десятки мільйонів доларів кожного року фурували з України в Росію. І просто іноді думаєш: ну блін, це ж уже якийсь збитий льотчик! Чого ви тягнете сюди якусь Анфісу Чехову, чи якусь там з варгами такими, я не пам’ятаю, як її. Теж запрошували до нас у "Педан-Притула шоу". І воно приїхало обнюхане якесь, обдовбане». 

Передивившись усі наявні на ютубі програми, знайшла претендентку на звання «обдовбаної з варгами».

Губи ми бачили, щоправда, і більш масштабні, а ось із іншою характеристикою все сходиться. 

Ну а ще, дійсно, вразила кількість росіян на шоу практично в кожній програмі. Запрошували навіть Джигурду та одного з «Чай вдвоем». Притула зараз каже, що, звісно, це була велика помилка. Яку, схоже, виправляти якось не збираються. 

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
«Ви просили – ми зробили. Це поки не "Хата на комбата", але не все одразу», — йдеться в дописі під відео. З нетерпінням чекаємо, а поки що оглядаємо нове шоу «Бажаю смачного», де молодший сержант Володимир Кравчук разом із цивільними гостями тестує різні сухпайки.
01 Трав 2024 09:00
709
Катерина Городнича
«Антоніна»
Роман Скрипін сходив до стендапера Олега Лузанова на подкаст. Виголошували тости, випивали за Громадське і Суспільне. За 5 канал не пили, але говорили. Виявляється, створення всіх цих медіа – заслуга Скрипіна. Згідно з його ж ностальгійними спогадами.
29 Квіт 2024 18:30
1 901
Катерина Городнича
«Антоніна»
Креативність у зборі донатів отримала свій еталон довершеності. Тепер можна вимірювати ідеї відсотками від «Нашебачення».
29 Квіт 2024 14:00
4 036
Марина Крижня
Алхім багато разів втрапляла у скандали через свої неоднозначні висловлювання і, здається, в цьому відео договорилася до ще одного.
27 Квіт 2024 15:20
783
Марина Крижня
«Антоніна»
Письменник дав інтерв'ю журналістці Ірині Соломко на ютуб-каналі «Голос Америки». Вони поговорили про кенселінг росіян та згадали про зашквар з російським письменником Шишкіним.
24 Квіт 2024 09:00
647
Марина Крижня
«Антоніна»
Телеведуча поговорила з Романом Кравцем, журналістом «Української правди», про дружбу з Юрієм Горбуновим (чи правильніше сказати недружбу), присутність росіян на українському телебаченні та навіщо їх тягнули в наш інфопростір.
23 Квіт 2024 16:20
1 039
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду