В Бучі побудують супермаркет з радянським Вінні-Пухом (ОНОВЛЕНО)

В Бучі побудують супермаркет з радянським Вінні-Пухом (ОНОВЛЕНО)

Щоправда, це не єдина претензія містян. Також турбує питання вирубки лісу.
В Бучі побудують супермаркет з радянським Вінні-Пухом (ОНОВЛЕНО)
В Бучі побудують супермаркет з радянським Вінні-Пухом (ОНОВЛЕНО)
4 Лип 2024
0
335

Проєкт нового ТЦ показав мер Анатолій Федорук у себе у фейсбуці. Все надзвичайно красиво, але «Сільпо» буде з отаким Вінні-Пухом та бджолами. 

Звісно, проти самого Вінні редакція «Антоніни» нічого не має, адже це один із найпопулярніших казкових персонажів, якого створив англієць Александр Алан Мілн. Проте на фасаді ми бачимо ведмедя і бджіл саме з російського радянського мультика. І йдеться не просто про стилістику, а про майже точний повтор кадру.

 

У диснеївському мультику Вінні ось який:

Така-от вам декомунізація. До того ж є питання авторських прав. Тобто «Сільпо» має заплатити власникам за використання образу радянського Пуха. Цікаво, як можна зараз перерахувати гроші федеральному державному унітарному підприємству «Фільмофонд кіностудії “Союзмультфильм”»?

А ще цей супермаркет любить оформлювати зали в різних стилях, зокрема використовувати відомих персонажів. Приміром, Алісу в Дивокраї чи Мавку. Тому, можливо, на бучанців чекає сюрприз із дизайнерським радянсько-російським привітом.

Як мешканка цього чудового міста напишу, що наш міський голова після повномасштабного вторгнення страшенно захопився ідеєю відкриття торговельних майданчиків. Щонайменше на одній з центральних вулиць активно будують магазини на місці приватних будинків. 

Ну а також дається взнаки хвилинка гігантоманії від подружжя Герег. Бо на місці знищеного «Епіцентру» нині будують новий, уп'ятеро більший, ніж попередній. Понад те — заявляють, що ТЦ буде у принципово новому для мережі архітектурному стилі. 

Що ж, сподіваємося, туди не наліплять якогось крокодила Гену або кота Леопольда. 

І заразом ще два слова про авторські права. В Україні дуже часто використовують образ Капітошки, його друга Вовчика та Петрика П’яточкіна. У цього панства є авторка — сценаристка Наталя Гузєєва. Так ось, вона роками послідовно судиться з тими, хто неправомірно використовує ці мультяшні образи. На одязі, у назвах магазинів, іграшках чи оформленні фасадів. І зазвичай виграє.

(Оновлено)

Видихаємо. «Антоніні» написав керівник пресслужби Fozzy Group Іван Пальчевський і повідомив, що ніякого радянського Вінні-Пуха не буде:

«Хочу зазначити, що і дизайн торговельного центру, і оздоблення його фасаду матимуть зовсім інший вигляд. Там не буде зображень з радянських мультфільмів. Оприлюднені в соцмережах зображення дизайну торговельного центру не були з нами погоджені. Наша мережа під час створення своїх супермаркетів знаходить натхнення в українській та західній культурі, літературі, кінематографі чи музиці. Ми присвячували дизайни своїх магазинів шедеврам Ван Гога та Гауді, пісням Френка Сінатри, творчості Антуана де Сент-Екзюпері, анімаційному фільму «Мавка. Лісова пісня» та Петриківському розпису. Щороку наші магазини отримують європейські нагороди завдяки своєму унікальному оформленню. У дизайні наших магазинів немає місця для персонажів з радянської масової культури».

Фух, ну слава богу! А меру Бучі Анатолію Федоруку все-одно ця колотнеча буде на замітку. Бо проєктів у місті планується ще дуже багато і бажано обійтися без зашкварних дизайнів навіть у процесі розробки.

Фото: фейсбук Анатолія Федорука, кадри з мультфільмів «Пригоди Вінні-Пуха», «Вінні-Пух», «Як Петрик П'яточкін слоників рахував».

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Святкують, щоправда, дуже насторожено.
05 Лип 2024 21:45
4 292
Катерина Городнича
«Антоніна»
Редакторка видання NV Ольга Духнич запостила обкладинку наступного паперового журналу і отримала несподівані претензії.
03 Лип 2024 18:40
1 598
Катерина Городнича
«Антоніна»
На вихідних у соцмережах розгорівся черговий срач. Стендаперка Лєра Мандзюк, спілкуючись з асистенткою вчителя в аудиторії, ляпнула, що та допомагає «тупеньким дітям».
01 Лип 2024 22:00
42 720
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Так, це відбулося насправді.
28 Черв 2024 21:30
3 781
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Ведуча дала інтерв’ю, яким вкотре вибісила глядачів.
27 Черв 2024 18:00
6 628
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
А ми так і знали, що без срачу цей фестиваль цьогоріч не пройде.
26 Черв 2024 19:30
1 283
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду