Напад кринжу від Time. Юлія Навальна опинилася серед 100 найвпливовіших людей світу за версією видання

Напад кринжу від Time. Юлія Навальна опинилася серед 100 найвпливовіших людей світу за версією видання

Сьогодні знову кринжуємо від згадки про «хороших» росіян у західних медіа.
Напад кринжу від Time. Юлія Навальна опинилася серед 100 найвпливовіших людей світу за версією видання
Напад кринжу від Time. Юлія Навальна опинилася серед 100 найвпливовіших людей світу за версією видання
17 Квіт 2024
0
739

Американське видання має традицію: щорічно, починаючи з 1927-го, визначає «Людину року». Серед претендентів може бути особистість, група людей чи навіть концепція, які найбільше вплинули на новини та людство. І неважливо, в позитивному чи негативному контексті.

Наприклад, у 2022 році «Людиною року» став Володимир Зеленський і Дух України. У 2023-му це звання отримала співачка Тейлор Свіфт. Дякуємо, що не Путін, бо того ж року російський диктатор увійшов до шортлісту.

І ось Time опублікував 100 найвпливовіших людей 2024 року. Їх розділили на різні категорії. Наприклад, у категорії «Митці» опинилася співачка албанського походження Дуа Ліпа — обкладинку з нею Time опублікувало в інстаграмі.

Ще є категорії «Ікони», «Титани», «Новатори», «Піонери» і «Лідери» з Юлією Навальною на чолі. Так-так, тією самою дружиною Олексія Навального — російського опозиціонера і просто «хорошого» росіянина, який боровся за все хороше, проти всього поганого.

Що я маю на увазі: Олексій Навальний наприкінці 2000-х з'являвся на Російських маршах (зібраннях ультранаціоналістів у Москві), у 2007-му знявся у відео, де називав себе «справжнім націоналістом» та пропагував ксенофобію. І пізніше він відео не видалив. Так, він викривав у Росії корупцію і виступав проти Путіна. Але не завжди ворог нашого ворога — наш друг. Безліч заяв Навального щодо України були такими ж імперськими, як і нинішнього президента Росії.

Усі добре пам'ятають, як він казав, що Крим — не бутерброд, щоб його передавати туди-сюди. А у 2018 році, наприклад, коли в Україні з'явилась незалежна Українська церква, Навальний журився, що не вдалося зберегти російський вплив.

Отож за весь цей час боротьби Навального «проти режиму» в Росії особливо нічого й не змінилося. А коли він помер, цим почала займатися його дружина — прагне змінити Росію, щоправда, на словах. Поки що вона просто їздить по світу й балакає. І тепер їй Time присвятило цілу обкладинку та опублікувало її в інстаграмі. Але за що — незрозуміло. Бо вона, на мою думку, не зробила нічого для того, щоб тут опинитися.

З Навальною вийшло ціле інтерв'ю англійською та російською мовою на сайті Time із різними заголовками. У російській версії — «"Путін – мій ворог". Революція Юлії Навальної», а в англомовній немає згадки про Путіна, там «Розділіть мій біль».

Інтерв'ю взяв американський журналіст Саймон Шустер, відомий своїми неоднозначними статтями. Шустер питає: «У грудні його [Навального] перевели до нової в'язниці на північ від Полярного кола. Переговори щодо визволення через обмін полоненими із Заходом — на той час вони вже велися?». На це Юлія відповідає: «Я знала про ці переговори. Я просто не можу розповідати про них детально, тому що я не була глибоко в них занурена. Але я знала, що вони тривають».

Не знаю, чи мене це дивує, імовірніше, просто засмучує. Адже почесне звання «Людина року» присуджували Адольфу Гітлеру в 1938 році, Йосипу Сталіну (аж двічі — у 1939-му і в 1942-му, бо, мабуть, достойніших не знайшлося) і Володимиру Путіну у 2007 році.

Найцікавіше те, що в цій же категорії «Лідери» серед найвпливовіших людей 2024 року опинився керівник Офісу президента — Андрій Єрмак, а трохи вище від нього — Джорджія Мелоні, голова Ради міністрів Італії.

Про кожного впливового діяча за версією Time написали текст інші видатні люди. Наприклад, про Єрмака висловився генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен. А про Юлію Навальну — віцепрезидентка США Камала Гарріс.

Камала згадала, як Юлія незаплановано виступила на Мюнхенській конференції одразу після того, як дізналася, що Олексій Навальний помер. Пише: «З великою мужністю Навальна засудила брехню та жорстокість російського уряду». Я тут аж розсміялась. Мабуть, щоб тебе запрошували на міжнародні конференції, зустрічі з президентом Байденом та щоб стати впливовою людиною (за версією Time), треба просто засудити брехню та жорстокість російського уряду.

Ще Камала Гарріс захоплено пише таке: «На благо людей у ​​всьому світі Юлія Навальна тепер взяла на себе власну роль лідера на світовій арені. Навальна пообіцяла продовжувати боротьбу свого чоловіка за справедливість і верховенство права, даючи нову надію тим, хто працює проти корупції та за вільну, демократичну Росію. І при цьому вона демонструє виняткову самовідданість і силу. З того дня в Мюнхені Навальна постала не лише як символ демократичних цінностей, а й як мужній борець за них. Сполучені Штати підтримують її — і всіх, хто бореться за свободу та демократію».

Демократичні цінності в Росії чи росіян — це ще той жарт. Ми щодня стикаємося з тим, що іноземцям важко пояснити, що кожен росіянин винен у війні (до речі, Навальна у своїй промові взагалі не згадала про війну та Україну, тільки про «путінскій режим») і що вона нам не подруга, не союзниця, а такий самий ворог, як інші.

Колись люди на Заході перестануть шукати «хороших» росіян і в них відвалиться дупа, але не сьогодні.

А поки ось альтернативна версія обкладинки від Максима Паленка.

Фото: інстаграм і сайт Time, Getty Image (Frederick Florin)

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
«Антоніна»
Подія трапилася 28 квітня біля Українського дому, в якому проходили виставка Алли Горської «Боривітер» та показ фільму Ірини Цілик «Я і Фелікс».
29 Квіт 2024 17:00
926
Лєна Чиченіна
Сподіваюся, ця розмова дасть відповідь на багато питань, які активно обговорюються серед представників кіно- та серіальної індустрії.
28 Квіт 2024 13:00
2 903
Катерина Городнича
«Антоніна»
У світі, де люди дізнались, що таке сексизм і об’єктивація, конкурси краси поступово втрачають актуальність. А от для штучного інтелекту все тільки починається.
27 Квіт 2024 13:40
751
Катерина Городнича
«Антоніна»
Секція серіалів 19-го конкурсу Держкіно зібрала невеличкий гурток продакшенів, сценаристів і режисерів (до десятка), які рясно розпорошені по всіх 25 заявках розділу.
19 Квіт 2024 17:00
4 258
Марина Крижня
«Антоніна»
Кіберспортивний та спортивний коментатор став гостем нового випуску програми «Пряма червона» з Фоззі та Валерієм Літонінським. Вілат багато говорив про проблеми спортивної журналістики, поностальгував за програмами на телебаченні та зачепив питання грошей.
18 Квіт 2024 16:00
702
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду