Перший страйк у видавничому домі Condé Nast, яким керує Анна Вінтур: працівники проти скорочення робочих місць

Перший страйк у видавничому домі Condé Nast, яким керує Анна Вінтур: працівники проти скорочення робочих місць

У видавничому домі Condé Nast, художньою директоркою та директоркою глобального контенту якого є Анна Вінтур, 400 працівників розпочали 24-годинний протест.
Перший страйк у видавничому домі Condé Nast, яким керує Анна Вінтур: працівники проти скорочення робочих місць
Перший страйк у видавничому домі Condé Nast, яким керує Анна Вінтур: працівники проти скорочення робочих місць
24 Січ 2024
0
713

23 січня члени профспілки Condé Nast, до якого входять такі видання, як Vanity FairVogueGQ, Allure, Architectural Digest, Bon Appétit, Condé Nast Traveler, Epicurious, Glamour, Self, Teen Vogue і Condé Nast Entertainment, вийшли на страйк під офісами компанії в Нью-Йорку. Причина — 1 листопада генеральний директор компанії Роджер Лінч оголосив про намір скоротити 5% працівників.

Протестувальники вважають, що це порушує трудове законодавство. «Цей одноденний страйк є показником великої солідарності. Усі [працівники] дійсно піклуються про своїх колег і готові піти на страйк через несправедливий підхід компанії до переговорів», — сказав віцекерівник профспілкового підрозділу Condé Nast Entertainment Бен Дьюї виданню The Hollywood Reporter. Також він повідомив, що цей страйк є першим за всю історію існування брендів Condé Nast Union.

«Останні майже три місяці боротьби за наших колег у списку звільнень компанії привели нас до сьогоднішнього дня», — сказав Бен Дьюї виданню Yahoo!

Акторка Енн Геттевей уже підтримала страйк — вона пішла з фотосесії Vanity Fair на знак солідарності з профспілкою Condé Nast.

Сама акція збіглася з оголошенням номінантів на премію «Оскар» — ця тема важлива для деяких медіа, як-от Vanity Fair, що входить до Condé Nast. Саме тому на акції була «оскарівська» червона доріжка та відбулась «церемонія нагородження». Також профспілка влаштувала віртуальний пікет, попросивши читачів не взаємодіяти з цифровим контентом компанії на сайтах або в соціальних мережах.

«Це день, коли ми їм справді потрібні, і ми хочемо, щоб вони це відчули», — сказала The Washington Post Альма Авалле, письменниця та продюсерка Bon Appétit.

Що відбувається у видавничому дому — ні Вінтур, ні Лінч не коментують. Проте 17 січня Condé Nast об’єднала музичне видання Pitchfork із чоловічим журналом GQ та скоротило деяких працівників Pitchfork разом із головною редакторкою Пуджею Патель та редакторкою Джилл Мейпс. Про це рішення повідомила Анна Вінтур, яка весь час сиділа в сонцезахисних окулярах перед працівниками. Навряд чи їй було соромно. Але це здивувало співробітників Pitchfork, які вбачають у цьому зневагу, якою і так славиться Анна.

Побачимо, що буде далі — чи зніме-таки чорні окуляри Анна Вінтур та чи досягнуть своєї мети протестувальники і скорочень не відбудеться.

«Детектор медіа»
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
За два дні після публікації «червоного» портрета Чарльза ІІІ, не висловився щодо його оригінальності хіба дуже лінивий користувач інтернету.
16 Трав 2024 18:00
284
Марина Крижня
«Антоніна»
Спершу вона не зізнавалася, що вагітна. Навіть коли підписники почали підозрювати про її стан. А на вечірці, де мали дізнатися стать дитини, заплутували гостей.
14 Трав 2024 16:30
182
Марина Крижня
«Антоніна»
За неї проголосували глядачі. Проте її місце посів наступний у списку кандидат — Максим Нагорняк. Усе це щоб дотриматися гендерного балансу.
13 Трав 2024 18:20
214
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Подейкують, що його знімала контора Кирила Тимошенка.
11 Трав 2024 12:35
5 368
Марина Крижня
«Антоніна»
Наприкінці березня комік, колишній учасник «Ліги сміху», який воював у складі 3-ї окремої штурмової бригади, Віктор Розовий отримав осколкове поранення голови.
30 Квіт 2024 18:40
2 290
«Антоніна»
Подія трапилася 28 квітня біля Українського дому, в якому проходили виставка Алли Горської «Боривітер» та показ фільму Ірини Цілик «Я і Фелікс».
29 Квіт 2024 17:00
1 708
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду