«Нашебачення-2024»: як коміки влаштували абсурдну пародію на «Євробачення» та зібрали купу грошей

«Нашебачення-2024»: як коміки влаштували абсурдну пародію на «Євробачення» та зібрали купу грошей

Креативність у зборі донатів отримала свій еталон довершеності. Тепер можна вимірювати ідеї відсотками від «Нашебачення».
«Нашебачення-2024»: як коміки влаштували абсурдну пародію на «Євробачення» та зібрали купу грошей
«Нашебачення-2024»: як коміки влаштували абсурдну пародію на «Євробачення» та зібрали купу грошей
29 Квіт 2024
0
4186

Синоптики часто повідомляють нам, що температура повітря +10, а відчувається як +5. Так от майже чотиригодинне відео трансляції концерту «Нашебачення» відчувається як 40 хвилин.

Давайте по порядку. Що це і з чого почалось?

Декілька місяців тому спільний краш нашої редакції Володимир Дантес об’єднався з харківським театром абсурду «Горобчик» і з зіркою шоу Леттермана, стендапером Антоном Тимошенком. Разом вони стали зватися група Badstreet Boys. Не плутати з Backstreet Boys.

Мощнєйший бойзбенд розриває серця фанаток лише однією піснею, але хіба то головне?

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Василь Байдак (@by_by_duck)

Де іще, як не в цьому кліпі Badstreet Boys можна побачити, як дорослі дядьки стають підлітками (і не за рівнем розвитку в цьому випадку, а зовні). Василь Байдак зголив вуса, Антон Тимошенко не зголив, але явно посолодшав (в хорошому сенсі слова), В’ячеслав Кедр наче для бойзбенду створений, Олег Свищ — родзинка співочого колективу (без жартів, він круто співає), ну а про Дантеса що там і казать. Лайк і сердечко.

Як підписано один з постів на офіційній фан-сторінці колективу, «відео створене для підняття рівня цукру в крові». Як і сам колектив.

Вся ця затія — для збору донатів. Оскільки весь колектив — гумористи (включно з Дантесом, якого я особисто вважаю найдотепнішим тренером команд у «Лізі сміху»), то швидкість народження ідей у них перевищує швидкість світла. Щойно пожартували про свою участь у відборі на «Євробачення», і уже за місяць з’являються афіші великого концерту-солянки «Нашебачення». Альтернативний відбір, переможець якого поїде з концертом у місто Жовті Води.

Втім, головним переможцем у цьому випадку стала бригада «Азов», для якої протягом усього великого дійства збирали донати. Назбирали, до речі, більше 3,5 млн гривень. 

Крім коштів, які глядачі скидали, голосуючи за учасників, на сцені періодично відбувався аукціон. Василь Байдак майстерно вибивав великі гроші за лоти, які, в принципі, не завжди мало би сенс купувати в звичайних обставинах. Так, брошуру з фотографіями Ель Кравчука Василь продав за 12 тисяч гривень. Але були й цікаві лоти. Як-от індивідуальний концерт саксофоніста Андрія Бармалія на балконі вашої квартири. Тут вийшов міжсобойчик, бо за 50 тисяч гривень його купила Даша Кацуріна. Відповідно, саксофону підспівуватиме і Дантес, тому що балкон у них з Кацуріною наразі спільний. У той же час постер «Нашебачення» з підписами учасників купив представник спонсорів трансляції аж за 200 тисяч гривень. Тепер висітиме в кабінеті у СЕО компанії як витвір мистецтва. За такі-то гроші!

У журі, поруч із Kazkою та Михайлом Лебігою, ми побачили й почули азовця Іллю «Гендальфа» Самойленка. «Почули», тому що після деяких його коментарів щодо виступів багатьом учасникам, глядачам і ведучим терміново був потрібний гугл. Наприклад:

«Брати на сцені — це як вампір Носфєрату, з кожним новим поколінням він має оновлюватися».

Ні, ми й так знали, що Гендальф — інтелектуал (починаючи з історичного включення з «Азовсталі»), але тут мова йшла про музику і шоу. Будемо знати, що й загалом Іллю Самойленка не переговорити.

Назвати дійство, яке відбулося в МЦКМ у Києві, концертом якось навіть язик не повертається. Щоб було ближче до реалій, це скоріше «концерт абсурду і кринжу». В підлітковому віці це зазвичай називається «гнати біса». От десь цим і займалися майже чотири години різні музиканти, журі, ведучі і глядачі в залі. Панство дозволяло собі матюкатися й показувати різні непристойні жести. 

Структура дійства — пародія на відбір на «Євробачення». Всі учасники мали свій номер, за який можна було голосувати донатом. Журі ставило свої оцінки, потім вони плюсувалися з голосуванням глядачів. 

Лайнап — неперевершений. Від самих організаторів — гурту Badstreet Boys — до El Кравчука й Олександра Кварти. Спеціально запрошені гості теж були. ТНМК, Monatik, Otoy, «Лісапетний батальйон» (з несподіваною учасницею в колективі),  Probass&Hardi.

Гурти «Брати Борисенки» та «Курган і Агрегат» поміняли тілами. Причому не близнюків між собою — таке ми навіть не помітили б — а цілими родинами. Борисенки вийшли на сцену дуже засмаглі — викапані Аміль і Раміль з «Кургана і Агрегата». Вони заспівали суперхіт близнюків з Харківщини «Габелі». Підозрюю, що ви вже заплуталися, тому підіть краще гляньте на ютубі ті виступи — не пожалкуєте. 

Мастодонти андеграунду «Хамерман знищує віруси» теж брали участь у відборі до Жовтих Вод. Заради такого унікального випадку вони навіть вийшли на сцену вдягнені. Дуже незвично. Ще такого не було, щоб після їхніх виступів жоден пильний громадянин не поскаржився. Тепер такий прецедент буде.

Wellboy зробив свій внесок у градус кринжу й абсурду, заспівавши пісню, текст якої складається з цифр.

Гурт Nazva зробив свої висновки з власного невдалого виступу на відборі на «Євробачення», вирішив, що проблема була у треку, і вже на «Нашебачення» зайшли з козирів — співали попурі з українських пісень, які в різні роки у фінал таки потрапили.

Загалом переповідати все, що відбувалося на сцені, сенсу немає, краще дивитися. Заразом дізнаєтесь, хто переміг. Спойлер: це не допоможе вам зрозуміти, хто саме поїде з гастролями в Жовті Води.

«Антоніна»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
Гумористичний канал хоч і нечасто випускає великі шоу, регулярно робить годинну «Небезпечну передачу», яка може втішити тих, хто страждає від дизеквартального гумору
10 Трав 2024 17:20
1 396
Марина Крижня
«Антоніна»
На ютубі з'явився великодній випуск «Єдиного кварталу». Якщо до жартів кварталівців про скупих чоловіків або жінок, які витрачають їхні кошти, ми вже звикли, то сценка про поцілунки голови ТЦК зі своїми підлеглими мене трошки шокувала.
06 Трав 2024 20:30
13 767
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Поки на ньому можна подивитися тизер і три відео.
06 Трав 2024 10:00
2 734
Марина Крижня
«Антоніна»
А також розповів про генпродюсера «Ліги сміху» Наума Барулю, який має російське громадянство.
03 Трав 2024 22:00
1 273
Марина Крижня
«Антоніна»
Актор, найсексуальніший митець за версією премії «Золотий ліфон», голос Радіодиктанту національної єдності 2023 року дав інтерв'ю Сергію Лиховиді. Поговорили про театральну реформу, міф, який допоміг популяризувати театр, і кіно.
03 Трав 2024 11:55
723
Марина Крижня
«Антоніна»
«Ви просили – ми зробили. Це поки не "Хата на комбата", але не все одразу», — йдеться в дописі під відео. З нетерпінням чекаємо, а поки що оглядаємо нове шоу «Бажаю смачного», де молодший сержант Володимир Кравчук разом із цивільними гостями тестує різні сухпайки.
01 Трав 2024 09:00
894
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду