«Чому Олена Кравець говорить за військову?». У соцмережах критикують рекламну кампанію brabrabra

«Чому Олена Кравець говорить за військову?». У соцмережах критикують рекламну кампанію brabrabra

У соцмережах критикують рекламну кампанію «Одна за одну» бренду brabrabra через те, що голосом військових стала Олена Кравець. Банери з акторкою з'явилися в метро.
«Чому Олена Кравець говорить за військову?». У соцмережах критикують рекламну кампанію brabrabra
«Чому Олена Кравець говорить за військову?». У соцмережах критикують рекламну кампанію brabrabra
13 Черв 2024
0
10629

Бренд спідньої білизни залучив благодійну організацію ArmWomenNow та жіночий ветеранський рух Veteranka, щоб дослідити потреби жінок на передовій та зібрати відгуки захисниць. У результаті brabrabra створив спеціалізовані комплекти спідньої білизни для захисниць: топ і пару трусів. Ініціатива класна, але є «але».

Ще в січні бренд у своєму інстаграмі виклав фото Олени Кравець, яка «говорить» за військовослужбовиць. Тоді ми побачили критику під постом як від жінок у тилу, так і від самих військовослужбовиць.

Минуло кілька місяців. Банери з Оленою Кравець з'явилися в метро, і на них звернули увагу виконавча продюсерка та ведуча «Громадського радіо» Ана Море, блогерка Тетяна Микитенко та військовослужбовиця Аліна Сарнацька. І в мене відчуття, що ми ходимо по колу. Хочеться згадати класика: це ж було вже.

Ана Море пише: «А чому Олена Кравець говорить за військову? Чому не сама військова? Навіть якщо осилити себе переступити через дивне поєднання фото Кравець та цитати про виконання обовʼязків військовою, проковтнути формулювання, коли хтось знову говорить за когось, й дійти до "одна за одну", уявивши, що це посил про підтримку жінками в тилу жінок у війську, все одно лишається питання: а нахіба це реалізовувати так?». 

Їй brabrabra відповів в інстаграмі, Ана прикріпила в коментарях скриншот. Бренд пише: «Всі комплекти, що були зібрані за цієї ініціативи, прямують безпосередньо на нуль, тому ми не можемо представляти обличчя захисниць, тим самим наражаючи їх на небезпеку».

Проте сам бренд виставляє у своєму інстаграмі фотографії захисниць, які отримали їхні комплекти білизни та публікують відгуки. Виходить, бренд суперечить сам собі.

Тетяна Микитенко написала лаконічно: «Чому за військову говорить Олена Кравець? Що це за нонсенс?».

А Аліна Сарнацька відгукнулася так: «Дуже успішний проєкт. Брабрабра хотіла піар на військових і продавать ліфчики, Кравець просто хотіла піар на військових, ГО хотіла піар на військових і передасть їм ліфчики. Всі довольні. А я б хотіла ніколи не бачити цей позор і я не дуже довольна. А ще більше я сумую через те, який образ військових знов і знов і знов створюють "жіночі організації". Всі мої знайомі жінки можуть справитись зі своїми грудьми. Без допомоги Кравець».

У соцмережі Х під постом Сарнацької вже жартують про цю кампанію та Кравець. Зокрема пригадали, як Олена була обличчям бренду прикрас «Золотий вік», та вже вигадали слоган для brabrabra: «Тобі личить моя білизна».

Бренд також написав Ані Море, що до кампанії залучили інфлюенсерок Дашу Квіткову, Ольгу Руднєву, Надію Матвєєву.

Чому не залучили військовослужбовиць до цієї кампанії — запитали в brabrabra та очікуємо на відповідь. Бо нам на думку спадає одразу кілька захисниць, які є медійними і за яких не потрібно говорити.

Фото: фейсбук-сторінки Ани Море, Тетяни Микитенко та Х-сторінка Аліни Сарнацької

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
А представники бренду нам написали, що дозволяла. Не знаємо тепер, що й думати.
14 Черв 2024 22:50
188 915
Марина Крижня
«Антоніна»
І як їй тільки вдається завжди виходити сухою з води?
12 Черв 2024 17:20
1 256
Катерина Городнича
«Антоніна»
Скандал зі зверхнім ставленням продюсера Олександра Роднянського до української кіноспільноти відгримів на початку тижня. Але ми не можемо не продовжити.
31 Трав 2024 12:30
3 038
Катерина Городнича
«Антоніна»
Отець Юстин (Юрій Бойко) у своєму стилі «роздав на горіхи» блогеру пану Роману, а заразом і Школі журналістики УКУ.
24 Трав 2024 11:00
3 050
Катерина Городнича
Законопроєкт про податок на бездітність ініціатор уже відкликав, але промовчати щодо нього неможливо. Цей матеріал нам писати важко, бо хоч ми і таблоїд, але матюкатися все одно не можна.
21 Трав 2024 18:00
708
Марина Крижня
«Антоніна»
Дмитро Гордон розхвалював Джері Хейл та Альону Альону («великі молодці, прекрасний номер») і вітав їх з «бронзою» на «Євробаченні». А тоді раптом згадав про Наталію Мосейчук. Якщо ви не зрозуміли стрибок цієї логіки, то зараз поясню.
16 Трав 2024 16:45
287 287
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду