Репутація — ніщо! «Суспільне Культура» запросило скандального Славу Дьоміна на передшоу «Євробачення-2024»

Репутація — ніщо! «Суспільне Культура» запросило скандального Славу Дьоміна на передшоу «Євробачення-2024»

Скандальний він тим, що нерідко запрошує на свої інтерв'ю стрьомних гостей, які верзуть, зокрема, різну проросійську ахінею.
Репутація — ніщо! «Суспільне Культура» запросило скандального Славу Дьоміна на передшоу «Євробачення-2024»
Репутація — ніщо! «Суспільне Культура» запросило скандального Славу Дьоміна на передшоу «Євробачення-2024»
9 Трав 2024
0
3807

9 травня відбувся другий півфінал «Євробачення-2024». І традиційно перед ним глядачам «Суспільне Культура» показували передшоу, де ведучі обговорюють нововведення, сценічні образи та інші навколоєвробаченнівські теми. Ведучими були Тімур Мірошниченко та співачка й музична продюсерка Нацвідбору на «Дитяче Євробачення 2023» Світлана Тарабарова.

Щодо більшості гостей другого випуску питань нема: Альона Альона і Джері Хейл — наші зірочки, представниці України. Ведуча «Щоденників Євробачення» та влогів на ютубі про цей конкурс Анна Тульєва. Також режисер-постановник виступу Люксембургу на «Євробаченні-2024», креативний директор «Євробачення-2023» від України та Нацвідбору на «Дитяче Євробачення 2023» Герман Нєнов.

І тут раптом — Слава Дьомін. Можна, звісно, пояснити це тим, що він працює на радіо «Люкс ФМ» і розуміється на музиці. Але, якщо чесно, за ним такого іміджу не водиться. На ютубі хіба обговорює скандали, новини про зірок та робить власний проєкт «Слава+». У цю програму він запрошує всіх підряд, тому виходить такий собі вінегрет, у якому серед картоплі, буряку й моркви (які й мають бути) випадково опиняється сюрстрьомінг (ферментована риба, від запаху якої всі блюють).

У передшоу нам показали сюжет про Славу Дьоміна, де серед його регалій зазначили: «Гості його авторського ютуб-проєкту — топові українські селебриті». Забули згадати тільки, що бувають і сумнівні (як Аваков чи Комаровський). Нещодавно Дьомін покликав блогерку Емму Антонюк, яка, до речі, за це його й розкритикувала. І за те, що він мовчить, коли ці гості говорять небезпечні та шкідливі речі. У такі моменти Слава не втручається, а просто слухає.

От, наприклад, після інтерв'ю з Антонюк запросив до себе гостю поза межею — скандальну блогерку Анну Алхім (той самий сюрстрьомінг у вінегреті), яка наговорила на ще один скандал. У цьому інтерв'ю вона каже, що Путін — найвпливовіший політик світу, а російську мову не можна забороняти на телеканалах.

На передшоу Світлана Тарабарова питає: «Чи можеш ти себе назвати єврофаном?». Слава каже: «Я фанат класного шоу, однозначно фанат України». А далі розповідає, що жодного разу не був на «Євробаченні», навіть коли воно проходило в Києві — тоді не було грошей. Але він поціновувач телеверсії.

На питання Тімура: «Хто або що формує імідж України на Євробаченні?», — Слава сказав, що його зараз захейтять за відповідь. «У Європі [формують імідж України], звичайно, артисти. Те, як вони себе подають, це перше. І друге, все ж, можливо, мене будуть хейтити, але це моя суб'єктивна думка. Все одно "Євробачення" трохи пов'язано з тим, що відбувається у світі. Не будемо говорити "політизоване шоу", але воно однозначно пов'язане. І про це згадують», — каже Дьомін. Ну це прямо свіжа контроверсійна думка, ніколи такої не чули.

На питання про критику конкурсу: чи має вона реальне підґрунтя, чи це все ж хайп на події, Слава почав розповідати про хейт і психологію людей, хейт на адресу Альони Альони. І його вже було не спинити.

Слава каже: «Мені дуже смішно інколи читати, коли ЗМІ пишуть: "Таку-то артистку дуже захейтили". Що значить "дуже захейтили"? Як ми можемо зрозуміти рівень цього хейту? Якщо під постом, грубо кажучи, 20 тисяч переглядів зі 100 хейтерськими коментарями. Це багато? Це великий відсоток? Насправді ні. Навіть менше. Відповідно, хіба це багато? Ні».

Насправді ж наші зірки зловживають словом «хейт», коли йдеться про звичайну критику.

До речі, на каналі «Слава+» був стрим із менеджером, який співпрацює з українськими зірками шоубізнесу, Михайлом Ясинським. Він називався «Чи зможе Україна перемогти на "Євробаченні". Чим мають здивувати Джері Хейл і Альона Альона». Може, Слава якраз хотів підготуватися до передшоу «Євробачення», щоб менше плавати в темі?

Отож після таких скандалів, як з Алхім, про Славу Дьоміна багато говорять. І, можливо, це вплинуло на рішення покликати його на передшоу «Євробачення-2024». Але хіба «Суспільне Культура» — поважне медіа, яке завжди відзначалося якістю — має гнатися за переглядами? Та й у нас не так щоби не вистачало людей, які могли би фахово поговорити про музику та сказати щось розумне про конкурс.

Наприклад, логічніше було б покликати представників онлайн-видань, які пишуть про музику: головного редактора LiRoom Олексія Бондаренка, головного редактора «Слух» Максима Сердюка чи його заступника і музичного оглядача Данила Панімаша. А ще є Ваня Рассел — музичний критик та журі музичних премій.

Фото: скриншоти відео з ютуб-каналу «Суспільне Культура»

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
А пам'ятаєте часи, коли народною забавою українців вважалося не «сратися», а «пишатися»? Зараз ми це будемо воскрешати.
17 Трав 2024 16:40
618
Марина Крижня
«Антоніна»
Ходили чутки, що канал зробить реінкарнацію культового музичного шоу. А однією з тренерок стане співачка KOLA.
17 Трав 2024 15:00
1 894
«Антоніна»
Ми в «Антоніні» взагалі не здивовані.
15 Трав 2024 17:20
1 537
Марина Крижня
«Антоніна»
У фіналі пісенного конкурсу «Євробачення-2024» представниця Ізраїлю Еден Голан отримала 8 балів від національного журі Норвегії.
13 Трав 2024 20:40
1 522
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Зізнаємось чесно: це найкращий варіант і чудові глядачі.
13 Трав 2024 20:00
561
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
А для дівчат уже підготували анкету.
13 Трав 2024 16:50
4 508
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду