«Від Кіркорова до Боярського — це були пріоритизовані гості». Маша Єфросиніна розповіла, чому українські телеканали запрошували росіян

«Від Кіркорова до Боярського — це були пріоритизовані гості». Маша Єфросиніна розповіла, чому українські телеканали запрошували росіян

Телеведуча поговорила з Романом Кравцем, журналістом «Української правди», про дружбу з Юрієм Горбуновим (чи правильніше сказати недружбу), присутність росіян на українському телебаченні та навіщо їх тягнули в наш інфопростір.
«Від Кіркорова до Боярського — це були пріоритизовані гості». Маша Єфросиніна розповіла, чому українські телеканали запрошували росіян
«Від Кіркорова до Боярського — це були пріоритизовані гості». Маша Єфросиніна розповіла, чому українські телеканали запрошували росіян
23 Квіт 2024
1
1044

Телеведуча розповідає, що коли потрапила на телебачення наприкінці 90-х, то кокаїн і пачки грошей пройшли повз неї. У ті часи на телебаченні не заробляли статки, проте вони зароблялися на приватних вечірках.

Кравець зацитував Машу («Не було проєкту, концерту, нічого, де б не пріоритизувався російський продукт») і запитав: «Як до 2014 року працювало оце розмивання кордонів між Україною та Росією на нашому телебаченні?».

На це вона відповіла, що так і працювало, як вона сказала. Коли їх з Юрієм Горбуновим запросили вести програму на Новому каналі «Підйом», їм одразу повідомили: «"Ти, Маша, будеш вести російською, ти, Юра, українською". Чесно скажу, ніхто ніяких питань не ставив з цього приводу, тому що попередники наші, Слава Фролова і Сергій Армишев, вели "Підйом" російською.

А далі в нас гості щодня в "Підйомі" були актори (московського) театру "Современник", їхні зірки від Кіркорова до Боярського — це були пріоритизовані гості. І так далі по всіх, Ромо, проєктах, які би ти зараз не називав».


На питання ж про те, чи можна сказати, що медіаменеджери на українських телеканалах раніше нав’язували російський контент, Маша відповіла, що як такого нав'язування не було, бо «це дійсно відбувалося, як норма». І наводить приклад, що колись під час зйомок новорічного «Підйому» їм сказали, що ялинкою в передачі буде російський актор Коля Фоменко — у ті часи це настільки було вау, ніби підійти до Ілона Маска і сказати: «Ілоне, дай старлінки», а він їх ще й дасть. Аргументували такі запрошення росіян тим, що у програми будуть високі рейтинги. І сам продукт мав транслюватися ще й у Росії.

«На всіх концертах, які я проводила в ті часи, в мене обов'язково був партнер росіянин. Коли я питала: "А чому не наші?", на мене так дивилися, ніби я питаю: "У вас член на лобі?". "Що значить "чому?"? Та тому що!"», — каже Маша і додає, що гонорари в росіян завжди були в десятки разів більше, ніж у неї. Шалені гроші. А ще її обурювало, що поводились вони завжди «як паскуди, зі своєю зверхністю до нас».

Щодо того, це була позиція держави чи телеканалів, Єфросиніна коментує: «Сьогодні, аналізуючи той час, думаю, що першочергово це була позиція держави, яка перетікала в інтереси власників каналів. У своїй кар'єрі телеведучої я дуже часто чула: "Маріє, не забувайте, телебачення — це бізнес". Канали заробляли гроші, і чомусь вважалося, що гроші приносили росіяни».

Роман Кравець не міг оминути сториз Маші про Юрія Горбунова, який вона зробила у вересні минулого року. Тоді вона дала зрозуміти своїм читачам, що стосунки між ними далекі від дружніх.

Кравець запитав, чому вони припинили спілкування. Маша відповіла, що не хоче це коментувати, бо не любить, коли виносять напоказ скандали: «А в нашому випадку це і особисті, і професійні [скандали]».

Від Маші ми дізналися, що спілкування припинила Маша, але через якийсь учинок Горбунова. Каже: «Єдине, що я можу сказати, що дуже тупа ця справа, Ромо, видавати і демонструвати дружбу на показ, коли її насправді не існує».

Єфросиніна в цьому інтерв'ю, здається, намагалася бути щирою. Нагадаю, що її часто критикують саме за відсутність відвертості. І здавалося, що менше думала про те, як вона виглядає в кадрі (бо зазвичай є відчуття, ніби вона завжди про це думає).

Ці питання й відповіді щодо телебачення наштовхнули мене на думку про те, як росіяни намагалися зайти в Україну (поки що без зброї в руках) з різних боків. Я пригадала фільм «Суспільне Культура» «Русифікація в стилі поп», де нам ведучий Альберт Цукренко з різними експертами не лише із шоубізнесу розповідав про те, як так сталося, що після розквіту українськомовної музики у 90-х почався її занепад.

Отож все пішло не так наприкінці 90-х, і зараз ми намагаємось це аналізувати.

Фото: «Українська правда», скриншот з відео

«Антоніна»
Теги
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алла самойленко
10 дн. тому
Интересно почему никто не пишет что фильм про Кузьму сняли русские - Влад ряшин и его дочь. Может потому что там кастинг кбанутая женщина делала? А может потому что двойные стандарты? Смешно детектор. Вы самое продажное издание!!!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
А також розповів про Генпродюсера «Ліги сміху» Наума Барулю, який має російське громадянство.
03 Трав 2024 22:00
236
Марина Крижня
«Антоніна»
Актор, найсексуальніший митець за версією премії «Золотий ліфон», голос Радіодиктанту національної єдності 2023 року дав інтерв'ю Сергію Лиховиді. Поговорили про театральну реформу, міф, який допоміг популяризувати театр, і кіно.
03 Трав 2024 11:55
353
Марина Крижня
«Антоніна»
«Ви просили – ми зробили. Це поки не "Хата на комбата", але не все одразу», — йдеться в дописі під відео. З нетерпінням чекаємо, а поки що оглядаємо нове шоу «Бажаю смачного», де молодший сержант Володимир Кравчук разом із цивільними гостями тестує різні сухпайки.
01 Трав 2024 09:00
790
Катерина Городнича
«Антоніна»
Роман Скрипін сходив до стендапера Олега Лузанова на подкаст. Виголошували тости, випивали за Громадське і Суспільне. За 5 канал не пили, але говорили. Виявляється, створення всіх цих медіа – заслуга Скрипіна. Згідно з його ж ностальгійними спогадами.
29 Квіт 2024 18:30
1 958
Катерина Городнича
«Антоніна»
Креативність у зборі донатів отримала свій еталон довершеності. Тепер можна вимірювати ідеї відсотками від «Нашебачення».
29 Квіт 2024 14:00
4 079
Марина Крижня
Алхім багато разів втрапляла у скандали через свої неоднозначні висловлювання і, здається, в цьому відео договорилася до ще одного.
27 Квіт 2024 15:20
794
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду