Блогер Богдан Беспалов закинув Суспільному кумівство і корупцію. Про це йому сказали кошенята

Блогер Богдан Беспалов закинув Суспільному кумівство і корупцію. Про це йому сказали кошенята

Блогер Богдан Беспалов, який спеціалізується на шоубізнесових чутках, на своєму ютуб-каналі розібрав історію зі співачкою Fiinka, яку виключили зі складу національного журі на «Євробаченні». Та заявив, що Суспільне працює за стандартами «нульових».
Блогер Богдан Беспалов закинув Суспільному кумівство і корупцію. Про це йому сказали кошенята
Блогер Богдан Беспалов закинув Суспільному кумівство і корупцію. Про це йому сказали кошенята
17 Трав 2024
0
1094

Почалась історія з того, що в травні, після завершення «Євробачення», співачка Fiinka обурилась в інстаграмі: її посунули з журі, хоча за неї проголосували глядачі. А її місце посів наступний у списку кандидат — Макс Нагорняк.

У цієї заміни є просте пояснення: результати голосування та імена обраних за ним кандидатів у журі Суспільне відправило організатору конкурсу, Європейській мовній спілці (ЄМС). Але в ЄМС є правило, що в складі журі від кожної країни має бути дотриманий гендерний баланс, тобто має бути або троє жінок і двоє чоловіків, або навпаки. Фіїнка ж була четвертою в списку жінкою, тож до складу журі Суспільне включило наступного за кількістю голосів чоловіка — Макса Нагорняка. Здається, на цьому питання було вичерпане. Але ніт.

16 травня блогер Богдан Беспалов випустив відео, де розкритикував Суспільне мовлення. Він підтримав Фіїнку та сказав таке:

«Це абсолютно суб'єктивна історія. І взагалі говорити про справедливість на Суспільному — ну ви серйозно? Це історія — копіпест: кумівство, братівство, сватівство. Тобто там же беруть не тому, що за тебе проголосували українці. Ви думаєте, Танчинець заслужено потрапив до складу журі Нацвідбору? Ні, тому що пролобіювали його кандидатуру. Не більше».

Нагадаю, що голосування і за членів журі Нацвідбору відбувалося в «Дії», тому лобіювання Танчинця мало би перетворитися на серйозну спецоперацію з накруткою голосів чи зламом сервісу. 

Беспалов продовжує і каже, що Суспільне працює за стандартами «нульових» — обирає тих, хто готовий «забашляти» і «профінансувати свою поїздку».

«Суспільне пронизане корупцією, як на мене. Про це розповідають дуже багато кошенят. Ми не будемо стверджувати, але усі кошенята, дотичні до Суспільного, говорять виключно про корупцію і про кумівство. І Макс Нагорняк туди потрапив тільки тому, що з кимось може приятелювати і пожати руцю, розумієте? Ну таке в мене складається відчуття», — сказав Беспалов.

Ну і ну.

«Кошенятами» Богдан Беспалов називає людей, які йому, так би мовити, постачають інформацію: розповідають плітки про наших зірок (чи як у цьому випадку — про телерадіокомпанію).

Важливий момент: за членів журі на Нацвідбір, як ми вже писали,  голосували в «Дії». Всього було дев’ять кандидатів, з яких глядачі мали обрати трьох. Лідерами голосування стали учасник гурту «Без обмежень» Сергій Танчинець, Андрій Данилко та Джамала. Так само в «Дії» обирали членів національного журі на «Євробачення». Тож як корупція та кумівство могли допомогти Нагорняку чи Танчинцю потрапити в журі?

Було більше питань, ніж відповідей (особливо про те, як кумівство може повпливати на голосування в «Дії»), тож ми звернулися безпосередньо до Богдана Беспалова. У коментарі «Антоніні» він розповів таке:

«Корупційне "кумівство" адаптувалось і стало гнучким. У Суспільного є департамент так званих сенсів (департамент з питань розмаїття, інклюзії і рівних можливостей), в якому відслідковують баланс гендерних питань, ЛГБQ+ та низка інших соціально важливих тем.

Навряд чи зі шпальт ЗМІ ви дізнаєтесь про погрози Марині Круть від продюсерського складу гурту Tvorchi, про "випадковість" того, як лягла “Дія” під час голосування. Це закулісся, про яке поки що мовчать, бо бояться. В шоубізі не звикли говорити як є, бояться наслідків. Хоча війна оголила нерв і зараз саме той час, аби називати речі своїми іменами».

Нагадаю, що у 2023-му Марина Круть, яка посіла друге місце в Нацвідборі на «Євробаченн», вимагала переглянути перемогу гурту Tvorchi через дабл основного вокалу під час живого виступу. А ще через той факт, що пісня була видана французьким дистрибуційним лейблом Belive, який має представництво в Росії. Але тоді Суспільне зібрало тристоронню групу, щоб розглянути претензії, і конфлікт швидко вщух.

І всі ми добре пам'ятаємо, як на цьогорічному Нацвідборі на «Євробачення» «Дія» лягла під час голосування. Аж довелося перенести оголошення результатів на наступний день. І скільки мемів тоді народилося (навіть пропонували до «Дії» прикласти подорожник). Тоді міністр цифрової трансформації Михайло Федоров говорив, що зафіксували «рекордну кількість» користувачів за всю історію проєкту і тому сайт перестав працювати.

Та все ж ми намагалися допитатися Беспалова, чи переконливою є основа для його доволі серйозних закидів на адресу мовника та «Дії»:

«Я не буду стверджувати будь-що, але прийде час і увесь бруд Суспільного в рамках виробництва проєктів “Євробачення” випливе на широкий загал, і повірте мені, мурахи по шкірі і волосся дибки будуть гарантовані.

Звичайно, є “Дія”, але, як на мене, саме через неї можна лобіювати своїх кандидатів, і ви ніяк це не перевірите. Голоси глядачів мають вагу, але перевагу віддадуть саме тим, кого знають особисто і кому симпатизують. За таким самим принципом Шуров відбирав учасників "Нацвідбору-2024". Про те, куди пішли мільйони гривень на виробництво одного епізоду продакшену Завадюка, теж питання, яке зависло в повітрі. Кожен лобіює власні інтереси та розпили. Музичне мистецтво нині знаходиться десь в самому кінці, спочатку вигоди».

Ми бачимо результати голосувань у «Дії», тож просунути «своїх», як на мене, важко. Адже в застосунку навіть видно кількість людей, які проголосували за того чи іншого кандидата. Як ці голоси можна підробити — неясно, але я вдягаю шапочку з фольги про всяк випадок.

Та Беспалов ще додає, що ставиться з підозрами до «Дії»: «Мені за добу "до" [голосування] написало кошеня коротке смс: "Завтра буде технічний казус"».

Що ми маємо в підсумку? Доказів того, що результати голосування можна підробити в «Дії», — немає. Є «кошенята» Богдана Беспалова, «дотичні до Суспільного», які діляться з ним начебто інсайдерською інфою про телерадіокомпанію. Хотілося б якихось доказів, звісно, але чутки на те й чутки.

А ще маємо серйозні слова блогера про підозри щодо кумівства та корупції. Ми звернулися по коментар до Суспільного мовлення. Пресслужба повідомила, що офіційну позицію щодо співачки Фіїнки вже публікували на сайті й нічого не змінилося, та додала: «Стосовно висловлювань Богдана Беспалова — коментуванням пліток та фантазій на тему “Євробачення” ми не займаємося».

 Фото: ютуб-канал BespaLOVmedia, «Вікіпедія», інстаграм Богдана Беспалова

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Анджеліна Джолі написала передмову до проєкту Amnesty International — дитячої книжки «Ці права — ваші права».
04 Вер 2024 12:30
695
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Якщо ви думали, що все погано, то так. Усе погано.
01 Вер 2024 15:30
23 983
Надія Заварова
«Антоніна»
І «оживлює» навіть ритуальні послуги.
28 Серп 2024 18:00
3 067
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
І це точно не про чеченців.
28 Серп 2024 12:20
1 266
Катерина Городнича
«Антоніна»
Ірина Славінська відтепер виходитиме в ранковий ефір французького радіо із замальовками з життя українців.
27 Серп 2024 17:40
539
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Антоніна від посилу роботи в захваті. Як і багато користувачів соцмереж.
26 Серп 2024 15:15
1 139
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду