Як соратниця Навального захищає комуністів у своєму карколомному фільмі про прихід Путіна

Як соратниця Навального захищає комуністів у своєму карколомному фільмі про прихід Путіна

Називається фільм «Предатели», і через нього вже другий тиждень як пересралися всі російські «опозиціонери».
Як соратниця Навального захищає комуністів у своєму карколомному фільмі про прихід Путіна
Як соратниця Навального захищає комуністів у своєму карколомному фільмі про прихід Путіна
24 Квіт 2024
0
855

Сваряться вони справді смішно, у класичному жабо-гадючому стилі. Авторка Марія Пєвчіх на каналі «Алексей Навальный» звинувачує олігархів у тому, що вони разом із Борисом Єльциним занурили країну в корупцію та привели Путіна до влади. Мовляв, усе це — через них. У відповідь олігархи (найактивніше Михайло Ходорковський) почали звинувачувати Марію та ФБК (дітище Навального — Фонд боротьби з корупцією) у некомпетентності та натягуванні сови на глобус. 

Зрештою, сама Пєвчіх таки зізналася, що політичну ситуацію 90-х вона не дуже добре знає, бо «лише 1987 року народження», проте розслідуванню це не завадило. Отже, її вже почали підозрювати в політичних амбіціях і гадати, а що ж скаже одна із сотні найвпливовіших людей світу Юлія Навальна. У самому фільмі авторка повторює, що готувала його разом з уже покійним колегою.

Я не буду робити огляд цього фільму, бо на чорта він нам здався. Відзначу лише два важливі моменти, на які ми можемо опиратися в розмовах із закордонними партнерами, які мають глибокий пієтет як до сімейства Навальних, так і до ФБК. А, нагадаю, Марія Пєвчіх була ще й виконавчою продюсеркою нашумілого фільму «Навальний», який глибоко вразив іноземну публіку. 

Отож, перше. Марія кілька разів згадує війну в Чечні (поки першу) і критикує її лише з точки зору непопулярності серед народу, адже тоді росіянам наваляли і вигнали. А частину, звісно, вбили. Тобто в обох серіях ведуча бідкається саме про це і жодного слова про те, що це імперська війна проти незалежності Ічкерії. Цікаво, що вона казатиме в наступних епізодах про другу війну, яка почалася в 1999-му. 

Але цікавіше — друге. Марія Пєвчіх постає полум'яною адвокаткою Геннадія Зюганова, кандидата у президенти на виборах у 1996 році. Тоді, нагадаю, основна заруба була між ним та Єльциним. Є популярна думка про те, що тоді обов'язково мав перемогти чинний керманич, адже комуніста ніяк не можна було допускати до управління державою. Тому олігархи вже глибоко хворому та непопулярному Єльцину влаштували суперефективну передвиборчу кампанію та допомогли виграти. 

І саме це Пєвчіх називає доленосною подією в житті країни, яка в результаті призвела до путінської диктатури. Про це — за секунду, а зараз про Зюганова. Пєвчіх, здається, його обожнює. Протиставляючи вічно п'яному опоненту, вона каже:

«Подивіться самі і порівняйте. Ось Зюганов, він вилискує на Всесвітньому економічному форумі в Давосі. Він підготовлений, презентабельний, розповідає світовим лідерам про нове обличчя комунізму. Запевняє, що нічого відбирати й ділити не збирається»

Марія цитує заголовки світової преси, яка називає кандидата «Червоною зіркою Давосу». Світлина презентабельного мужчини — ось.

Нам показують уривки з виступу червоної зірки, в яких він критикує діяльність Єльцина і жаліється на неефективність та розграбування здобутків СРСР. 

Одразу після цього глядачам показують на вигляд сильно забуханого чи з похмілля Єльцина, який оголошує про своє бажання поборотися за другий термін.

Ну а далі Пєвчіх розповідає. як, на її погляд, відбувалася ця передвиборча кампанія. І дуже обурюється політтехнологіям, які очорняли її комуністичного улюбленця. «Абсолютно шалений чорний піар Зюганова. Із Зюганова ліпили просто втілення диявола на землі. Не поганого політика. Не слабкого управлінця. А просто сатану, який перебуває за крок, аби зруйнувати всю країну». 

І показує різні газети, плакати й наліпки.

Сама ж вона про Геннадія Зюганова не каже жоднісінького кривого слова, а лише нахвалює. І це не зараз узялося — ще до свого отруєння Навальний у різних відео цілком із симпатією ставився до комуністів. Наприклад, закликав голосувати за них на парламентських виборах у межах своєї кампанії «Розумне голосування». 

А що ж Путін? Наприкінці другого епізоду Пєвчіх каже, що в один день мали відбутися потрійні вибори: президентські, мера Москви та Пітера. І далі неймовірна фраза: «На останніх на другий термін переобирався Анатолій Собчак». Тобто не мешканці міста обирали собі мера, а Собчак переобирався. Вже багато років в Росії про вибори говорять саме так — «переобрання Путіна». Тому ця схема живе в голові навіть в опозиціонерів. 

Так ось, каже нам Марія, президентський штаб вирішив розділити ці вибори, щоб «Єльцин не асоціювався з більш популярним Собчаком», і переніс вибори мера на раніше. Собчак, за версією авторки, програв, бо не встиг підготуватися. А разом із ним — голова його штабу, віцемер Володимир Путін. Кар'єра якого обірвалася, і він мусив шукати нову роботу. Звучить тривожна музика.

А в наступній серії нам обіцяють розповідь, як проти Собчака працювали екстрасенси. І як Путіна «призначили президентом». 

Як ви можете здогадатися, Марія покладає всю відповідальність за прихід авторитарного режиму саме на вищеописані події та їх фігурантів. І навіть не натякає на те, що хтось же цього Путіна обирав не один і не два рази. А, точно, в них же там на виборах «переобираються». Якось само собою виходить така неприємна оказія. 

Нагадаю вам також, що наша з вами супервпливова жінка Юлія Навальна постійно повторює тезу про те, що російський народ ні в чому не винен, а то все війна Путіна. І його підтримує «агресивна меншість». Таке цитували й у виданні Time також. 

А ось що з приводу цього фільму пишуть люди на фейсбуку.

 

 

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У програмі наставництва — доступ до книги контактів Гордона. А ще зустрічі з ним (ні, не на пиво) та його друзями, серед яких співачка Оля Полякова, дитячий лікар-телеведучий Євген Комаровський та різні одіозні особи.
01 Трав 2024 18:00
534
Катерина Городнича
«Антоніна»
Не встигло охолонути крісло перед Такером Карлсоном після Павла Дурова, як в нього всівся Алєксандр Дугін. Ми подивились інтерв'ю «філософа-пропагандиста» американському журналісту, любителю трешових гостей. Буквально кинулись на амбразуру, щоб захистити ваш час і нерви.
30 Квіт 2024 19:00
1 555
Катерина Городнича
«Антоніна»
Як ми могли пропустити такий чудовий розділ на сайті 24 Каналу? Love24 існує вже 10 місяців, і «ви не повірите», «це взірвало інтернет», «він у труні, а вона в білій сукні». Ми з Антоніною дуже любимо треш, тому весь день займалися читанням.
25 Квіт 2024 16:20
642
Марина Крижня
«Антоніна»
Здається, у Дмитра Гордона та пірамідок «Ю Шинсе» підростає конкурент.
25 Квіт 2024 14:50
524
Катерина Городнича
«Антоніна»
Найвідоміший у Британії ведучий вечірніх новин, Г’ю Едвардс, після сексуального скандалу, який триває вже 10 місяців, був змушений звільнитися.
24 Квіт 2024 11:00
1 222
Марина Крижня
«Антоніна»
Три тижні тому канал СТБ випустив одинадцятий випуск «Супермами», який зараз обговорюють у соцмережах. Брат однієї з учасниць, яка родом з Луганщини, воював за росіян у 2016 році, але нібито цього сам не хотів. Вона ж, як вважають деякі користувачі соцмереж, розповіла свою версію подій, відмінну від правди.
22 Квіт 2024 17:00
408
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду