Повіяло «кварталівськими» жартами. У соцмережах критикують рекламне відео сайту Makeup

Повіяло «кварталівськими» жартами. У соцмережах критикують рекламне відео сайту Makeup

Інтернет-магазин косметики та парфумерії виклав рекламу, яка не сподобалась користувачам соцмереж.
Повіяло «кварталівськими» жартами. У соцмережах критикують рекламне відео сайту Makeup
Повіяло «кварталівськими» жартами. У соцмережах критикують рекламне відео сайту Makeup
27 Трав 2024
1
753

Усе почалося з того, що на офіційних сторінках Makeup.ua в інстаграмі й тіктоці виклали відео. І не просте, а в якому деякі користувачі соцмереж вбачають сексизм. У ньому жінка в білому халаті (чи костюмі — важко розпізнати) з укладкою та макіяжем відрізає шматок чеку, а потім фарбує губи. Усе це супроводжується підписом: «Коли чоловік попросив скоротити витрати».

@makeup.ua Ділимось з вами нестандартними рішеннями ???? Тегайте подруг яким стане у пригоді ⤵️ #beauty #women ♬ оригінальний звук - MAKEUP

На відео звернула увагу засновниця та CEO комунікаційної агенції Friends of Brands Ольга Різниченко. У своєму фейсбуці вона написала: «Коли купувала за кревні зароблені на MAKEUP, але більше не буду, бо от як вони уявляють свою цільову».

У коментарях вона ще згадала, чому пішов з посади генеральний директор і співзасновник Yakaboo: «Просто мені ще дивно, бо недавно СЕО Якабу звільнявся, коли ненароком сказав, що "книжки у них купують в основному жінки, витрачають гроші своїх чоловіків". І тут добрий-вечір…».

Але не всі побачили сексизм. Одна з користувачок написала, що чоловік міг попросити скоротити витрати сімейного бюджету і що взагалі це не означає, що він єдиний утримувач.

В інстаграмі теж трапляються подібні коментарі. Але й багато хто критикує Makeup. Одна з користувачок, наприклад, написала: «Вау! Повіяло 60-ми і дружинами-домогосподарками, яких повністю контролював чоловік. Мейкап, це натяк на вашу ЦА? Колись Якабу вже встряли в халепу з подібним посилом».

Також пишуть, що маркетологи інтернет-магазину завдяки своєму відео позбулися жінок, які самі заробляють на косметику.

Одна з користувачок у фейсбуці написала: «Мені жарт спочатку сподобався, бо я не помітила одразу, що це про гендерні ролі. Тобто, якщо б було написано "коли вирішила скоротити витрати", вийшов би класний пост».

Я б іще зрозуміла, якби таку рекламу зробили «Дизель шоу» чи «Квартал 95», жарти яких побудовані навколо стереотипів. І які показують, що жінки витрачають забагато грошей на себе (причому грошей, які заробив чоловік). У «Кварталу 95» навіть є номер, який називається «Всі жінки зійшли з розуму, коли в Києві відкрилася Zara».

Але тут бачимо, що Makeup сам собі поцілив у ногу (якщо вони справді вирішили показати жінку-утриманку, але хто тепер зізнається). Може, звісно, інтернет-магазин косметики хоче зробити колабу з цими прекрасними гумористичними шоу. Тоді питань немає.

«Антоніна»
Теги
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
xl
59 дн. тому
1) "а в якому деякі користувачі соцмереж вбачають сексизм". а чого "політкоректно" не написали "і користувачки"? можна було б просто написати "а деякі просто на**й попаяні користувачі (і, звісно, користувачки) fb/x/ig/tt замість того, шоб пояснити в коментарях мейкапу, шо лише на їхню скромну думку не так, взяли і обісрали все навколо, бо ``я такая вся нєзавісімая і, может бить, сама удєржую чулувіка``". маю велику надію, тих попаяних теж рано чи пізно "закенселять". історія циклічна 2) 95-им кварталом віє не тут, а у 95-ому кварталі, де ВСІ т.з. "жарти" (чи скетчі, чи як вони їх там називають) є просто, м'яко скажімо, бидлуватими чи не з першої своєї появи назагал 3) і цейвот, поняття "соцмережі" явно ширше, ніж кілька ВСЬОГО КІЛЬКА соцмереж (а саме fb/ig, в яких, вочевидь, і був цей срач), які, об'єдують евфемізмом "у мережі" та "у соцмережі"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
Ви ж уже, напевно, прочитали розслідування журналістів «Слідства.Інфо». Або подивились їхнє відео. Тож нумо разом злословити.
23 Лип 2024 14:00
787
Катерина Городнича
«Антоніна»
Їй було 53 роки. Дев'ять із них вона боролася з раком грудей.
14 Лип 2024 23:00
106 064
Катерина Городнича
«Антоніна»
Про нові межі дозволеного в ефірі. Чи можна ведучим мати звичайні емоції?
13 Лип 2024 19:30
1 477
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Сьогодні ваша Антоніна буде розповідати про театр.
11 Лип 2024 22:30
2 852
Ольга Чорна
«Антоніна»
Вона залишається в Україні, де збирається народжувати, створювати картини й писати книжки.
10 Лип 2024 14:30
1 682
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Робиться те, що трапляється з будь-яким головредом, який любить писати.
09 Лип 2024 18:00
733
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду