Кринж-контроль не спить. Ми подивилися ще й «Дизель шоу»

Кринж-контроль не спить. Ми подивилися ще й «Дизель шоу»

Редакція «Антоніни» зовсім не береже своїх співробітників. Напередодні дивились «Квартал» і неочікувано розвели весь цей срач. Сьогодні завдання жорстокіше — подивитись свіжий випуск «Дизель шоу».
Кринж-контроль не спить. Ми подивилися ще й «Дизель шоу»
Кринж-контроль не спить. Ми подивилися ще й «Дизель шоу»
7 Трав 2024
6
10133

Про скандал з «Кварталом» читайте тут. 

Про попередні зашквари «дизелів» ми писали тут,  тут, тут, тут і тут.

Коли свого часу я казала, що не дивитимусь «Дизель шоу» навіть якщо мені платитимуть за це гроші, виявляється, я дражнила Всесвіт. Сьогодні я вперше в житті подивилась цю феєрію несмаку. Тому що зарплата, контракт, оце все. Хіба хочу? Мушу! Тепер писатиму, мабуть, заяву на відпустку, щоб лікувати душевну травму в санаторії.

Випуск присвячений дев’ятому дню народження колективу. І перші десять хвилин учасники вітали себе з цією перед’ювілейною датою. А останні десять хвилин зачитували хронологію всіх дев’яти років, що там у них і як відбувалось. 

Вийшов такий звітний концерт. Боюся уявити, який хронометраж самовітань буде в наступному, ювілейному, десятому році.

Надійний хід розігріти публіку перед своїм виступом і стовідсотково зірвати аплодисменти — багато дякувати ЗСУ. І розповісти про те, що з грошей за квитки «дизелі» допомагатимуть армії:

«Гроші з квитків ми перетворимо на автівки, мавіки, броніки, рації та аптечки».

І ще раунд аплодисментів, бо ще раз подякували Збройним силам. Безвідмовний прийом. Ще можна покричати «Слава Україні — героям слава», теж підвищує тонус публіки. Колись, ще в 2022-му, таким дуже зловживав стендап. Чомусь мені здається, що патріотичні вітання, хоч самі по собі й духопідйомні, але не перед концертом коміків дух підіймати створені.

Ну й розкажу трішки про номери. Трішки, тому що я вперше бачу, щоб за півторигодинний концерт глядачу показали лише три, але нескінченні номери. А ще про них важко говорити, тому що з надр підсвідомості і пам’яті постійно випливає дитяче «сміятись після слова “лопата”».

Перший номер був про олігарха і його тупого нахабного охоронця, який не давав шефові влаштувати особисте життя, постійно його захищаючи. Хоча стосовно всіх персонажів «дизелів» можна навіть не вживати епітет «тупий», тому що всі герої їхніх скетчів тупі за замовчанням.

Так ось, про охоронця. Стільки мізогінії в одному роті я ще не чула. Цілих десять хвилин мініатюри (хоча з таким хронометражем яка це в біса мініатюра) з актора Єгора Крутоголова сипало навіть не стереотипами, а чистою зневагою до жінок.

Наприклад, «охоронець» не пускає до «олігарха» відвідувачку, тому що знає, що в того мала бути ділова зустріч: «А тут якась шалава». Висновок такий персонаж зробив просто на ґрунті того, що це жінка. При цьому далі ми з'ясовуємо, що відвідувачка зацікавила олігарха своєю промовою на конференції, після чого він її й запросив на цю умовно ділову зустріч. Потім охоронець проводить «перевірку» гості, обмацуючи її за груди і нахиляючи. 

Загалом, важко навіть виокремити якісь жарти. Їх просто нема. Є потік іспанського сорому.

Коли катування першим номером програми нарешті завершилось, почався другий. Цей уже тривав п’ятнадцять хвилин. Скетчем назвати язик не повертається, це мінівистава. До того ж у ній бере участь цілий народний артист, Назар Задніпровський. За це мені окремо стало боляче. Бо стиль комік-шоу, де треба дуже кривлятися, щоб глядач зрозумів, що йому смішно, дуже занижує планку комедійного таланту Задніпровського. 

Тут нам показували скетч про сни головного героя, який навчився управляти ними і тепер уві сні, звісно, випиває з сусідом. І так п’ятнадцять хвилин.

Третя сценка — про дружину-тіктокерку, яка постійно пранкує свого чоловіка і потім збирає на цих відео перегляди. Якщо не зважати на те, що в мініатюрі просто немає смішних жартів — до цього я під час перегляду вже звикла, — то головною бентегою для глядача має стати невимовно сумний Євген Сморигін, якого хочеться обнять і пожаліть, а ніяк не сміятися.

Я ж із тих насправді невибагливих глядачів, які колись давно (тільки нікому не кажіть) любили КВК. І в моїй ностальгічній пам’яті Сморигін — неперевершена Джульєтта зі шпалами. Тепер кураж ця «Джульєтта» дуже розгубила.  Та й «Ромео» — Дмитро Танкович — оголошуючи номери, не надто енергійно виглядає.

Загалом, мій перший досвід перегляду «Дизель шоу», сподіваюся, стане останнім. Хоча саме цей випуск виявився без звичних резонансних зашкварів — цього разу всю славу забрав «Квартал». А сексизмом, мізогінією і спекуляцією на родинних стереотипах, я так розумію, споживачів таких концертів не відлякаєш. 

«Антоніна»
Теги
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Борат
9 дн. тому
Танкович в костюмі Бората. то топчик, але про таке не напишуть тут. гугліть на ютубі і все побачите
Локі
10 дн. тому
Подвійна ржака, коли рівень комунікаційників - не робити висновки, а відбілювати зашкварників під лівими ніками...
Ттттть
11 дн. тому
Ти на себе глянь ходячий недолік, а Дизель молодці.
Макар
11 дн. тому
Знайдіть у себе недоліки спочатку
Сергій
11 дн. тому
Гадаю а автор не сподобалося би і знайшла недоліки в любому випадку , багато кричать про зсу погано, гарній піар хід, не згадували, що за нелюди в такий час !!! Видно колись участники шоу наступили на ногу авторці ну чі не так подивились в її бік!
Локі
11 дн. тому
Лисий бамбула досить вправно міг би копати окопи. Хоч на третій лінії.. Ото б наржалися..!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У програмі наставництва — доступ до книги контактів Гордона. А ще зустрічі з ним (ні, не на пиво) та його друзями, серед яких співачка Оля Полякова, дитячий лікар-телеведучий Євген Комаровський та різні одіозні особи.
01 Трав 2024 18:00
667
Катерина Городнича
«Антоніна»
Не встигло охолонути крісло перед Такером Карлсоном після Павла Дурова, як в нього всівся Алєксандр Дугін. Ми подивились інтерв'ю «філософа-пропагандиста» американському журналісту, любителю трешових гостей. Буквально кинулись на амбразуру, щоб захистити ваш час і нерви.
30 Квіт 2024 19:00
1 661
Катерина Городнича
«Антоніна»
Як ми могли пропустити такий чудовий розділ на сайті 24 Каналу? Love24 існує вже 10 місяців, і «ви не повірите», «це взірвало інтернет», «він у труні, а вона в білій сукні». Ми з Антоніною дуже любимо треш, тому весь день займалися читанням.
25 Квіт 2024 16:20
690
Марина Крижня
«Антоніна»
Здається, у Дмитра Гордона та пірамідок «Ю Шинсе» підростає конкурент.
25 Квіт 2024 14:50
589
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Називається фільм «Предатели», і через нього вже другий тиждень як пересралися всі російські «опозиціонери».
24 Квіт 2024 21:20
943
Катерина Городнича
«Антоніна»
Найвідоміший у Британії ведучий вечірніх новин, Г’ю Едвардс, після сексуального скандалу, який триває вже 10 місяців, був змушений звільнитися.
24 Квіт 2024 11:00
1 259
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду