Французи бідкаються, ВВС розводить руками. Скандал під час трансляції заходів до 80-річчя висадки в Нормандії

Французи бідкаються, ВВС розводить руками. Скандал під час трансляції заходів до 80-річчя висадки в Нормандії

Обурене «O-la-la!» з характерною французькою інтонацією, напевно, можна було почути біля екранів британських телевізорів. Сталося найгірше, що могло статися в день міжнародної єдності на честь 80-річчя висадки союзних військ у Нормандії. Образа на національному ґрунті.
Французи бідкаються, ВВС розводить руками. Скандал під час трансляції заходів до 80-річчя висадки в Нормандії
Французи бідкаються, ВВС розводить руками. Скандал під час трансляції заходів до 80-річчя висадки в Нормандії
7 Черв 2024
0
2074

У четвер зранку ВВС розпочало пряму трансляцію заходів, які відбувались у Франції на Золотому березі Нормандії. Зокрема, у спеціально побудованому Меморіалі, де увіковічені імена британців, які загинули в тій операції.

Меморіал 10 років тому побудували у формі британського прапора Юніон Джек. Останніми серед союзників. Ініціатором тоді був один з ветеранів висадки.

По периметру — колони з іменами загиблих у Норманській операції британців. За три місяці більше 20 тисяч бійців. Півтори тисячі з них — у перший день. У пам'ять про них до заходів встановили 1475 силуетів вояків.

Не розповідатиму, наскільки все було організовано на найвищому рівні. Подія зібрала лідерів США, Канади, Німеччини, туди ж приїхав Зеленський. Господарки — Франція як країна, де все відбувається, і Британія як організаторка. Король, принц Вельський, британські актори, які від імені ветеранів читали їхні спогади, Ендрю Ллойд Вебер написав гімн для події. Привезли і самих ветеранів, яким по 100 і більше років. 

Багатогодинну пряму трансляцію вело ВВС1.

Ведуча ВВС Кірсті Янг мала спеціальний блок у межах трансляції. Вона вела ввімкнення з військового кладовища у французькому Байо. І от посеред цього заходу всесвітнього рівня, коли камери мали переключитися на відео з виступом військового оркестру, ввімкнувся звук, а оркестр з'явився пізніше.

І за кадром прозвучав чийсь голос (як з'ясувалося, когось зі знімальної групи — уявляю подальші кар’єрні перспективи людини): «French ass**les» (дозволю собі не перекладати — англомовної лайки в світі не так багато, і більшість запам’ятовує її ще в дитинстві).

Скільки режисерів прямого ефіру в цей момент посивіли, важко порахувати.

Звісно, Х (твітер) відреагував шквалом постів, найнейтральнішим з яких був: «Мені ж не почулось?!».

Одразу після трансляції ВВС терміново видалило відео зі своєї онлайн-платформи iPlayer, розіслало в медіа пресреліз із вибаченням і пообіцяло, що після перемонтажу відео трансляції буде знову залите на платформу: 

«Ми щиро приносимо свої вибачення за недоречний коментар, який прозвучав під час прямої трансляції Дня D на заходах у Байо. Програма редагується і тимчасово недоступна в BBC iPlayer».

Крім величезного факапу в ефірі, біль за який може відчути кожен телевізійник, хто коли-небудь працював наживо, це ще й показовий момент.

Ми пропонуємо поставити зарубку про цю подію тим, хто вже зараз рахує дні, місяці й роки до моменту, коли нарешті можна буде дружити з росіянами. Остання війна між Британією та Францією була більше 200 років тому, ще за Наполеона. Але на побутовому рівні, непублічно (не на ВВС, як вчора) подекуди існує зневажливе ставлення у представників двох націй одне до одного. 

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
Фестиваль глядацького кіно пройде з 15 по 23 червня в Чернівцях. І ми розповімо, на які фільми варто звернути увагу.
14 Черв 2024 21:30
603
Марина Крижня
«Антоніна»
Новина про те, що в нашому «Холостяку» братиме участь ветеран російсько-української війни та блогер Олександр Терен Будько пробудила в мені цікавість дізнатися, а що ж там по Холостяках і Холостячках в інших країнах.
05 Черв 2024 20:00
732
Марина Крижня
«Антоніна»
На сторінці Володимира Зеленського в інстаграмі 26 травня виклали відео «Накипіло» із заблюреним логотипом видання. На ньому зафіксовані наслідки обстрілів Харкова. Головна редакторка медіагрупи «Накипіло» розповіла «Антоніні» про те, чи відреагували в Офісі президента на її обурення у фейсбуці.
03 Черв 2024 20:30
800
Марина Крижня
«Антоніна»
Церемонія тривала майже три години. За цей час встигли і поплакати, і посміятися, а не тільки вручити нагороди.
31 Трав 2024 19:00
832
Катерина Городнича
«Антоніна»
Соцмережі заповнилися епітафіями в пам'ять про померлого керівника «Інтерфакс-Україна» Олександра Мартиненка
28 Трав 2024 22:55
2 842
Марина Крижня
«Антоніна»
Інтернет-магазин косметики та парфумерії виклав рекламу, яка не сподобалась користувачам соцмереж.
27 Трав 2024 15:50
665
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду