Розпуста і гріх. Святі отці обурилися, що УКУ запросив блогера пана Романа на День відкритих дверей

Розпуста і гріх. Святі отці обурилися, що УКУ запросив блогера пана Романа на День відкритих дверей

Схоже, панотцям не завадив би курс комунікації від УКУ, бо ми переживаємо за репутацію УГКЦ.
Розпуста і гріх. Святі отці обурилися, що УКУ запросив блогера пана Романа на День відкритих дверей
Розпуста і гріх. Святі отці обурилися, що УКУ запросив блогера пана Романа на День відкритих дверей
22 Трав 2024
1
11656

Звістка про те, що пан Роман запрошений як гість на День відкритих дверей Школи журналістики та комунікацій УКУ, спричинила резонанс на фейсбук-сторінці закладу. Переважно всі вражені, задоволені та дякують за таку ідею.

Нагадаю для тих, хто не в курсі. Пан Роман — популярний блогер, відомий своєю любов'ю до айті, церкви, Ірини Фаріон та нелюбов'ю до розпусти. Саме тому він регулярно про неї говорить.

Цей персонаж є стереотипним утіленням побожного і консервативного галичанина: від специфічної лексики з нотками архаїки до поглядів на життя.  

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Христина Соловій (@soloviyka)

Автор і виконавець пана Романа — Роман Чихарівський, і ось на «УП» можна подивитися з ним інтерв'ю. 

Персонаж має скажену популярність в інсті й тіктоку і встиг створити цілий всесвіт, тому його шанувальники цілком зрозуміють слова в анонсі УКУ, які іншим будуть невтямки: 

«“Але сила покаяння — то є сила, то є люкс. То є сила капітальна, то є чудо із чудес.

Капітальні два еспресо замовляю в стюардеси. І злітаю помаленьку до небес, ого як файно!”  

Якщо ця пісня вже більше року застрягла у вашій голові так само, як і у нашій; якщо всі голубці майстерно накручені, а смайлики-вогники у відповідях на сторіз давно забанені, значить настав час для цього оголошення».

Неофітам полум'яно радимо швидше познайомитися з паном Романом, пояснимо хіба про голубці. 

Звісно, така яскрава людина не може лише подобатися — є в пана Романа й недоброзичливці. Зокрема, деякі представники духовенства, які час від часу вступають з персонажем у конфронтацію. Найбільш активно — єромонах Юстин Бойко, в миру — Юрій. Зовсім недавно ми писали огляд на його ютуб-канал. 

Пан Юрій відзначається такою ексцентричністю й любов'ю до епатажу, що саме він і став прототипом пана Романа. Принаймні сам персонаж стверджує, що єромонах — його духовний батько. Від чого пан Юрій усіляко відхрещується.

На своєму ютуб-каналі священник обирає говорити про яскраві інфоприводи, приміром, присвятив одне з відео Джозефін Джексон: «Дитино Божа, не дай себе зманеврувати, називати порноактрисою. Нехай усі знають, що речі добрі робила в Україні Юлія з Золочева, а не Джозефіна Джексон... Якщо ти захочеш знайти контакти зі мною, ти знаєш, де їх знайти».

Обкладинки він постить теж хайпові:


Пан Юрій також критикував ідею постмортального запліднення (коли використовується біоматеріал партнера/-ки, який/яка померли), яке є вкрай важливим для родин військовослужбовців/-иць. Панотець називав цей процес «знищенням українського генофонду». Критикує він і розлучення та рефлексує про те, якою має бути сім'я та стосунки між чоловіком і дружиною. Сам він, зрозуміло, не є у шлюбі, але це нікого ніколи не зупиняло від рефлексій про те, як має бути в інших. 

Загалом, його ютуб — вельми цікаве місце. Так ось, Юрій Бойко вирішив зіпсувати всім настрій від новини про пана Романа в УКУ. Він прийшов у коменти і не лише висловив своє глибоке занепокоєння, але й припустив, що УКУ не має майбутнього, адже перестав розрізняти добро і зло:

«Внаслідок браку розізнання про добро і зло ви перетворилися на звичайних циніків. Перепрошую, не звичайних, витончених, які губите душі щирих вірних нашої Церкви. Сьогодні я отримав понад 30 приватних повідомлень від священників і вірних, які мені пересилали ось цю вашу новину в шоці. Якщо ви хочете просуватися вперед, ідучи проти моралі, ви приречені.

Біда тільки в тому, що ви стали своєрідним прокляттям для величної ідеї цілої УГКЦ, праведного митрополита Андрея, патріарха Йосифа про солідний університет. У мене єдина надія на Бога, який знає найкраще, як очистити виноградник. Нехай Господь, наші мученики та ісповідники віри будуть вам суддями тут і на Страшному Суді!»

Ми тут в «Антоніні» замислилися, чи можна трактувати це як прокляття? Але хай там як, а есемемники УКУ викликали в нас захват: можливо, стримуючи сміх, вони дуже спокійно та зважено відповідали зі свого гнилого фундаменту моралі. Усі ж інші іронії приховати не змогли.

Також у коментарі завітав пресвітер у Луцькому екзархаті Української греко-католицької церкви Іван Дутка. Він не закликав працівників УКУ очистили свої виноградники і не грозився помстою мучеників. А лаконічно поцікавився, чи в навчальному закладі бува не трапилося загострення. 

Ми ще раз захопилися витримкою есемемників, і не лише ми. Хочемо негайно на всі курси в УКУ.

Також ми тут згідні з численними коментарями, що саме такі представники духівництва перетворюються на меми, пародії та роблять дуже багато, щоб відвернути людей від церкви. 

А щодо лекції пана Романа, то ми дуже зраділи, що заради неї не треба їхати до Львова. Потрібно лише зареєструватися, і вам надішлють лінк на пряму трансляцію. 

Ну а поки ми писали цей текст, Юрій Бойко настільки сповнився переживань, що анонсував ціле відео з розбором пана Романа.

З нетерпінням чекаємо. Божих усім благословінь!
«Антоніна»
Теги
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Діана
33 дн. тому
Як багато людей, які мають щось проти Бога а виливають на віруючих. Що Господь тобі зробив, чоловіче? Любив Тебе? Чому покаяння для вас настільки смішне? Чому калічите віру? Юстин Бойко тут ні до чого. Ви просто прикиваючись гумором зневажаєте Божі Вчення. Шкода, що в Україні таке існує. Це просто деградація. Гріх є гріхом. Тут гемає місця жартам. Або ти покаявся з лесбіянства або ти фліртуєш з дияволом далі. Христина Соловій покаялась? Тоді навіщо ці нятаки на флірт в Церкві? Я не розумію цих людей. Чому ви насміхаєтесь над Святим місцем? Чому не маєте сорому? Як важко це споглядати.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
Фестиваль глядацького кіно пройде з 15 по 23 червня в Чернівцях. І ми розповімо, на які фільми варто звернути увагу.
14 Черв 2024 21:30
603
Катерина Городнича
«Антоніна»
Обурене «O-la-la!» з характерною французькою інтонацією, напевно, можна було почути біля екранів британських телевізорів. Сталося найгірше, що могло статися в день міжнародної єдності на честь 80-річчя висадки союзних військ у Нормандії. Образа на національному ґрунті.
07 Черв 2024 10:14
2 074
Марина Крижня
«Антоніна»
Новина про те, що в нашому «Холостяку» братиме участь ветеран російсько-української війни та блогер Олександр Терен Будько пробудила в мені цікавість дізнатися, а що ж там по Холостяках і Холостячках в інших країнах.
05 Черв 2024 20:00
731
Марина Крижня
«Антоніна»
На сторінці Володимира Зеленського в інстаграмі 26 травня виклали відео «Накипіло» із заблюреним логотипом видання. На ньому зафіксовані наслідки обстрілів Харкова. Головна редакторка медіагрупи «Накипіло» розповіла «Антоніні» про те, чи відреагували в Офісі президента на її обурення у фейсбуці.
03 Черв 2024 20:30
800
Марина Крижня
«Антоніна»
Церемонія тривала майже три години. За цей час встигли і поплакати, і посміятися, а не тільки вручити нагороди.
31 Трав 2024 19:00
832
Катерина Городнича
«Антоніна»
Соцмережі заповнилися епітафіями в пам'ять про померлого керівника «Інтерфакс-Україна» Олександра Мартиненка
28 Трав 2024 22:55
2 842
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду