«Брешете. Брудно. З піною у рота». Наталія Мосейчук написала відповідь Вікторії Сюмар

«Брешете. Брудно. З піною у рота». Наталія Мосейчук написала відповідь Вікторії Сюмар

Депутатка і ведуча накинули одна на одну на своїх сторінках у фейсбуці. Після того, як Сюмар у пості згадала слова Мосейчук про «розстріли панікерів».
«Брешете. Брудно. З піною у рота». Наталія Мосейчук написала відповідь Вікторії Сюмар
«Брешете. Брудно. З піною у рота». Наталія Мосейчук написала відповідь Вікторії Сюмар
23 Трав 2024
0
685

На ютубі ведучої вийшло відео з Олегом Чабаном — ученим у галузі психіатрії, медичної психології та психотерапії, академіком. Обговорювали тривожні розлади, ненависть, страх, вживання мелатоніну. Ну знаєте, все те, що нас зараз турбує. І відео мало би бути корисним.

Але в якусь мить Мосейчук розповіла, що в тіктоці натрапила на користувача соцмережі, який поширює відео, де чоловіки й жінки заламують руки і кажуть, що в нас тут збираються воювати до останнього українця. Словом, де несеться зрадонька.

Соцмережі переповнені такими відео, ми й самі часто пишемо про колишніх ведучих «Інтера», які поширюють російські наративи. Зокрема, про Романа Кадєміна та Андрія Данилевича, які розповідають про ухилянтів.

Так ось у відео з Олегом Чабаном Мосейчук каже: «Під час Другої світової війни таких людей називали панікерами. І з ними вступали у взаємозв'язок люди, які були відповідальні за те, щоб ну хоча б ці не заважали і кандалами на ногах не були. Тобто пристрелювали, одним словом. А що робити з панікерами зразка 21 сторіччя Made in Ukraine?».

Цей уривок розлетівся в соцмережах, і Мосейчук почали критикувати. А депутатка Вікторія Сюмар опублікувала допис у фейсбуці про те, що відбувалося у Верховній Раді, як не пустили журналістів на засідання, і згадала слова Мосейчук. 

Вікторія пише: «Парламентське засідання почалося з зачитування спікером дуже дивної заяви, в якій йдеться про засудження блокування як “непарламентської форми протесту”). Той, хто хоч трохи знає українську історію, добре знає, що саме такі форми дозволяли уникнути авторитаризму і диктатури. Але тепер всі фракції і групи, окрім Європейської Солідарності, вирішили це заперечити, заперечуючи тим самим саму суть парламентаризму та демократії.

Напевно, далі нас чекають якісь нові закони “16 січня” і “розстріли панікерів”, до яких нині закликає Наталя Мосейчук. Скажу так: вчора були досягнуті домовленості щодо створення ТСК по фортифікаціях і компромісний алгоритм законопроєкту про церкву. І це дуже не сподобалося на Банковій. На Грушевського хтось отримав по голові і вирішив "закрутити гайки"».

Наталія Мосейчук не оминула увагою цей пост і написала відповідь депутатці: «Вікторія Сюмар, народна депутатка і політтехнолог стверджує, що я закликаю вбивати панікерів. Брешете. Брудно. З піною у рота. Не встигаючи витирати жовч, що тече з усіх Ваших пор. Політтехнологи Петра Порошенка, може, досить хитати країну? Досить оббріхувати людей? Вистачить ділити? Опилювати страхом і ненавистю? Чи вже знову відчули запах “стадіону”?

І не прикривайтеся партійцями, які воюють. Бо вони — не ваші ордени. Ваші — Кононенко, Свинарчук, Грановський. Ваші — торгівля з ОРДЛО на крові. Ваші — зірвані склади з боєприпасами. Ваші — пакти з путіним. Амінь».

Слова Наталії Мосейчук справді збурили частину суспільства. Взагалі ведуча часто потрапляє в скандали якраз через свої карколомні заяви. На початку травня в іншій своїй програмі вона зверталася до «псевдоадвокатів», закликала людей не поширювати дурню (було важко зрозуміти, що вона має на увазі, але уривок з відео розлетівся в соцмережах). І висловилась: «Хочу сказати, що недовго пісенька гратиме. Тому що Служба безпеки України постукає в двері кожному. Іграшковий період оцей букетно-шоколадний в Україні закінчується. Це не означає, що закінчується демократія (...)».

Згадався ще давніший випадок. Коли Маша Єфросиніна жалілася, що її цькують через російську мову, Мосейчук за неї заступилася. Але зробила це в геть поганій формі. Назвала людей, які мають претензії до російськомовних проукраїнських діячів, «українськими гнидами».

А нещодавно ми писали про те, що Дмитра Гордона шокували гості, яких Наталія Мосейчук запрошує до себе на ютуб-канал. Він так і сказав: «Наталю, я охрінів». Бо побачив, що вона записала програму, в якій узяв участь чорний політтехнолог Володимир Петров.

Цікаво, чи відповість Сюмар на пост Мосейчук, і яку наступну гучну заяву зробить ведуча?

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
Відповідь на це питання почав шукати журналіст та історик Олександр Зінченко й отримав багато цікавих відповідей.
13 Черв 2024 20:30
2 000
Марина Крижня
«Антоніна»
З 1 по 30 червня щорічно проходить Місяць гордості (Pride Month) на підтримку прав та видимості ЛГБТКІАплюс-спільноти.
13 Черв 2024 13:40
726
Марина Крижня
«Антоніна»
Про це актор Київського національного академічного Молодого театру та військовослужбовець написав у своєму фейсбуці.
10 Черв 2024 16:20
788
Марина Крижня
«Антоніна»
Поки сиділи без світла, у колишньому твітері почався флешмоб. Суть його полягала в тому, щоб написати на клаптику паперу слово «електрохарчування» та підставити в назву книжки. Вийшло весело.
07 Черв 2024 20:50
641
Марина Крижня
«Антоніна»
Любі читачі, нарешті в нас навкололітературний срач. У нього втрапив підприємець і власник видавництва «Наш Формат» та книжкова блогерка, авторка каналу «Непозбувний книгочитун».
06 Черв 2024 18:00
4 355
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Вітають, а часом бідкаються.
06 Черв 2024 17:15
2 730
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду